Takde duit atau kedekut ?

 

Stress ! Setiap kali nak sampai Alamanda , aku pasti akan rasa geram giler ! Rasa nak langgar terus je kereta kereta yg parking tepi jalan tu ! Terutama yang parking semata mata nak gi tengok wayang ! Kedekut sangat ke nak masuk dalam parking berbayar ? Dah susah susah orang buatkan bertingkat , nak juga susahkan pengguna lain dengan parking tepi jalan tu !

Dari dua lorong , gara gara pemilik kereta yang malas nak parking kereta di tempat yang disediakan , terus jadi satu lorong ! Ini adalah antara punca punca kemalangan ! Sepatutnya ini tak perlu berlaku !

image

Aku tertanya gak.. mana pergi polis trafik ketika ni ? Mana gi pegawai perbadanan ? Takkan nak tunggu ada yg mati baru ada tindakan kot ? Jangan gituu..

Yang parking tepi jalan tu.. Setahu aku dalam banyak parking.. Dah takde duit sangat ke nak bayar parking ? Gi tengok wayang ada duit pulak ? Haihh.. Tak ke sedar sikap MALAS anda tu merbahayakan orang lain !

Aku harap VVVIP tak guna ramai polis trafik untuk escort mereka dah pasni .. Aku rasa polis trafik kurang sebab dok kena ikut VVVIP ni haaa.. Mintak tolong turun dan saman kereta yang parking mati tepi jalan terutama di Alamanda ni ! Diorang bukan takde duit… ni masanya nak tambah pendapatan negara ..

2 ulasan:

  1. pernah singgah alamanda sekali aje huhuhu...

    BalasPadam
  2. Setuju sgt dgn abg Ben, sy pon geram bile pegi Alamanda tu besepah org paking luar tepi2 roundabout tu...haihh..tp tu laa manteliti org Malaysia, kalau kite ckp dorang ni bodoh, takde otak..harap blaja tinggi tp otak kat lutut, bebal..tau plak marah..nk hentam kate kite ni pandai sgt ke kan.. (kasar betul ayat..marah sgt ni..haha) tp tu laa..bkn kat Alamanda tu je..kalau tengok besepah org parking tak proper..bg sy parking dalam lg mudah..xberpanas berhujan..org dah sediakan kemudahan taknak guna..tu lah sy kate org yg mcm tu bodoh takleh di ajar. Haha.. kalau die kate parking dalam kene bayar. adoiii pakai kete boleh..bayar parking tak boleh. choiii sgt. ayooo..mana ade free zaman skang. mau kincin pon kene bayar maaaa.... hahaha.. (tepuk dahi)

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009