Cuba tanya satu soalan ini pada MAT GEBU ! - BEN ASHAARI

Cuba tanya satu soalan ini pada MAT GEBU !


Sapa sapa yang pernah g umah MAT GEBU pasti akan tertarik dengan pinggan mangkuk yang ada di rumahnya.. kan kan ? hahaha.. koleksi pinggan mangkuknya lebih banyak dari semut yang ada dirumahnya .. Tak percaya bukan ? Aku dulu pon tak caya ... tapi bila dah sampai.. aku dipaksa percaya gak wooo ..

Soalan yang perlu korang tanya pada MAT GEBU ialah .. jika berlaku kebakaran dirumahnya ... apakah barang yang paling dia sayang sekali akan diselamatkan terlebih dahulu ?? haaa... mengigil dia nak jawab.. hahahaa...

Aku tak tau la rumah orang lain tapi bagi aku , MAT GEBU pengumpul pinggan mangkuk yang tegar .. kalau sapa sapa yang ada pinggan mangkuk yang berusia lebih 30 tahun , boleh la kenen kenenkan pada dia yer.. hahahhaa ..

BA : Lariiiiiiiiiiiiiiiii

7 ulasan:

  1. PILIH MASIH TERBUKA YEAA...TEROMPAK KAYU KAT MASJID, KASUR KULIT CAP BUAYA, ATAU KASUT BOOT ORANG PI PASAR...KENAN YG MANA?...

    BalasPadam
  2. Hahahahaa...tu diaa...soklan ni kan, mmg xda jawapan...sebab ia akan tersimpan di halkum Mat sampai nafasnya berakhir...hahahahhaaa, adoiiyaaaa...Ben, Ben...mcm2 ko ek..

    BalasPadam
  3. Rasanya Tiffin Biru tu dulu, sebab tu kan trademark Blog dia.. hahahahaha... Hai.. selamat berkenalan, saya selalu jalann2 kat Blog awak. Saya kawan CMG kat MyResipi. **Peaceee**

    BalasPadam
  4. Rasanya CMG akan selamatkan Tiffin Biru dia tu dulu, sebab TIFFIN BIRU tu kan trademark umah masak2 dia..

    BalasPadam
  5. hahaha...kelakar entri ni. "menggigil2 Mat nak jawab"...i like ;p

    BalasPadam
  6. maknanya saya takleh le datang buat food testing kat umah mat gebu. sebab anak saya yang sangat special tu suka mengemas.. mana nak cari duit ganti pinggan dah pecah.. ehhehee

    BalasPadam

Dikuasakan oleh Blogger.