Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 20 Julai 2010

GELEDAH DAPUR RAMADHAN BERSAMA ...


Taraaaaaaaaaaaaaaaa.. segmen ni antara yang best .. makan timeeeeeeeeeeee... hahaha.. resepi resepi .. tak kira .. biskut raya ke... juadah berbuka puasa ke .. apa saja laaa ... makan timeee...

Sebelum masuk Ramadhan , kita persiapkan menu supaya tidak berlaku pembaziran .. jadi apa kata mereka mereka yang ada resepi tu .. berkongsi.. cara nak berkongsi .. mudah jeeer...

Buat satu entri ... letakkan kan

1 ) banner tu .. dan linkkan ke entri ni .. ceritakan dari mana anda dapat resepi tersebut.. dan kenapa.. ;)

2 ) letakkan url resepi anda tu.. mudah je kan ?? haaa...

Tu jeeee... hahaa..siap .. pastu ... promote time... tu part aku laa.. hahaha.. jom jom... kita mulakannnn sekarangg... sapa dulu ????

Tarikh tutup ? Sebelum raya laaa... hehe..takkan raya kot baru nak tutup kan ? ..Hehe..

56 komen :

miMiE aZiMaSK ^V^ berkata... [Reply to comment]

enchek ben.. ini mimie nak joint.. nanti mie tengok resepi.... reserved 1 tempat.. nak kongsi benda paling mudah mie buat setiap kali buka puasa... i loike... ... dessert...

kak zaa berkata... [Reply to comment]

erkkk......
blog kita bukan sabit resipi..
boleh kan en ben..?

maknanya..
letak resipi dan linkkan ke sini..?
gitu ke..?
erkk..tak paham lerr...sorriii

Nur Hawa Mohd Zin berkata... [Reply to comment]

wah en ben blh buat rancangan sendiri ni..paggl sume blogger yang pandai masak ni...meletop en ben!!!

BEN ASHAARI berkata... [Reply to comment]

@miMiE aZiMaSK ^V^ tqqq

BEN ASHAARI berkata... [Reply to comment]

@kak zaa

buat satu entri... letak banner tu..link ke sini dan letak url di dalam entri tu..

yatyusz berkata... [Reply to comment]

baguih gak idea nie..

Sisiantee berkata... [Reply to comment]

Yeye..bgs2!! sokong Ben..balik nih mintak resepi kat ayah la!! hihi

Dsalju cakes berkata... [Reply to comment]

akan ku buat...kompom

Donna berkata... [Reply to comment]

Teringin gak nak join...Tp asik2 bahan utama masakan utk setiap jenis masakan 'curahan kasih sayang'..ehehe..even nasi goreng..Sogan ler plak..

Mat Gebu berkata... [Reply to comment]

Aku tak yah lah kan join..orang dah jemu dahh dgn mat gebu...hehe

Sidratul Muntaha berkata... [Reply to comment]

cik mat..
joint jer..
takde org bisingnyer..
takde org jemunya
aku suke ape?!
hihii

hanieliza berkata... [Reply to comment]

Salam Ben..
haaa.. kakliza dah buata entry kat blg akak..
jom tenguk.. http://hanieliza.blogspot.com/2010/07/geledah-dapur-ramadan-besama-ben.html

Penyulawa aka Mama Ghock berkata... [Reply to comment]

banner tu kena copy image ek atau ada htmlnya? soklan bodo ker? akaq mmg kureng bab bahasa it ni... tau masuk entry ngan edit jer... lain2 tibai...

Dila Abdul Rahman berkata... [Reply to comment]

resepi untuk buka2 jer ker.....resepi untuk sahur tak boleh ker....??
tak sabar nak bersahur di pagi yang dingin... sejuk2.... pastu makan nasi panas sayur bening ikan masin telur kicap sambil layan tengok rtm......huehuehue

Ummi berkata... [Reply to comment]

Salam Ben..
Akak dah letak iklan segmen nih..cuma akak saja2 buat jugak la sebagai contoh untuk org lain...Ben xyah la geledah2 dapur akak yg dah sedia bersepah2 tuh...huhuuu

KakAsma berkata... [Reply to comment]

salam Ben,akak dah cuba sertai segmen geledah dapur dari Ben nie..nie url akak..maap yer kalu tak berapa betul..akceli sja suka sukakan..maceh yer

http://kaksma.blogspot.com/

fara dean berkata... [Reply to comment]

Salam ben,
Akak punya blog yg x brape fofular ni bole gak ke join?

