JELAJAH BLOG RAMADHAN

JELAJAH BLOG RAMADHAN '1431

Berminat nak menyertai ? Mudah saja ... Buat satu entri :

1 ) buat tajuk dan linkkan ke entri sini

2 ) letak banner tu di dalam entri ;

3 ) ucapan buat mereka yang akan ke blog anda sempena Ramadhan ini ;

4 ) sediakan satu keping gambar 'lauk pauk ' atau ' kuih muih ' sebagai hidangan kepada tetamu anda yang akan berkunjung ke blog anda nanti .. boleh di cari di mana mana blog masakan atau KELAB MASAKAN .. dan jangan lupa linkkan gambar tu ke blog tersebut..tu adalah wajib .. nanti di tuduh mencuri lak .. hehe ..

Contoh ;


5 ) jika anda ingin memberi cenderahati pada tetamu anda , apakah yang ingin anda berikan dan kenapa ? Sila rujuk pada blogshop yang ada di ruangan iklan ..

6 ) Tinggalkan link anda di ruangan komen entri ini ... Terima kasih


Tu jer ... mudah je kan ?


Contoh Jelajah Blog terdahulu >> MISS IZAH dan AYIE

Pasti ada yang tertanya kenapa aku berbuat demikian ? Segmen akan lebih menarik dengan cara demikian .. ini juga menunjukkan betapa blogger itu seorang yang kreatif.. kalau sekadar bagi url , adakah akan menarik segmen ini ?

Tujuan jelajah kali ini adalah untuk berkenalan dengan blog blog yang ada .. contoh blog personal dengan blog masakan ... sesuai dengan tema iaitu JELAJAH BLOG RAMADHAN , kita akan merapatkan lagi silatuhrahhim .. secara tidak langsung , kita dapat ramai kawan baru ..

Dan akhir sekali , aku akan mengajak rakan rakan lain untuk menziarahi blog yang berminat dalam segmen ini ... ;) .. pasti menarik bukan ? Dari bergossip , baik kita tambah kenalan ... kan kan ?

Bila mula ? Dah boleh mula dah pon ... tarikh akhir ? sebelum syawal menjelang .. hehe.. cepat cepat ..

33 ulasan:

  1. ada dua bnda yang awe nak buat utk join en ben punya program ni....
    jelajah blog ramadhan yang kenangan ramadhan tu...waaaa....

    BalasPadam
  2. 1 dah onn..ada 2 segmen nak join ni...tungguuuuuu..he he he TQ En. BEN...

    BalasPadam
  3. brooooooo...
    http://missizah.blogspot.com/2010/07/jelajah-blog-ramadhan-1431.html

    BalasPadam
  4. puteri joint!!!.. :) http://ainblogger.blogspot.com/2010/07/jelajah-blog-ramadhanoleh-ben-ashaari.html

    BalasPadam
  5. http://a-y-i-e-sharing.blogspot.com/2010/07/jelajah-blog-ramadhan.html

    BalasPadam
  6. salam bro jangan lupa jelajah blog aku..moga jelajah ini akn mengeratkan lagi persaudaraan sesama kita....

    http://borakkosong72.blogspot.com/2010/07/jelajah-blog-ramadhan-1431.html

    BalasPadam
  7. ben, kita nak tunggu start ramadhan baru nak masuk join jelajah ni..

    pasal masa tu lagi thrill tgk makanan2 ni semua..ekkeke..

    BalasPadam
  8. hai abg ben...
    sy nak join jugak...

    http://teacheradila.blogspot.com/2010/07/jelajah-blog-ramadhan-1431.html

    thanx a lot!!!

    ;)
    Diela

    BalasPadam
  9. Annin kembali lagi! Che Ben, ni URL ku :D

    http://ciaoannin.blogspot.com/2010/07/jelajah-blog-ramadhan-1431.html

    Sankyuuuu~

    BalasPadam
  10. berusaha siapkn dengan bantuan brokburn yang macam cipot cedot ni. aduyai~

    http://asilomadifah.blogspot.com/2010/07/jelajah-blog-ramadhan-1431-lauk-best.html

    BalasPadam
  11. Salam Ben...
    akak pun nak join segmen Geledah dapur Ramadan...

    http://www.potretkasih.com/2010/07/geledah-dapur-bersama-ben-ashaari/

    TQVM

    BalasPadam
  12. nak join gak...tapi nak bagi lagi membahang dulu...

