Ber’paintball’ di Cyberjaya Painball .. - BEN ASHAARI

Ber’paintball’ di Cyberjaya Painball ..

 

Kali pertama aku memegang marker dan pakai segala peralatan paintball ni setelah punya lama teringin nak layan !

Kali terakhir ‘berperang’ ni , masa zaman kanak kanak dulu. Pastu sejak kenal dunia jiwang ni , maka segan nak berperang dah .. Yelah , ilang macho la .. Kononnya laaa ..

Jemputan dari rakan blogger , Broframestone tidak aku lepaskan walaupun aku tau hari tu aku mmg sibuk giler ! Nak gak merasa bermain dengan rakan rakan blogger yang lain ..

Ternyata pergorbanan masa aku tu tak sia-sia ! Memang best layan paintball ni apatah lagi tempatnya mmg santai dan menenangkan .. Udara fresh gitu !

Bertempat di Cyberjaya Paintball , Cyberjaya ( dkt Tasik Cyberjaya ) segala impian aku jadi kenyataan walaupun aku jadi mangsa tembakan mereka ! Maklumlah , dah lembab skang ni nak berlari sana sini ! Lemang dan ketupat masih banyak dalam perut aku .. hehee.. Alasan baik punya !

 

Gaya ada dah .. Cuma aku perlu ‘ringankan’ badan dengan banyakkan berlari sana sini utk elakkan dari ditembak ! Dan kalau nak main paintball ni , minda perlu rileks. Jangan fikir sangat hal hal lain .. Enjoy !!  Silap aku , aku byk fikir isu lain .. Hehehe ..

image

Bila bermain paintball ni , baru terasa betapa peperangan memerlukan daya tumpuan yg amat tinggi agar tidak jadi mangsa muncung senapang musuh !

 

Terus terang aku bagitau la kan .. aku akan ajak kengkawan blogger sekali lagi berperang lagi disini ! Rehatkan diri dari dunia maya dengan melepak rakan rakan dunia maya !

Terima kasih Cyberjaya Paintball atas layan dan tunjuk ajar bermain dan menerangkan ciri ciri keselamatan Paintball. Ringkas tapi sangat berinfomasi .

image

Aku jatuh cinta dah ngan Paintball .. Siap la pasni !!

Nak tau apa pendapat rakan blogger yang lain ? Baca ler kat blog mereka ..

http://ayuejean.blogspot.com/2013/09/paintball-with-blogger-at-cyberjaya.html

http://hafizrahim.com/cyberjaya-paintball-medan-pertempuran-blogger/

Nak tau lebih lanjut , leh ke fan page mereka , CYBERJAYA PAINTBALL .

11 ulasan:

  1. hebat top blogger main Paint ball :)

    BalasPadam
  2. Nanti nak join gak le tak pernah main,sabtu ritu ada hal

    BalasPadam
  3. Next time nak buat lagi...
    Jangan lupa roger aku sekali ye...

    BalasPadam
  4. tp nape muke BA mcm x excited jer..hehe

    BalasPadam
  5. Takpe Abg Ben.....
    Nanti repeat balik....
    Hehehhehe......

    BalasPadam
  6. alasan ko memang boleh diterima bro..lemang ketupat punca kekalahan kita..hahaha

    BalasPadam
  7. Mohon repeat , saya mahu pergi.
    sadis memikirkan hari yg kurang sihat utk join abg ben semua.

    BalasPadam
  8. teringin nak cuba tapi takde geng.. :(

    BalasPadam
  9. Xpe.. Ade alasan team kite kalah sbb cume ade sorang je yg berbadan ringan... Yg lain sume faktor lemang dan ketupat ygasih berbaki dlm perut... Hahaha

    Klu ade gathering kat sna, nak join lg... Xpuas

    BalasPadam

Dikuasakan oleh Blogger.