MAS ( DUNIAKU ) berkata... [Reply to comment]

salam ben
mas dah buat, harap2 betul ye...

http://masduniaku.blogspot.com

azian berkata... [Reply to comment]

Salam, Syabas Ben! dgn ada nya segmen begini dpt membantu semua pihak. Saya jg tidak mahu ketinggalan.....

Azian -http://aziancollections.blogspot.com/2010/07/geledah-dapur-ramadhan-ben-ashaari.html

ain berkata... [Reply to comment]

dah buat entry tu tp tak taulaa betul ke tak...SEGANNNN

izahdaut berkata... [Reply to comment]

salam en Ben..saya join geledah dapur ramadhan ni. terima kasih.

http://izahdaut.blogspot.com/2010/07/geledah-dapur-ramadhan-ben-ashaari.html

Amy Syaquena berkata... [Reply to comment]

En.Ben...

macam berminat lak nak join walaupun bukan la pandai sangat masak...sampai bile nie..nak kena buat dulu kalau x..x best lak entry x de pic...

Penyulawa aka Mama Ghock berkata... [Reply to comment]

Ben,
akaq menyahut cabaran CMG untuk sertai geledah2 awak ni... ntah betul ntah tidak, akaq belasah jer la, bukan luak pun kan...

ni ural blog akaq http://cookerypot.blogspot.com

lulus ke dak ni ye?

Penyulawa aka Mama Ghock berkata... [Reply to comment]

@Mat Gebu

ngan mat gebu tu mmg la jemu, tp ngan masakan mat gebu tak der yg jemu... hah... jom join, akaq dah sahut cabaran ko tu... yok!

izahdaut berkata... [Reply to comment]

assalamualaikum.. tadi dah post komen.tak pasti dah masuk komen box belum. nak join the geledah dapur segmen.

http://izahdaut.blogspot.com/2010/07/geledah-dapur-ramadhan-ben-ashaari.html

Amy Syaquena berkata... [Reply to comment]

dah join..

http://sinarraudah.blogspot.com

Kamsiah berkata... [Reply to comment]

salam
dah buat entri ttg segmen ni dah..:)

MahaMahu berkata... [Reply to comment]

salam abg Ben dah buat entry untuk masuk terjah ni tgk lah harap2 dpt hehehehhe resepi sendiri tapi tak byk lah ok heheheh

http://mahamahu.blogspot.com/2010/07/geledah-dapur-ramadhan-makanan.html

dek_ma berkata... [Reply to comment]

Ben kita nak join tp tak pandai nak link kan..

Ciao Annin-sama berkata... [Reply to comment]

Che Ben! Dah letak :) Segmen yang hebat! Oh daku suka!!!

http://ciaoannin.blogspot.com/2010/07/geledah-dapur-ramadhan-bersama-che-ben.html

coodeang berkata... [Reply to comment]

Nak join nak join tp memula nak berkenalan dulu. Selamat berkenalan

Yatie berkata... [Reply to comment]

Salam Ben,
Akak dah buat segmen tu dan link sekali....harap berpuas hati ya..terima kasih..

CuteOven berkata... [Reply to comment]

salam En Ben...kite nk join geledah dapur segmen dn nk minta izin war2kn sumbangan derma dari para bloggers utk surau tmpat kite..tqvm.

http://885cuteoven.blogspot.com/2010/07/geledah-dapur-ramadan-ben-ashaari.html

coodeang berkata... [Reply to comment]

Dengan rasminya saya dah join
http://westernfood.yolasite.com/index/geledah-dapur-ramadhan-bersama-ben-mi-gulung

emunnn berkata... [Reply to comment]

salam abg ben...dah uat untuk segmen ni..xtau la bto ke x..tp segan lorr kalo digeledah dapor x byk makanan..hehe

http://emunnn.blogspot.com/2010/07/geledah-dapur-ramadhan-bersama-ba.html

BEN ASHAARI berkata... [Reply to comment]

http://qasehsufi.blogspot.com/2010/07/geledah-dapur-ramadhan-bersama-ben.html

coodeang berkata... [Reply to comment]

Nak join jugak
http://westernfood.yolasite.com/index/geledah-dapur-ramadhan-bersama-ben-mi-gulung

inahar ali berkata... [Reply to comment]

salam ben..akak dh post entry psl segmen nih..thnx ye!

http://myinahar67.blogspot.com/2010/07/segmen-geledah-dapur-ramadhan-bersama.html

Noni MY berkata... [Reply to comment]

waaa..... nak join tp x fhm cara nak buat..... tolong.....

