Sasaran bila berblog . - BEN ASHAARI

Sasaran bila berblog .

 

Tak kira la apa saja niat kita bila berblog , tapi yang penting segalanya perlu ada sasaran. Sasaran pula tak semestinya memberi pendapatan , kepuasan mahupun populariti . Perlu letak lebih dari itu !

Camana ? Bagaimana ? Aku pasti majoriti yang berblog ni , punya ilmu walaupun sekadar asas jer .. Tak kisah ! Tajamkan lagi dengan mencarinya samada melalui pembacaan buku buku atau artikal dan banyakkan bertanya pada mereka yang boleh dijadikan contoh.

Apakah sasaran aku ? Sejak mula aku berblog , aku perhatikan blog blog yang sudah punya ada nama dalam dunia maya ini. Perhatikan ‘corak permainan’ mereka. Gaya , lenggang lenggok mereka .. Dan aku tau apa yang aku nak dalam dunia blog ini !

Antara sasaran aku ialah nak tarik perhatian ‘mereka’ ! Sapa mereka ? Mereka yang punya NAMA BESAR dalam MALAYSIA ni ..  Aku nak buktikan yang aku mampu melakukannya hanya dengan berblog kerana aku tau aku punya kelebihan di situ .

Dan , tidak sampai 3 tahun .. aku berjaya melakukannya namun itu belum sasaran yg aku inginkan . Maka , aku akan terus mengejar sasaran aku itu ..

InsyaAllah .. Dengan adanya sasaran , semangat berblogging kita takkan padam dan senantiasa membara ..

16 ulasan:

  1. huhu setiap org ada sasaran ^^ baca entri terus semangat hihi :)

    BalasPadam
  2. blogging best! dpt juga suarakan pndapat kita yg mungkin xkan dpt dbuat di dunia realiti ;)

    BalasPadam
  3. wahhh... tips yg berguna utk sy yg bru nk manja2 dgn blog... semoga berjaya abg ben... hehe

    BalasPadam
  4. terima kasih ben, sy sbg org baru ni perlu tips2 seperti ini..

    BalasPadam
  5. waaa, mula mula saye berblog cuma cam suka suka je abg ben. tapi bila rajin baca blog blog otai, rasa seronok . hehe. then sekarang tengah mengejar sasaran saye. :P

    BalasPadam
  6. Tetiba semangat tu rasa datang balik..hehe

    BalasPadam
  7. setuju abg ben....dan sasaran berblog tak semestinya RM tp lebih kepada yg memberi kpuasan peribadi kepada pemilik blog...

    dan abg ben mmg layak berjaya melakukannya ats segala usaha keras abg ben memajukan blog..

    BalasPadam
  8. jadi kata pendeknye follow la blog saya. ahak

    BalasPadam
  9. thanks a lot Abg. Ben. Simple entry tapi bole menaikkan semangat all readers~ As freshie, sy rasa semangat dah brtambah2. TQ

    BalasPadam
  10. Asal niat blogging adalah untuk share ilmu.Bila dah lama sikit blogging, bukan setakat share ilmu, ilmu akak pun bertambah!RM pun adalah juga walau pun tak lebat macam rambutan musim buah.

    BalasPadam
  11. sasaran..... perlu ada dalam setiap apa yg kita lakukan...
    Chayook..... follow me....!!!!

    BalasPadam
  12. Ni utk Ben.
    http://scarlettj1.blogspot.com/2012/02/aku-baru-mengendapbest-woo.html

    BalasPadam
  13. wahh.. betul2 berguna nie.. huuu :)

    BalasPadam

Dikuasakan oleh Blogger.