Konsert Erykah Badu dibatalkan gara-gara tattoo kalimah Allah . - BEN ASHAARI

Konsert Erykah Badu dibatalkan gara-gara tattoo kalimah Allah .

 

image

Aku letak gambar penuh dia , confirm jadi isu aurat .. Hehe.. Jadi aku letak je la gambar tattoo milik Erykah Badu yg terdapat di kiri kanan badannya .

Erykah Badu yang dijadual mengadakan konsert di Kuala Lumpur Convention Centre  ( KLCC ) esok , terpaksa dibatalkan gara-gara tattoo tersebut.

"Konsert Erykah Badu dibatalkan kerana melanggar Garis Panduan Pusat Permohonan Penggambaran Filem dan Persembahan Artis Luar Negara (PUSPAL) iaitu menyentuh sensitiviti agama dan nilai-nilai budaya Malaysia," kata Menteri Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan Datuk Seri Dr Rais Yatim menerusi Twitter miliknya, petang Selasa.

Sapa Erykah Badu ni ? Aku pon tak pernah dengar lagu dia.. Tau tau buat konsert kat sini .. Pergh .. mesti ramai peminat dia .. heheh … Kalau Eric Cantona tu , aku tau la .

Tak kira la popular atau tidak … kalau nak bawak budaya mengarut dan nak menghina agama Islam , dalam negara kita ni , eloklah di bendung dari awal awal lagi . Tahniah buat mereka yang prihatin .

Iskh.. makin pelik pelik la citarasa manusia ..

9 ulasan:

  1. peliknye..dia Islam ke? tak kenal la pulak~

    BalasPadam
  2. alhamdulillah .~
    naseb baik batalkan ..

    BalasPadam
  3. elok pun di batalkan..tapi pelik...xkenal pun minah ni..

    BalasPadam
  4. masuk berita tadi, nasib baik konsert tak jadi~

    BalasPadam
  5. memang patut pun ben.....

    teramat patut

    BalasPadam
  6. saya kenal dia pun sbb tau yuna selalu ikut fesyen tudung turban dia...

    BalasPadam
  7. Tim pernah terbaca pasal Erykah Badu ni. Kalau tak silap tim, *betulkan kalau salah, tim ingat2 lupa ja ni* dia ni beragama islam tapi mazhab minoriti yang tak diakui oleh para ulama. Tim baca kat paper kalau tak silap....Wallahualam.

    BalasPadam

Dikuasakan oleh Blogger.