Tiada lagi caj perkhidmatan selepas ini !

 

Huhh.. Amik kesempatan betul restoran restoran zaman ni ! Kang pakat ramai ramai boikot jangan makan kat restoran , baru ada akai ! Dah la setiap items kena cukai.. sampai part perkhidmatan pon nak caj lagi ! Tak hagak hagak nak kaya raya !

Aku baru dapat satu pertanyaan dari seorang rakan di Facebook berkenaan GST dan caj perkhidmatan.

image

image

 

Thank You , Pls Come Again !

Hahahaha.. idok la mak kiah oiiiiii ! Insaf dah nii.. Sekali makan jer kena bayar cukai.. Baik makan kenyang kenyang kat rumah.. baru keluar cuci mata kat luar ..

9 ulasan:

  1. stuju. patutnya 10% xdak lagi dah

    BalasPadam
  2. suka hati jer nak ambik kesempatan.. lepas nih pelanggan makin berkurangan atau tiada langsung baru laa nak terasa..

    BalasPadam
  3. udahlah setiap item dikenakan charge gst 6%.. total amount kna lagi gst 6%.. tmbh lg service charge 10%... dahsyat...

    BalasPadam
  4. btul tu..mmg kaw2 la ada cas..emmm

    BalasPadam
  5. mane plak nk tau restoran yg de perjanjian bersama..

    BalasPadam
  6. Bknke GST ni mengantikan SST.... Ade masa baik msk sndri je,hurmmm.....😭

    BalasPadam
  7. Udah la 10% servis charge. Kata semua cukai nak buat selari,mcm tu bagilah 6% je kalau nak charge Sgt..dah la kena gst,kena lg servis charge..eee..geram je...

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009


Dikuasakan oleh Blogger.