    BalasPadam
  13. nak join gak...tapi nak bagi lagi membahang dulu...

    BalasPadam
  14. oh..saya punya comment takde eh?

    http://asilomadifah.blogspot.com/2010/07/jelajah-blog-ramadhan-1431-lauk-best.html

    thanks! :)

    BalasPadam
  15. salam be...

    Sy pon dah buat...harap sudi menjenguk ye..

    http://whatihavecooked.blogspot.com/2010/07/jelajah-blog-ramadhan-ben-ashaari.html

    BalasPadam
  16. saya dah masuk, abg ben tak dapat lagi ker?? :)

    BalasPadam
  17. salam Ben..saya pun nk join dgn jelajah blog ramadhan ni..tq

    BalasPadam
  18. salam Ben..saya pun nk join gak jelajah blog Ramadhan ni..tq

    BalasPadam
  19. assalamualaikum..
    saya dah join segment ini. terima kasih atas anjuran segment begini.
    ini link post tersebut:
    http://carthamus.blogspot.com/2010/07/jelajah-blog-ramadhan.html

    BalasPadam
  20. Salam en. ben. Skema nye. Hehe. Ini link saya. Ucapan terima kasih didahulukan kerana sudi singgah.

    http://blogjulya.blogspot.com/2010/07/jelajah-blog-ramadhan-1431.html

    BalasPadam
  21. Salam Ben...

    takleh tahan kena join skang

    http://lelord-mamanajlaa.blogspot.com/2010/07/jelajah-blog-ramadhan-1431.html

    BalasPadam
  22. i dah wat entry..

    http://nurulchumel.blogspot.com/2010/07/jelajah-blog-ramadhan.html

    thanx! :)

    BalasPadam
  23. http://nurulchumel.blogspot.com/2010/07/jelajah-blog-ramadhan.html

    BalasPadam
  24. Salam Ben..

    dh buat jugak n3 khas ni.. sila tgk ye..tq2..

    http://cintapertamakami.blogspot.com/2010/07/jelajah-blog-ramadhan-1431.html

    Jelajah Blog Ramadhan

    BalasPadam
  25. salam ben...

    nak join juga... :D

    http://damyakaudihatiku.blogspot.com/2010/07/jelajah-blog-ramadhan-1431.html

    tq..

    BalasPadam
  26. Salam Ben.. nk join jugak..ni n3 nya.. tq2..

    http://cintapertamakami.blogspot.com/2010/07/jelajah-blog-ramadhan-1431.html

    BalasPadam
  27. salam, tak salah ambo mencuba...thanks sdr ben ashaari

    http://rhutapaimanis.blogspot.com/2010/07/jelajah-blog-ramadhan-1431.html

    BalasPadam
  28. salam...akak join...terjahlah my blog

    http://tunoor73.blogspot.com/2010/07/jelajah-blog-ramadhan-1431.html

    BalasPadam
  29. salam akak dah join...jenguk my blog

    http://tunoor73.blogspot.com/2010/07/jelajah-blog-ramadhan-1431.html

    BalasPadam
  30. salam..

    best nyer..saya pun nak join lah...

    tq

    http://www.adikmanjakitchen.com

    BalasPadam
  31. salam...........
    sy pon nak cube jgk.......
    cumel la...
    http://norzurainik.blogspot.com/2010/08/jelajah-blog-ramadhan-1431.html

    BalasPadam
  32. salam

    nama blog sy adalah iras2 nama kuih glamer bulan Ramadhan

    maka harusla sy join jugak =)
    http://tepungpelita.blogspot.com/2010/08/jelajah-blog-ramadhan-1431.html

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009