Rabu, 28 Julai 2010

JELAJAH BLOG RAMADHAN

JELAJAH BLOG RAMADHAN '1431

Berminat nak menyertai ? Mudah saja ... Buat satu entri :

1 ) buat tajuk dan linkkan ke entri sini

2 ) letak banner tu di dalam entri ;

3 ) ucapan buat mereka yang akan ke blog anda sempena Ramadhan ini ;

4 ) sediakan satu keping gambar 'lauk pauk ' atau ' kuih muih ' sebagai hidangan kepada tetamu anda yang akan berkunjung ke blog anda nanti .. boleh di cari di mana mana blog masakan atau KELAB MASAKAN .. dan jangan lupa linkkan gambar tu ke blog tersebut..tu adalah wajib .. nanti di tuduh mencuri lak .. hehe ..

Contoh ;


5 ) jika anda ingin memberi cenderahati pada tetamu anda , apakah yang ingin anda berikan dan kenapa ? Sila rujuk pada blogshop yang ada di ruangan iklan ..

6 ) Tinggalkan link anda di ruangan komen entri ini ... Terima kasih


Tu jer ... mudah je kan ?


Contoh Jelajah Blog terdahulu >> MISS IZAH dan AYIE

Pasti ada yang tertanya kenapa aku berbuat demikian ? Segmen akan lebih menarik dengan cara demikian .. ini juga menunjukkan betapa blogger itu seorang yang kreatif.. kalau sekadar bagi url , adakah akan menarik segmen ini ?

Tujuan jelajah kali ini adalah untuk berkenalan dengan blog blog yang ada .. contoh blog personal dengan blog masakan ... sesuai dengan tema iaitu JELAJAH BLOG RAMADHAN , kita akan merapatkan lagi silatuhrahhim .. secara tidak langsung , kita dapat ramai kawan baru ..

Dan akhir sekali , aku akan mengajak rakan rakan lain untuk menziarahi blog yang berminat dalam segmen ini ... ;) .. pasti menarik bukan ? Dari bergossip , baik kita tambah kenalan ... kan kan ?

Bila mula ? Dah boleh mula dah pon ... tarikh akhir ? sebelum syawal menjelang .. hehe.. cepat cepat ..

33 komen :

Nur Hawa Mohd Zin berkata... [Reply to comment]

ada dua bnda yang awe nak buat utk join en ben punya program ni....
jelajah blog ramadhan yang kenangan ramadhan tu...waaaa....

Nurul chumel berkata... [Reply to comment]

mmg minat nak join..ehemm :)

Kerull @ Kay Enn berkata... [Reply to comment]

1 dah onn..ada 2 segmen nak join ni...tungguuuuuu..he he he TQ En. BEN...

Miss Izah Mohamed berkata... [Reply to comment]

brooooooo...
http://missizah.blogspot.com/2010/07/jelajah-blog-ramadhan-1431.html

puteri cahaya. berkata... [Reply to comment]

puteri joint!!!.. :) http://ainblogger.blogspot.com/2010/07/jelajah-blog-ramadhanoleh-ben-ashaari.html

A-Y-I-E berkata... [Reply to comment]

http://a-y-i-e-sharing.blogspot.com/2010/07/jelajah-blog-ramadhan.html

EDDIE YUSTIN berkata... [Reply to comment]

salam bro jangan lupa jelajah blog aku..moga jelajah ini akn mengeratkan lagi persaudaraan sesama kita....

http://borakkosong72.blogspot.com/2010/07/jelajah-blog-ramadhan-1431.html

PUTUBAMBU berkata... [Reply to comment]

ben, kita nak tunggu start ramadhan baru nak masuk join jelajah ni..

pasal masa tu lagi thrill tgk makanan2 ni semua..ekkeke..

Butang Pena berkata... [Reply to comment]

hai abg ben...
sy nak join jugak...

http://teacheradila.blogspot.com/2010/07/jelajah-blog-ramadhan-1431.html

thanx a lot!!!

