Dapur Tanpa Sempadan...

Ahad, 16 Mei 2010

Blogger Yang Bertanggungjawab Menaikkan BEN ASHAARI BLOG

Kerana dia , aku di sini ... kalau aku tak kenal dia , aku tak dapat semua idea idea menaikkan trafik ni ... Dia merupakan sumber inspirasi aku .. Hanya berbekalkan blog dia yang cukup simple , dia mampu menjana trafik yang cukup tinggi ...

Apa yang membuatkan aku tabik spring dengan menggunakan kedua dua belah tapak tangan aku ialah sikap rendah diri dia dari dulu sampai sekarang .. Walaupun dia boleh dikategorikan blogger otai dalam bidangnya namun dia masih tidak mahu mengakuinya .. Satu sikap rendah diri yang patut di contohi oleh semua blogger ataupun kita sebagai seorang manusia .. Senantiasa merendah diri yer ..bukan rendahkan diri tu ...

Bagaimana aku boleh kenal dia ? Aku tak kenal dia.. tapi dia yang kenal aku pada mulanya.. Aku tak pernah langsung terfikir akan kewujudan blog blog gini .. Disbbkan satu komen dari dia , maka sekarang ini aku menerima kunjungan beribu ribu visitors setiap hari ... Sungguh dasyat air tangan dia ..

Buat semua blogger blogger yang masih tercari cari rentak ... Ni tips dari aku .. Korang jgn terlalu fikirkan nak dapatkan trafik yang tinggi tapi korang patut fikirkan bagaimana nak keluar dari tempurung korang tu .. Bagaimana nak meluaskan lagi kawasan jajahan korang tu ...Jadilah penjelajah yang berjaya ... Bukan suh buat segmen jelajah laaa tapi g sana sini .. cari kawasan yang lebih luas lagi ...

Pasti korang tertanya siapakah dia ? Sebelum itu , aku tunjukkan dulu buktinya ...

Bulan Lepas
Minggu lepas
Minggu ini
Dan inilah orangnya.. cukup terkenal dengan gambar ini .. hehehe... cukup terkenal nama gelarannya , MAT GEBU ....

Selamat Hari Guru buat MAT GEBU .. Andalah GURU di dalam dunia blog ini .. Dan juga buat sahabat sahabat yang bergelar pendidik diluar sana , SELAMAT HARI GURU BUAT ANDA !

SEMOGA NIAT MENDIDIK ANAK BANGSA SENANTIASA TERSEMAT DI JIWA .. JADILAH LILIN YANG SENANTIASA MEMBAKAR DIRI ... JADILAH PAYUNG YANG KUKUH DI SAAT PANAS DAN HUJAN ....

17 komen :

joegrimjow berkata... [Reply to comment]

xjelas snagt
nak jugak tgok sampai 2 ribu lebih sminggu
mantap

Fina Fento berkata... [Reply to comment]

Wauu..

LYaFRINA berkata... [Reply to comment]

ooooo.. tau.. prnah k link dia ni.. link mat gebu.. blog dia pon mcm org bijak pandai.. mmg sesuai la kan...

Chit Ana berkata... [Reply to comment]

Selamat hari GURU ;)

suarakalbu berkata... [Reply to comment]

Salam.. yer sebab CMG la saya kenal Ben ni. Macam ada janji-janji pulak entry si Ben ni dengan entry saya semalam di blog saya.

suesofieyya berkata... [Reply to comment]

salam..selamat hari guru pada guru2 kat sini..

faiz berkata... [Reply to comment]

bagus betul dia nie..beruntung BEN..neway thanks BEN for the comment..tp xde markah ke..hehe

Mat Gebu berkata... [Reply to comment]

Selamat hari guru Ben...Terima kasih...utk N3 ni, biasa2 saja, kita blogger melayu ni pusing2 pi tang tu juga... Terima kasih sekali lagi utk Ben, kerana blog anda lah pak tua turut terlibat dengan "dunia" belah sana....

Kie-yu berkata... [Reply to comment]

dasat woh trafic itu
apa rahsia nya?

hee
kie-yu nk melawat MAT GEBU
babai~~

Hizami Rahim berkata... [Reply to comment]

wow.
hebat.
tahniah.
;)

KaiShu_Haikal berkata... [Reply to comment]

erm...salam suma bloggers,saya newbie blogger ni nak pendapat tentang blog saya klu boleh la..ada org bgtau ben ashaari antara blogger hebat. So nak pendapat la tentang blog saya untuk penambah-baikan terima kasih

PUTERI HANNAN(FATIN) berkata... [Reply to comment]

nak amik kesempatan ucap tq sbb en. Mat Gebu yang jadi follower pertama saya.. :D waktu mula2 blog sy menapak di dunia cyber ni..

ardinihumaira berkata... [Reply to comment]

^__^ selamat hari guru kepada cikgu mat gebu.. masakan beliau mengiurkan selera dni :)

Ummi berkata... [Reply to comment]

Ben, mmg Mat ni seorang yg sangat ikhlas, low profile (rendah diri, walaupun dia rendah kot), x suka meninggi diri (kalaupun dia tinggi) dan dia x suka darah tinggi or darah rendah jugak..wakkaa...nanti piingsaann susah xda org nak masakkan tuk mak dan abah dia..(* mati kena dgn Mat ni nnt..) Tapi apa yang Ben cakap semua betul!! He's so great!!! Itulah yang dia yang akak kenal biarpun x pernah bertemu muka..xpun mmg banjir rumah kalau sembang...hiiikss!!

azie berkata... [Reply to comment]

dasat2 n slmt hari guru :)

azie berkata... [Reply to comment]

dasat2 slmt hari guru :)

kak ina kl berkata... [Reply to comment]

Mat gebu memang best

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI