Banyak makan di siang hari tapi bermasalah ketika nak tidur. Punca ? - BEN ASHAARI

Banyak makan di siang hari tapi bermasalah ketika nak tidur. Punca ?

 Banyak makan pedas ! Tu masalah aku ketika ini. Bukanlah tak elok cuma kalau boleh , kurangkan cuma masalah aku ni ialah.. tak reti nak kurangkan ! Kalau makan meggi cup tu pon aku letak sambal banyak banyak ! Mak mertua aku buat cili sodap weh ! 

Dan malam harinya.. aku tak boleh tidur ! Asyik nak keluar angin jer.. sendawa gitu ! Aduh. Terseksa. Aku tau puncanya. Kalau aku sekarang di rumah aku, aku akan guna air alkali dari mesin Coway aku tu. Tapi aku bukan di sana sekarang. Tu masalah besar aku ! 

Malam bertukar ganti. Siang hari , takda masalah. Malam jer. Masih lagi terjadi. Akhirnya aku mintak tolong kat wife. Disamping tu , aku terus order Alam Natura. Aku terlupa bawak balik ari tu. Kalau bawak balik, masalah aku ni memang takda ! Amalkan pengambilan setiap pagi dan malam. Inshallah ok jer sistem penghadaman aku. 

Satu lagi ialah amalam minum air lemon suam setiap pagi dan malam sebelum tidur. Sangatlah bagus. Tapi sejak tersangkut di Kelantan ni , memang payah la nak dapat. Nasib baik la bapak mertua aku kirim kat sorang kawan dia. Dapat la 5 biji gitu. Terus buat air lemon. Leganyaaa ! 

Dan rezeki aku... Madu kelulut dan Habbatus Sauda yang diorder sampai dah. Lega tul. Makanan ni memang jadi amalan aku sejak dua menjak. Terbukti keberkesannya pada aku. Korang tak tau la. Banyak la beza selepas amalkan. 




Alam Natura... ni produk home made yang sangat aku syorkan untuk korang yang utamakan kesihatan. Yang ada masalah kolestrol ke.. darah tinggi.. cubalah amalkan. Aku tak la kata sembuh tapi cubalah amalkan. Kalau tengok dari kandungan tu , korang pun boleh tau. Lebih baik cuba dari biar gitu jer.

Kelmarin , aku order dua kotak lagi untuk mak aku. Sian lak aku dengar lepas dia kata ubat dia abis. Hurm. Ubat tradisional yang dia amalkan tu harga pun leh tahan mahal. Huhuh.. Yang ni murah skit.. Dan hanya gunakan bahan semulajadi.  Rasanya pun sedap. Bukanlah manis tapi kelat , masam dan manis .. 3 rasa gitu ! Tapi syok. Jangan telan semua dah la. Aku pernah buat.. One shot.. Satu minggu demam. Pastu apa jadi ? Hahaaha... Aku macam baru detox badan. Clean je.. Hahaha.. cuma seminggu demam tu parah la. Kena jaga anak kan. Maka makan ikut aturan. 



Kalau korang ada masalah dengan ulu hati.. tu tanda awal untuk dapat kanser. Kena cegah cepat cepat. Carilah mimuman yang boleh neutralkan asid dalam badan korang. Yang suka makan daging, ayam , cili... apa saja yang tinggi asid , berhati hatilah... Bukan apa.. bukan Covid 19 je boleh bunuh korang... penyakit lain pon mampu membunuh ! Jaga kesihatan dan makan makanan yang sihat. Al Maklumlah , nak bersenam di kala ini .. makin ramai yang malas ! 

Stok Alam Natura tak banyak. Sebab kilang jual botol tu tak leh beroperasi. Maka cepat order sebelum stok abis ! Whatsapp terus ke - 013 329 3707 (En.Zahrul)

Instagram : https://www.instagram.com/alam_natura/

1 ulasan:

Dikuasakan oleh Blogger.