;)
Diela

Ciao Annin-sama berkata... [Reply to comment]

Annin kembali lagi! Che Ben, ni URL ku :D

http://ciaoannin.blogspot.com/2010/07/jelajah-blog-ramadhan-1431.html

Sankyuuuu~

chekgu Moe berkata... [Reply to comment]

berusaha siapkn dengan bantuan brokburn yang macam cipot cedot ni. aduyai~

http://asilomadifah.blogspot.com/2010/07/jelajah-blog-ramadhan-1431-lauk-best.html

Wana Yusuf berkata... [Reply to comment]

Salam Ben...
akak pun nak join segmen Geledah dapur Ramadan...

http://www.potretkasih.com/2010/07/geledah-dapur-bersama-ben-ashaari/

TQVM

Lelord berkata... [Reply to comment]

nak join gak...tapi nak bagi lagi membahang dulu...

Lelord berkata... [Reply to comment]

nak join gak...tapi nak bagi lagi membahang dulu...

chekgu Moe berkata... [Reply to comment]

oh..saya punya comment takde eh?

http://asilomadifah.blogspot.com/2010/07/jelajah-blog-ramadhan-1431-lauk-best.html

thanks! :)

Neny berkata... [Reply to comment]

salam be...

Sy pon dah buat...harap sudi menjenguk ye..

http://whatihavecooked.blogspot.com/2010/07/jelajah-blog-ramadhan-ben-ashaari.html

♥♥ eija ♥♥ berkata... [Reply to comment]

saya dah masuk, abg ben tak dapat lagi ker?? :)

kzai berkata... [Reply to comment]

salam Ben..saya pun nk join dgn jelajah blog ramadhan ni..tq

kzai berkata... [Reply to comment]

salam Ben..saya pun nk join gak jelajah blog Ramadhan ni..tq

carthamus tinctorius berkata... [Reply to comment]

assalamualaikum..
saya dah join segment ini. terima kasih atas anjuran segment begini.
ini link post tersebut:
http://carthamus.blogspot.com/2010/07/jelajah-blog-ramadhan.html

JULYA berkata... [Reply to comment]

Salam en. ben. Skema nye. Hehe. Ini link saya. Ucapan terima kasih didahulukan kerana sudi singgah.

http://blogjulya.blogspot.com/2010/07/jelajah-blog-ramadhan-1431.html

Lelord berkata... [Reply to comment]

Salam Ben...

takleh tahan kena join skang

http://lelord-mamanajlaa.blogspot.com/2010/07/jelajah-blog-ramadhan-1431.html

Nurul chumel berkata... [Reply to comment]

i dah wat entry..

http://nurulchumel.blogspot.com/2010/07/jelajah-blog-ramadhan.html

thanx! :)

Nurul chumel berkata... [Reply to comment]

http://nurulchumel.blogspot.com/2010/07/jelajah-blog-ramadhan.html

Mama Hanim berkata... [Reply to comment]

Salam Ben..

dh buat jugak n3 khas ni.. sila tgk ye..tq2..

http://cintapertamakami.blogspot.com/2010/07/jelajah-blog-ramadhan-1431.html

Jelajah Blog Ramadhan

Mamamya berkata... [Reply to comment]

salam ben...

nak join juga... :D

http://damyakaudihatiku.blogspot.com/2010/07/jelajah-blog-ramadhan-1431.html

tq..

Mama Hanim berkata... [Reply to comment]

Salam Ben.. nk join jugak..ni n3 nya.. tq2..

http://cintapertamakami.blogspot.com/2010/07/jelajah-blog-ramadhan-1431.html

rhutapaimanis berkata... [Reply to comment]

salam, tak salah ambo mencuba...thanks sdr ben ashaari

http://rhutapaimanis.blogspot.com/2010/07/jelajah-blog-ramadhan-1431.html

tunoor73 berkata... [Reply to comment]

salam...akak join...terjahlah my blog

http://tunoor73.blogspot.com/2010/07/jelajah-blog-ramadhan-1431.html

tunoor73 berkata... [Reply to comment]

salam akak dah join...jenguk my blog

http://tunoor73.blogspot.com/2010/07/jelajah-blog-ramadhan-1431.html

Adik Manja berkata... [Reply to comment]

salam..

best nyer..saya pun nak join lah...

tq

http://www.adikmanjakitchen.com

pencari cinta berkata... [Reply to comment]

salam...........
sy pon nak cube jgk.......
cumel la...
http://norzurainik.blogspot.com/2010/08/jelajah-blog-ramadhan-1431.html

ryy.han berkata... [Reply to comment]

salam

nama blog sy adalah iras2 nama kuih glamer bulan Ramadhan

maka harusla sy join jugak =)
http://tepungpelita.blogspot.com/2010/08/jelajah-blog-ramadhan-1431.html

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI