MBH HairCare , bukan sekadar merawat rambut...

Tiap kali aku bergambar , mata aku akan tertumpu pada rambut. Hurmmm... makin kelihatan kulit kepala ! Bermakna rambut semakin kurang.. Huhu.. Apakah tandanya aku sudah pun masuk ke usia emas ? Noooooo ! Belum dan tak sepatutnya itu berlaku lagi pada aku sebab aku baru je berusia 40 tahun dan orang kata lelaki di usia 40 ni la baru masuk ke alam lelaki kacak ! Haaaa... Elelee.. cemburu la tuu.. Sabar yer , masa korang akan tiba nanti.. dan apakah korang akan kehilangan rambut juga ? Hehehehe..
Ok.. sebagai insan yang 'mencari makan' melalui media sosial , pastinya rupa paras amatlah penting. Maklumlah , nak kena bergambar bersama produk dan sebagainya... kena la kelihatan elok dan menawan..gituuuu ! 
Tapi rambut aku memeningkan aku kebelakangan ni. Cerita banyak takda , aku ke MBH HairCare yang terletak di Kajang. Dan di sana , aku 'meluahkan masalah' aku pada yang pakar ! Kemudian aku menjalani pemeriksaan kulit kepala dan seterusnya diberitahu akan punca kepada masalah aku tu. 
Sebelum tu , sila daftar la dulu kan.. takkan terus masuk gitu jer ! Hehehehe... 

Sesi mendapatkan khidmat nasihat dan penerangan akan rawatan yang akan diambil aku nanti. Yer , aku punya masalah kulit kepala berminyak yang mana telah membuatkan liang pori pori tersumbat seterusnya rambut akan rosak dan mati. 
Penerangan yang lengkap dan mudah difahami. Tanya je apa nak ditanya. InshaAllah akan dapat jawapan. Untuk kes aku , aku kena amik 3 rawatan untuk kali ni. Rawatan tersebut ialah Rawatan MBH Ayur Theraphy Oil  pastu Rawatan MBH Signature Tricho dan kemudiannya , Rawatan Oxynano Diamond. 











Ok.. gambar diatas menunjukkan 3 langkah rawatan yang diambil aku. Apakah tujuan rawatan dan kebaikannya ?

Rawatan MBH Ayur Theraphy Oil ialah Ayurveda, sistem penyembuhan holistik   diadaptasi dari India, menggunakan herba ayurveda dalam bentuk minyak hangat yang diurut pada kulit kepala & rambut untuk  :

  • Mengurangkan keradangan kulit  kepala &  menghalang jangkitan
  • Memberi penyerapan vitamin ke dalam liang pori 
  • Menggalakkan pertumbuhan rambut
  • Meningkatkan peredaran darah di kulit kepala

Rawatan MBH Signature Tricho ,  satu rawatan kulit kepala menggunakan 11 langkah lengkap khusus bagi merawat masalah rambut gugur dari akar umbi yang bertujuan :

  • Menggalakkan pertumbuhan anak rambut dalam setiap folikel  rambut
  • Memanjangkan fasa pertumbuhan rambut supaya tidak gugur cepat
  • Membunuh bakteria pada kulit

Rawatan Oxynano Diamond

  • Meningkat kekuatan ikatan protin dalam helaian rambut
  • Membantu memperbaiki rambut & mengurangkan kerinting rambut
  • Menjadikan rambut lebih bersinar sekurang-kurangnya  3 bulan

Selepas jalani ketiga-tiga rawatan ni dalam tempoh 2 jam , apa yang aku rasa ialah kesegaran dan kulit kepala tidak lagi gatal . Ini sebahagian dari kesan positif pada awal selepas rawatan. Dan aku perlu jalani lagi rawatan kulit kepala memandangkan aku adalah insan yang aktif. Hehehe.. 
Nanti aku datang lagi. Sekali je rawat, takkan terus ok kan ? Haaa.. tapi itu semua bergantung pada kulit kepala individu tu sendiri. Kena jaga selepas buat rawatan. Sila dapatkan nasihat dari pakar MBH HairCare , yer. 
Untuk maklumat lanjut , sila hubungi MBH HairCare di :
Facebook : https://www.facebook.com/mbhhaircaremalaysia/
Instagram : https://www.instagram.com/mbh.haircare/
No tel : +60 19-206 6956
Alamat : 19G-1, JALAN REKO SENTRAL 8, TAMAN REKO SENTRAL,
Kajang, Malaysia

25 ulasan:

  1. Lengkap utk merawat masalah berkaitan dengan rambut..Mesti berbaloi kan?

    BalasPadam
  2. Ooo... Ada MBH haircare. Tentu best ni... Produk dia bagus!
    sebab nina pernah pegi MBH spa. Best! Puashati layanan dan perkhidmatan mereka.

    BalasPadam
  3. Ooo... Ada MBH haircare. Tentu best ni... Produk dia bagus!
    sebab nina pernah pegi MBH spa. Best! Puashati layanan dan perkhidmatan mereka.

    BalasPadam
  4. Ayur theraphy oil tu macam menarik la ben...mesti rasa tenang je kan...alahai lama betul tak manjakan diri mcm ni...kena rewards diri ni

    BalasPadam
  5. Kalau pegi untuk consultation je boleh?
    Skang ni tengah ade masalag kulit kepala....

    BalasPadam
  6. Bestnya kebetulan rambut saya pun tengah bermasalah.... huhuhu

    BalasPadam
  7. Wah..menarik ni..nk kna cuba gak ni

    BalasPadam
  8. Ohoiiiii bestnya ben..kena buat gak ni sbb rambut pun makin menipis

    BalasPadam
  9. Kalau yang takde masalah rambutnak check je boleh ke

    BalasPadam
  10. Menarik. Thank you for sharing. Afiq kena check juga since guna hairspray bagai and rambut lebih sihat dan awesome.

    BalasPadam
  11. Penjagaan rambut nie mmg sekali sekala perlukan rawatan yg mcm ni

    BalasPadam
  12. wah..best nya buat rawatan rambut..

    BalasPadam
  13. rambut tu ibarat mahkota bro.
    ilang rambut ilang peminat.
    hahaha..
    reward untk diri sendiri boleh ni.
    mcm best je tengok treatment yg ada.

    BalasPadam
  14. Nak buat rawatan rambut jugak, dah banyak rambut gugur ni.

    BalasPadam
  15. Wow , macam best je .. nak kena buat rawatan cengginila pulak kot sebab rambut gugur tak boleh nak elak dah huhuk

    BalasPadam
  16. Bestlah treatment macamni. Nak cuba juga nanti.

    BalasPadam
  17. macam menarik jer ...rambut aku dah makin menipis disebabkan keguguran yang over

    BalasPadam
  18. teringin juga buat rawatan rambut. bnyak gugur dah since meningkat 'dewasa' ni

    BalasPadam
  19. Wahh, nampak best je . seronoknya ^^

    BalasPadam
  20. Kalau rambut panjang, lepas rawat tu mesti rasa nak flip flip hair mcm dlm iklan je kan hehehe

    BalasPadam
  21. Wahhhh... Menarik yer... Boleh cuba ni.. Hihihi

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI