Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 6 April 2015

Tiada lagi caj perkhidmatan selepas ini !

 

Huhh.. Amik kesempatan betul restoran restoran zaman ni ! Kang pakat ramai ramai boikot jangan makan kat restoran , baru ada akai ! Dah la setiap items kena cukai.. sampai part perkhidmatan pon nak caj lagi ! Tak hagak hagak nak kaya raya !

Aku baru dapat satu pertanyaan dari seorang rakan di Facebook berkenaan GST dan caj perkhidmatan.

image

image

 

Thank You , Pls Come Again !

Hahahaha.. idok la mak kiah oiiiiii ! Insaf dah nii.. Sekali makan jer kena bayar cukai.. Baik makan kenyang kenyang kat rumah.. baru keluar cuci mata kat luar ..

9 komen :

ewento marcello berkata... [Reply to comment]

stuju. patutnya 10% xdak lagi dah

Nurzakiah Hanum berkata... [Reply to comment]

suka hati je kan

izzeyda berkata... [Reply to comment]

suka hati jer nak ambik kesempatan.. lepas nih pelanggan makin berkurangan atau tiada langsung baru laa nak terasa..

Allene typicalmommy berkata... [Reply to comment]

amik kesempatan betul dorang ni

Putera Helmei berkata... [Reply to comment]

udahlah setiap item dikenakan charge gst 6%.. total amount kna lagi gst 6%.. tmbh lg service charge 10%... dahsyat...

Jie Susanos berkata... [Reply to comment]

btul tu..mmg kaw2 la ada cas..emmm

Ecah Shafiee berkata... [Reply to comment]

mane plak nk tau restoran yg de perjanjian bersama..

Cikna berkata... [Reply to comment]

Bknke GST ni mengantikan SST.... Ade masa baik msk sndri je,hurmmm.....😭

Sya Nadia berkata... [Reply to comment]

Udah la 10% servis charge. Kata semua cukai nak buat selari,mcm tu bagilah 6% je kalau nak charge Sgt..dah la kena gst,kena lg servis charge..eee..geram je...

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI