Rabu, 30 Jun 2010

Kisah Paling Seram - Gengblogger.com

Cuti sekolah digunakan sebaik-baiknya oleh orang tua aku..Dia ditawarkan menjaga sebuah rumah banglo di Jalan Ampang Hilir milik seorang VVIP...Hanya untuk seminggu sahaja rumah itu perlu dijaga.. Ini kerana tuan rumah itu terpaksa pulang ke kampung bagi menguruskan pengkebumian anak lelakinya yang baru sahaja meninggal dunia disebabkan kemalangan maut.

Menurut pakcik tu ( arwah ) , kejadian itu berlaku di utara negeri ini..Dikatakan kenderaan yang dipandu oleh arwah anak Datuk itu telah terbabas lalu melanggar sebatang pokok yang berada di tepi jalan..Setelah latar belakang kejadian itu diceritakan kepada ayah aku , maka dia pun terima je la.Yela kan , sapa nak bagi duit gitu gitu je.Bukan susah..G tidur je kat rumah dia. .Makanan semua ada...G malam , siang balik la..Siang ada pengawal keselamatan rumah tu..Tapi yang peliknya , kenapa malam diorng tak nak jaga ekk ???

Malam pertama ... Ayah aku ajak semua sekali g ... Penakut gak ayah aku neh ... Bayangkan la ayah aku tu di zaman muda dia , merantau nun sampai ke Sabah ..Zaman tu Sabah masih lagi 'dara' ..Setakat jumpa 'menda terbang' kat hutan situ tu , dah biasa dah biasa dia..Yela , duduk kat perkampungan 'dara' gitu..Tu baru 'menda terbang' , lom lagi dia cerita di mana dia selisih ngan ' si penanggal' setiap kali keluar malam untuk pergi ke umah Pembesar Sabah masa tu ...Ayah aku dulu kuat politik..Sampai satu peringkat dia ngan mak aku kena halau keluar dari sana dalam tempoh 24 jam disebabkan fahaman politiknya..hehe..lari tajuk lak...saja bagi korang cool down dulu..

Dalam 'keterornan' ayah aku tu pun dia leh 'kaut' semua anak anak dia termasuk isterinya untuk menemani dia kat sana.... aku pon kena ikut la...hehehe..nak rasa gak pengalaman ngeri tu ...

Sesampainya kat kawasan rumah tu , aku lihat suasana rumah tu ...'gulp' .. aku mampu telan air liur je la..Mmg gelap...Pengawal petang tadi tak pasang lampu rumah lagi..Nak tak nak , kitorang kena pasang lampu la..kena masuk dari belakang rumah ..

Dengan menggunakan lampu suluh , bergeraklah ke belakang rumah..Luas giler kawasan rumah ni.. Sah-sah berjuta harga kawasan ni.. Aku suluh kiri kanan...atas bawah ...ke arah pokok...Erk..aku ternampak sesuatu dok bergayut kat dahan paling atas sekali ..Aku tergamam..Mengigil...Aku kuatkan semangat aku..Aku suluh sekali lagi... Huwaaaa... ada lagi kat situuuu.....melambai lambaaiiiii....

Aku capai cermin mata aku.. aku pakai... Ooooo...layang-layang rupanya.... tersangkut kat situ.. Tidak lama kemudian , ayah aku memanggil aku .. Katanya dah boleh masuk ... Huhuhu..Kitorang pun masuk laa... Mak aihhh.. Dapur rumah dia sama besar ngan ruang tamu umah nenek aku kat kampung.. Besar giler siutttt .... Kalau aku guling guling kat lantai pun dari pintu masuk ke sinki selama 2 hari pun tak tentu sampai lagi..

Terus menghala ke ruang tamunya.. Abis satu rumah kitorang pasang lampu... Seram punya pasal...Waaaa..... cantik gilesss.... Abang aku , dengan beraninya naik ke bahagian atas... Di mana terletaknya bilik tidur utama dan bilik tidur arwah anak lelakinya.. Huh.. Orang kata , kalau awal awal kematian seseorang , rohnya akan balik rumah kan..heheheh...orang kata ...aku tak tau lak kebenarannya...

Setelah di survey dek abang aku , dia kata atas clear..tak de apa apa...cuma dia terpegun tengok tandas rumah tu... termasuk almari diorng..besar n cantik ... Huhu.. aku tak nak naik atas ..Bukan takut tapi segan je.. hehehe...

Malam tu kitorang tidur di ruang tamu... Kitorang hampar 'toto' , dan tidur je kat situ..Abang aku lak dia kata nak tidur kat atas...Huh...Jgn wat pasal..Ayah aku suruh dia tidur kat bawah je...Jgn melebih lebih lak...Maka tidurlah kitorang semua kat bawah tu...Dalam .... 6 beranak.. hehehe...

Dalam sedap sedap aku terlena ..aku terasa ada sesuatu kat kaki aku... seperti ada org menyentuhnya...Aku tarik kaki aku...masukkan ke dalam selimut..Selamat... Tapi tak lama kemudian , aku terasa lak selimut aku ditarik secara pelahan-lahan dan terus disentap...

" Aku sejuk laaa... Hang ja ka nak pakai selimut " ... Adik laki aku cakap kat aku ... Cehh.. aku ingat sapa laa tarik tadi..sah sah tadi pun kaki dia yang terkena kaki aku...Aku pun sambung tidur ...Sampai ke subuh...Takde apa apa berlaku..hehehe..Biasanya gitu la...'Menda' tu kasi can dulu kitorang bergumbira dalam umah tu..hehehe..

Malam kedua ...jeng jeng jeng ...Lepas isya' , kitorang pun g la sana...jumlah yang sama gak g...
Seperti biasa , kitorang akan masuk dari belakang sebab pintu depan hanya pengawal keselamatan rumah tu simpan..kitorg ada kunci pintu belakang jer..Malam ni , kitorang terasa pelik skit...rasa cam dingin jee rumah tu...Oh ya... abang aku pasang aircond kuat sangat ...Maka diperlahankan sedikit..namun kedinginan masih terasa...Ah...tidur je laa..jangan dilayan perasan itu...

Tiba-tiba aku terdengar sesuatu...Aku tengok jam...Kul 12 tengah malam...aku pandang ayah aku...dia lena dah...aku tengok abang aku ..dia pon dengar gak...Kitorang terdengar bunyi 'guli'..seperti ada orang kat atas sedang bermain guli...bukan sebijik..tapi lebih dari dua bijik guli dimainkan...Abis bunyi guli tu...bunyi rantai diseret pulak....dari hujung ke hujung bilik atas tu..betul betul atas kitorang jer...Abang aku bangun...dia terus naik ke atas ...Erk..dia ajak aku...Aku kata , " biar laaa dia main sorang sorang..tak payah join laaa..."

Untuk pengetahuan korang , abang aku ni hati kering ...Dulu dia kutu malam...Setakat balik 4-5 pagi tu biasa je...Kena tempuh kawasan 'evil' lak tu untuk sampai ke rumah aku dulu..tu sebelum kawasan kitorang tu dibangunkan la..Penah dia cerita , semasa pulang tu , dia kena kejar dek manusia berkepala anjing ..Mau demam seminggu dua dia !! ...Tapi kejadian tu tak menginsafkan dia dari terus digelar kutu malam..Jadi aku berpendapat , dia ngan antu lebih kurang je la...hehe..Tu duluuuuu..skang insaf dah...

Sambung cerita ...Abang aku pun naik atas...diammm jeeeee kat atas tuuu...Lama lak tuuu...Tiba-tiba aku terdengar jeritan kuat dari atas....Abang aku berlari turun suruh semua orang berlari keluar dari rumah tu..Dia kata ada mayat berdarah kat atas tu sedang makan maggie...hehehe..acah je...tu cuma khayalan aku jee ..Tak lama kemudian abang aku turun, dia kata takde apa apa...