Raihanna berkata... [Reply to comment]

rai dah join....
jemput singgah ke...

http://rihannaidzmi.blogspot.com/2010/07/geledah-dapur-ramadhan-bersama-ben.html

thanxxx =)

♥♥ eija ♥♥ berkata... [Reply to comment]

saya pun dah join...

singgah lee blog eja

http://dairygirzl-scopio.blogspot.com/2010/07/geledah-dapur-ramadan-bersama-ben.html

Chempaka Aziz berkata... [Reply to comment]

salam nak joint.
ni baru nak try2. tk berapa faham lagi...stil gear 1 laa

BEN ASHAARI berkata... [Reply to comment]

@Chempaka Aziz

ikut macam yang diorng tu buat ...

http://dairygirzl-scopio.blogspot.com/2010/07/geledah-dapur-ramadan-bersama-ben.html

sarina izryn berkata... [Reply to comment]

Salam Ben....saya dah sertai geledah dapur ramadhan...betul ke yang saya buat tuh?? jenguk yer

http://warisanizryn4u.blogspot.com/2010/07/geledah-dapur-ramdhan-bersama.html

hazlin berkata... [Reply to comment]

salam..
akak dah join contest ni..
kalau salah bgtaulah..
boleh buat correction..

http://hazlinnazri.blogspot.com/2010/07/geledah-dapur-ramadhan-bersama-ben.html

Fina berkata... [Reply to comment]

Salam Ben..akak pun nk join gak segmen geledah dapur ramadhan ben tu eh..akak dh post entry kt blog akak tau,t ben jengah ler yer

:.Noor Zaleha Jaafar.: berkata... [Reply to comment]

Salam Ben...kak Norli pun dah join 2 kaki dgn group ni..Dah siap post lagi!!! Nnti senang mai lah tgk. org veteran update..he..he..

Jamak Aton Habi Mahmood berkata... [Reply to comment]

Salam Tuan Rumah :
Pertama Kali join ni,,, sonok jgk layan resipi resipi ni saya cuba hantar resipi simple untuk di sediakan pada bulan Ramadan yang akan menjelma ... senang jer yang penting berkhasiat.
Resipi ni saya reka sendiri, sambil tengok2 kat internet, dan ubahsuai semula mengikut kesesuaian. Selamat Mencuba

Steam Tauhu & Pak Choi

http://arediks92.blogspot.com/2010/07/geledah-dapur-ramadan-bersama-ben.html

♥ zoe ana ♥ berkata... [Reply to comment]

i ade recipe nak share jugakk! my home made chicken lasagna, come come check it out! :)

http://mzzoeana.blogspot.com/2010/07/zoe-home-made-chicken-lasagna.html

Mawar Melati berkata... [Reply to comment]

Lauk paling simple mesti ada atas meja rumah saya.. =D


http://gadiswanita.blogspot.com/2010/07/geledah-blog-bersama-mawar-d.html

HomeKreation berkata... [Reply to comment]

Salam Ben. Maaf ya, Along ni buta IT sikit, tak berapa paham benda2 camni. Minta izin nak join juga, kalau Ben sudi. Da buat entri kat sini:
http://homekreation-recipes.blogspot.com/2010/08/segmen-geledah-dapur-ramadhan-bersama.html
Terima-kasih ya, harap entri di terima & dapat tolong kenalkan blog Along.

K.Nor berkata... [Reply to comment]

salam ben, nak join jugak.. dah buat n3 spt yg disyaratkan.. harap2 apa yg k.nor buat ni betul dan memenuhi syarat.. mekasih..

http://secubitgaramnor67.blogspot.com/2010/08/segmen-geledah-dapur-ramadhan-bersama.html

manggosteen berkata... [Reply to comment]

encik ben..sila lawat ye..

http://mangges.blogspot.com/2010/08/geledah-dapur-ramadhan-bersama-crunchy.html

HAMSINI berkata... [Reply to comment]

salam ben akak pun nak join, harap n3 akak diterima...tq

Zamri Ahmad Tony berkata... [Reply to comment]

Salam Ben!

Saya dah buat entry pasal segman ni. entah betul ke tidak. harap diterima ye entry saya.

http://kompoi-kak-endor.blogspot.com/search/label/promote

vagg© berkata... [Reply to comment]

salam..
gue dah buat entry untuk segmen nih kehkeh.

http://resipivagg.nini3posen.com/?p=7855

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI