Sony Xperia Z3 vs Oppo Find 7 : Masa untuk Selfie ! - BEN ASHAARI

Sony Xperia Z3 vs Oppo Find 7 : Masa untuk Selfie !

 

Mana lagi best ?? Apakah Sony Xperia Z3 atau Oppo Find 7 ?

DSC05533DSC05531DSC05530

Bagi aku , gambar dari Sony Xperia Z3 lebih realistik berbanding Oppo yang ada auto filter.. Bagi mereka yang gemar selfie pastu nampak kacak senantiasa , Oppo memang sesuai , cam bawah ni haa..

image

Namun kamera  depan Oppo Find 7 masih belum mampu lawan Sony Xperia Z3 yang berkualiti DSLR .. Clear dan tak pecah bila zoom.. Penting tuuu ! Ahaaa…

Satu masalah Oppo Find 7 bila nak selfie ialah , payah benar nak pegang ! Dengan size yang besar dan berat tu, memang sukar sedikit nak pegang.. Kena hati hati wooo … Aku sendiri berapa kali nyaris nak jatuh..

Masing masing ada kelebihan. Setelah 2 minggu lebih aku guna Oppo Find 7 , aku rasa aku lebih selesa dengan Sony Xperia Z3.  Dan akan kembali gunakan Sony Xperia Z3 yang baru aku amik dari service centre.. hehe.. Terasa kehilangan sungguh !

image

Tak sabar tunggu Sony Xperia Z4 keluar ! Huhuh.. apakah mampu cabar Iphone 6 Plus yang dibanggakan oleh peminat Iphone itu ??? Jeng jeng jeng …

1 ulasan:

  1. sony tetap menjadi pilihan,
    mungkin dah terbiasa dengan sony,
    lagipun z3 lagi menawan dari oppo.
    kumira belakang kira.
    suma bleh ejas pakai filter :p

    BalasPadam

Dikuasakan oleh Blogger.