Maka , tidur la aku dengan tidak nyenyaknya sampai ke subuh lagi....Kitorang sempat tidur kat rumah tu selama dua malam je kerana tuan rumahnya dijadualkan pulang pada tengahari selepas selesai majlis pengkebumian arwah anaknya..Lega pala otak aku..kalau tak jenuh nak g membuta kat umah orang...Aku bukan suka pun ...huhu...

Berkaitan dengan kejadian tu , aku dapat tau yang mana bunyi rantai dan guli itu sebenarnya dimainkan oleh jin jin yang menghuni rumah tu..Macamana aku tau ? Aku penah terbaca artikal mengenai jin ini di dalam sebuah majalah tempatan..Pun begitu , aku penah juga alaminya sekali lagi di mana aku menemai kawan aku sewaktu kawan kawan rumahnya pulang ke kampung...Kebetulan dia tinggal di kawasan apartment dah atas rumahnya tu , baru pindah...perkara yang sama aku dengar ...Bunyi guli dan rantai diseret !!!!!!!

Wallahualam ....

Nak lagi best ???? KLIK >>> SINI

36 komen :

Siti Ruhayu Ab Rahman berkata... [Reply to comment]

pengalaman ayu...

hubby nak sangat makan kat town kulai, ayu okey jer lah,memandang baru tutup kedai kami

dalam perjalanan di simpang felda taik andak....ayu duduk sebelah pemandu, nampak kain putih yang melayang2x alah2x layang2x....

masa nie mata still nak lihat walaupun `seriau`...`dia` nuju macam angin...lending baik kat pokok......

terus ayu temanggu dan mengigil..tak kongsi dengan sapa2x pun, esok pagi demam panas..

serik nak ke mana2x lepas jam 12 malam

cikgu isza berkata... [Reply to comment]

walau pun cite sekadar cite.. olahanmu membuat jantungku berdebar-debar DUP DAP DUP DAP. Kalau lah boleh masuk contest.. fuhhh.. mesti ade can punya :)

BEN ASHAARI berkata... [Reply to comment]

hehehe...tq tq...tu yang tak nak masuk...sebab sure memang ar...ni baru cite yang besa besa ..lum lagi citer duk makan satu meja ngan langsuir

hanna berkata... [Reply to comment]

salam
gudluck contest (^.^)

mmg rain join contest eyh.
huhuw~

nk join jgak tp xde cte yg betol2 seram.cite seram tipu2 zaman dok asrama ade la.kuikuikui.

mira ellyna berkata... [Reply to comment]

hehe seram jugak walaupun xde mende ceh...
tp besh bro.

HaWa berkata... [Reply to comment]

Salu kena sakat ngan benda tuh,,

Dulu kat hostel pantang benar tido kat katil orang, mesti kena ganggu..

Pernah tido kat sela antara katil, adik lalu kat situ tak nampak..

Pernah dibangunkan tengah2 malam oleh seorang gadis lawa yang masuk entah dari mana..

Masa first time gi Tambun hari tu jalan2 cari family tak jumpa langsung, walhal diarang duduk je kat tempat yang dok lalu lalang tuh. Diarang tak nampak HaWa, HaWa tak nampak diarang..

yanalililala berkata... [Reply to comment]

boleh tahan la cite seram ni. dup dap jgk. = )


dtg jenguk dr forum geng blogger

Mknace berkata... [Reply to comment]

:) :) :) sharing is power

ooo.. untuk kontest ka.. tapi tak seram sangat la

Mat Gebu berkata... [Reply to comment]

Hahahaha.....Mula2 nak cuti komen hari ni, tapi kang mcm tak "sah" pulak kan...Kesah seram ni biasa lah Ben, kalau dok kampung lagi laaa..dah biasa koo, kampung saya ni pun boleh tahan juga, tapi setakat ni saya tak de pulak jumpa yg pelik...Cuma ni nak cerita sikit, anak buah saya (yg kecik) pernah jupa pakcik tua, gigi oren (karatz) dok sebelah dia sambil pegang2 tgn dia..hahaha, mau tak seram koo, jumpa kat bilik mak saya pulak tu..hahaha...kecut teloo budak tu!!!!

joegrimjow berkata... [Reply to comment]

seramnyaaaaaaa

DaHLia berkata... [Reply to comment]

igtkan mayat brdarah makan megi tu betul..heheh baru nk seram :)

tp memang best laa olahan citer ni!

crayon berkata... [Reply to comment]

wahahahha.. cepat sungguh anda buat posting ya!! saya pon dah buat posting tajuk yang sama :P

http://gengblogger.com/read/43216

ezany berkata... [Reply to comment]

we want more! ahaha..

aku suka baca cerita seram weih.. cerita la yang lain gak.. hehe..

~ ReD ~ berkata... [Reply to comment]

uihhh..makan semeja dengan langsuirr????O_O

hihi..lawak seram ahh citer ni..:D

anatayuni berkata... [Reply to comment]

buat jantung den berdegup alju je lah....;) nice story

blaq&whyt berkata... [Reply to comment]

hahhah..typ npe jin suke men guli n rantai?

AvantGardeShoppe berkata... [Reply to comment]

seram-seram kelakar.. best sesangat~

AvantGardeShoppe

«-°[§nºw.ªngè£]°-» berkata... [Reply to comment]

alahai.besh gak.brdegup laju lew juge mmbace.
jin ek? :-s scary2..

diDEN™ berkata... [Reply to comment]

~ mrembang bulu roma bila baca part langsuir..... huhu ... menang la menang la... fuh.. fuh ! ^^)..

Nurizaihan(◕‿◕.) berkata... [Reply to comment]

ni cam komedi seram ni....hikhikhik

hanismalik berkata... [Reply to comment]

hoho...mujur la anda seorang juri...so, entri ini tidak dikira...hehe

Wanita Itu berkata... [Reply to comment]

bro ben, sekarang ni saya duk umah flat.. every night saya dengar bunik mcm tuh.. adakah??

adeh, seram lak..

Lekir berkata... [Reply to comment]

bro baca malam lagi seram ni.. akupun ada kisah seram kat blog aku.. dapat join contest pun dah ok kot.. bukan senan nak alami benda seram..

tapi serik plak aku.. cukup la sekali pengalaman aku tu

LuV AnGEl berkata... [Reply to comment]

menarek....ak pn ade tp xmo cte la...xmo ingat da..

Rienz berkata... [Reply to comment]

hahaha...da x jadik seram da...tp lawak..XD

lotikus disarimankan berkata... [Reply to comment]

part paling best
mayat berdarah makan megi
dasat babe

chugie berkata... [Reply to comment]

mula2 seram.. tp de plak part kelakar.. kirenye cite ni ala2 seram kelakar lh ye.. :D

Zaidah berkata... [Reply to comment]

btullah chugie...ade seram + kelakar...bleh buat komidi seram...

Cikgu Yang Azmah berkata... [Reply to comment]

Salam!! Selamat berkenalan..

Nurul muslimaH berkata... [Reply to comment]

fuhhh....hebat tol cara olahan crita...ada kelakar di situ...=)

Nisaeciz berkata... [Reply to comment]

haha. buat lawak betul. baru nk seram, bulu roma baru stndby nk meremang, da turun balik. haha. btw, sy0k!

sHaM berkata... [Reply to comment]

Salam bro, kenapa ek entry kawan utk contest ni xbleh nak ping..?

ni URL blog kawan..

http://Gersang.0fees.net

hafiz berkata... [Reply to comment]

bro ben, salam perkenalan, kenal bro dari ariff shah, best entry bro..ada seram n kelakar pown ada gak..nice..=)

Nia berkata... [Reply to comment]

err,..jadi selama ni bunyi guli yang saya dengar tu...adoi..

selama ni buat bodo aje..

Hapiz Rahman berkata... [Reply to comment]

haha.. aku x bace sebab tau confwem kene tipu!

KiN berkata... [Reply to comment]

naseb la baca pagi2...xde trangkat bulu roma.HEHE

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI