SEMUA BLOG PERLU DI DAFTARKAN DI BAWAH AKTA RAHSIA

by - Ahad, Jun 27, 2010


Haaaa...Terkejut kan....aku pun terkejut..aku pasti ramai tak tau tentang ni....

Mulai 29hb JUN 2010 , semua blog di Malaysia perlu didaftarkan. Ini bertujuan memastikan blog blog yang ada di dalam malaysia ini berinfomasi dan mempunyai kandungan yang tidak bertentangan dengan undang undang...haaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....

Bagus gak kan kalau kena daftar ni..kalau tak , jadi blogger haram la..hahahaha...

Blog blog yang didaftarkan akan diberi sijil sah ..ala cam sijil HALAL JAKIM tu la...pastu leh letak kat dalam blog korang...setiap pembaca akan melihat dulu sijil tu baru boleh baca..kalau takde , jgn baca...haram disisi undang undang..haaa....leh ditangkap gambar woo...

Setiap blogger perlu memberi maklumat peribadi diri sendiri semasa mendaftar secara online...Anda perlu men'scan' ic anda , surat beranak anda , surat beranak kedua ibu bapa anda , bil elektrik anda dan juga perlu membuat surat secara bertulis , mengapa anda nak berblog ! ...wow..i likeeeee....

Anda akan diberi masa 2 minggu untuk menentukan anda layak berblogging atau tidak..jika tidak ,secara automatik blog anda akan diblock....waaa..blog di block...cam besh je bunyik kan..

Memandangkan ramai blogger skang ni makin mengarut , ada baiknya peraturan ini diperkenalkan...ni asik baca pasal politik yang tah betul tah tidak....kita dok kena tipu jeek....pastu info info mengarut...dari mana tah kutip pun tak tau...pastu ada gak blogger yang dok citer pasal artis...apa giler ! artis pun nak diceritakannya..nak kumpul dosa ke ?

ok ok..untuk daftarkan blog ni...anda perlulah ke ...http://www.akutipujer.gov.my

Ok..sekian untuk berita jam 6 petang...jumpa lagi ..salam....

BA : Sesekali dua ..

You May Also Like

142 comments

  1. btul ke ini..??cam cuak je..tp link tu xwujud pun..

    BalasPadam
  2. Abg ben ni..Ni betul2 punya statment ka atau main2 nih...Habis la bg org2 yg mcm sue ni..berblog hanya utk suka2 dan carik kwn ja..huhuhu

    BalasPadam
  3. adeh!!! tadi bsemangat dah nak daftar blog...huhuhuhu....rupanya tipujer.gov.my

    hahaha

    BalasPadam
  4. bhahaha...nama url mmg x leh blah...

    thnx 4 ur info :D

    BalasPadam
  5. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  6. comment tadi khas utk
    www.akutipujer.gov.my.
    hahahaha! :))

    BalasPadam
  7. lah ingat betul! klu ada.. xsokong.. leceh!

    BalasPadam
  8. wakakakakaka....part website tuh aq paling suke...terkene aq..hahaha

    BalasPadam
  9. suspennyer...btl kew x nie..jgn r memain

    BalasPadam
  10. hahahaah..tak baik tau..baru nak masuk link tu...cisss....tertipu den..

    BalasPadam
  11. huahuahua..kena tipu hidup2..sye tak alert

    mati2 kot copy url tu, then search..tak dapat, bile tengok url tu balik..hahahaha, gelak guling2 kot, atoiii

    al-kisahnye, lain kali alert betol2 dengan url yg d copy muehehehe

    BalasPadam
  12. bace dgn penuh kusyuk sbb mati2 igt betol. hampagas! :P

    BalasPadam
  13. CIS! mati2 saya pecaya ingatkan tadi betul2 dah huhuhu =_="

    BalasPadam
  14. wuaaaaaaaaaaaaaaaaaa. kene tipu. suspen jap bab kene block aihhh.

    BalasPadam
  15. aaaaa tertipu! saya hampir klik url encik ben bagi! T_T

    sesekali dua yerr..:P

    BalasPadam
  16. jahat gler abg ben ni... nyampah :P

    BalasPadam
  17. encik ben saya ada ambilgambar followers encik ben dalam entri 2222 tu..and buat entri ttgnya.. itu kira melanggar peraturan ke? kalau salah saya nak remove gambar tu :(
    maaf sekiranya salah

    BalasPadam
  18. tihihi! agak2 ade tak org pegi kt http://www.akutipujer.gov.my,dengan penuh semangat untuk mendaftar.. :D

    BalasPadam
  19. Oih! dak copy link kot~ siap paste lagi kat address bar! hampeh!

    BalasPadam
  20. akutipujer eh?
    mmg nyaris tertipu td! hahaha...

    :P

    BalasPadam
  21. kerahsiaan itu penting.. namun.. kerahsian itu satu kerumitan pulak rasanya..

    BalasPadam
  22. haha...mijie terkena..malu nye..ben tipu je kan..hahaha

    BalasPadam
  23. cis. tertipukah?? hahadoiiiii .haha

    feel free,go here :)
    izyan's

    BalasPadam
  24. uish..salah satu cara diorg nk wat duit neh~ :(

    BalasPadam
  25. bro ben..jgn approve 1st komen sy td..malu la..tak bce lak link td tu..haha..trus copy je..haha..patut la xde..

    p/s:aku memang tertipu..

    BalasPadam
  26. memang best ouh bace.ase cam nak baleng buah kedondong pade anda.
    hey thanx 4 da info yeah.

    BalasPadam
  27. wahhh! pas neyh ada la blogger bertauliah.. :)

    BalasPadam
  28. aku tipu jer??? yana memang tertipu.. hahahahhaha.. adehhhh

    BalasPadam
  29. cess..penat baca...tertipu aku...huh... :-(

    BalasPadam
  30. tipah tertipu!!!
    beria baca taw...
    uhukk..

    BalasPadam
  31. aggrrhhhhh!!
    saya jugak tertipu...
    :(

    BalasPadam
  32. adehh.. buat comeh jo ben ni.. kan dah kuar loghat negori 9 tu.. huhu..

    BalasPadam
  33. dah penah baca dah sblom nie..
    klo x ngn aku2 t'tipu..
    hahahhaaa

    BalasPadam
  34. Bennnn! nko jahat tau! aku ingat r betul! terkena sudahhh!

    BalasPadam
  35. adoi kena kelentong...
    nasib komen2 kat atas tu dh belambak
    kalo x buta2 je aku msk website http://www.akutipujer.gov.my
    ahahaha

    BalasPadam
  36. tahniah buat anda sebab berjaya buat saya tertipu !
    haha,eden tertipu!

    BalasPadam
  37. harharharhahraharharhar harunsalimbachik :p

    BalasPadam
  38. fuh... ingat betul2... cubaan....

    BalasPadam
  39. hahhahah...baru ingt nak daftar td...adoi..tertipu...

    BalasPadam
  40. http://www.akutipujer.gov.my

    nasib baik bace sampai habis...

    BalasPadam
  41. hahahh.adoiyaii.
    daku pon semangat baca dgn tekun walaupun pjg lebar tak hengatt!
    nasib baik tipah tak tertipu sampai nak kena click link tersebut walaupun daku baru berjinak2 dgn dunia blog!
    huhuu.

    BalasPadam
  42. baru nak daftar tadi,tgok website br tau tipu hehe...syarat dia remeh temeh lak huhu..

    BalasPadam
  43. adoiii..rasa sengal ja kena tipu.hoho~~~

    BalasPadam
  44. aku dah abca aritu.
    kena lagi.
    Cik Ben oo Cik Ben.
    ni kalau dpt at setot,maunya kena langgar dgn motor singa dia.
    ahaha..
    btw..aku punyer dah ade dlm listkan?
    nak kena register lagi ker?!
    ahahaha.

    BalasPadam
  45. terasa sungguh malu sbb punya la berkerut dahi I baca benda ni ! hahahahaha

    BalasPadam
  46. adui bersemangat lagi aku baca n nak daftar bila tgok url akutipu.gov,my waaaa.. terkena woi tp x pa lawak2 hahaha

    BalasPadam
  47. aku tipu je dot gov dot my???

    owhhh akutertipuje.edu.my...

    uhuhuhuhuh

    BalasPadam
  48. aku kena tipu ler.com


    Jum singgah belog Pink

    Update!

    BalasPadam
  49. xthn ble mtx salinan surat beranak mak ayah...ase len mcm je..
    hehe
    jeng2..gimik2..
    mjadi jgakla..

    BalasPadam
  50. ala....sian semua terkena dgn abg ben nih ek...tak per...sabar...sabar..kerana lisya pun sama...serius baca msg n try url tu...sekali tengok betol2...terkena da...hahhaha lawak d awal pagi selasa ek...

    BalasPadam
  51. tetipah tetipu ke nie.....wat suspen jerrr....

    BalasPadam
  52. lor tetipu tipah adesss... hahaa

    BalasPadam
  53. amboih... syarat2 dia saja dah macam nak buat pinjaman bank saja..

    BalasPadam
  54. sangat terkezuttt dan terkesima biler bc tajuk entry.. pergh.. menggegar sanubari betul r abg ben nie.. syarat plak mengalahkan syarat nak wat loan bank.. T _ T tertipu di situ...

    BalasPadam
  55. lepas baca yang ini " ...http://www.akutipujer.gov.my " terus berhenti baca. ciss... cisss..

    BalasPadam
  56. Aduyai...nisa dah excited nak daftar...

    rupe-rupenye akutipujer.gov.my

    BalasPadam
  57. haha..geli nya kalau ada yang bukak link tu..

    BalasPadam
  58. Assalamualaikum

    ciss..kuang asam boy betul la..buat cuak je. eiii !

    BalasPadam
  59. gelak gulingguling baca entri nihg..ahahhahhahahaahahaa!!! XD

    BalasPadam
  60. ceh !!! ben... pasti dikau tersenyum saat membaca komen aku yang terkene nie...

    BalasPadam
  61. haha, pandai ye bro buat berita nasib baik tipu jer nyaris2 terpedaya huahuahua

    BalasPadam
  62. haha! terkejut gile...mcm AMCP dah dirombak..haha :)

    BalasPadam
  63. pergh ingat betul2 td, cuak encik ben !!

    adoi nama url xboleh tahan.. hahahahah

    BalasPadam
  64. akutipujer.gov.my ni bawah kementerian mane ek???mesti tan sri Ben Ashaari yang jadi menterinyer.....terbaeklah.. :)

    BalasPadam
  65. haha..hampeh tipah tertipu buat suspens je en.ben nie...

    BalasPadam
  66. =) Geliga betullah otak En Ben boleh fikir idea cam tu.Mesti ramai yang mula2 percaya.Tapi kalau betul ada, kan bagus.Dapat sijil tu!

    BalasPadam
  67. haha..url pon dah macam nk prank..bijak2 :)

    BalasPadam
  68. ye ye je... baca sikit punye serius.. tgh2 baca tu ada lak nak bil letrik segala.. last skali ~akutipuaje~

    Terima kasih utk info tuuuuttt..

    BalasPadam
  69. cayalah bro BEN ASHAARI..hampeh aku pun tertipu gak

    BalasPadam
  70. gggggggggggggggGGGGGGGGGGGGRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    BalasPadam
  71. MEMANG DEN GOMA BOTU BACO ENTRY NIH.. WAHKAHKAHKAHKAHKAH!!!

    BalasPadam
  72. bro !! sengallll laaaaaa. url pon taley blaa kannn. :DD

    BalasPadam
  73. perghh...kena tipu.rupenye...Pak ben ni nk kena cepukkkkkk ni!!..wat org cuak je..=)

    BalasPadam
  74. tengok link pon CP tahu abang tipu.. hahaaha

    BalasPadam
  75. erk..bile baca link tu ---> akutipujer.gov.my..aih..annnjaib je bunyik nye hahahahahahahahahaha..

    BalasPadam
  76. pelik tapi benar...
    Inilah penipuan bersiri...
    hahaha...

    gelak guling2 baca entry ni...
    erm...tapi kalo betol...
    memang tak privasi la..
    apa tak nye...

    siap kena scan IC la..surat beranak la...huhu...prosedur yang merimaskan..

    tapi yang best dapat sijil...leh wat koleksi sijil...terbaiek punye..(^^,)

    BalasPadam
  77. haha.. dah agak dah bila tengok url tu. hehe.

    BalasPadam
  78. hahahha kemain abg ben! kemain menipu...

    kemain khusyuk ziqa baca entry ni... hahahhaha

    :D

    BalasPadam
  79. terkezut Aden tengok tajuk tu.. ingat apa tadi . Sampai habis aden baca .. tengok url tu cam pelik bin aneh jer. Hohoho

    BalasPadam
  80. WAKENABABE !! hahahha ,, link memang terbaik !! semangat je ni pergi search link tu .... last2 ! hampeh je ,, hahha ... :D

    BalasPadam
  81. Dengan senang hati saya ge daftar..


    Server not found



    Firefox can't find the server at www.akutipujer.gov.my.





    Check the address for typing errors such as
    ww.example.com instead of
    www.example.com
    If you are unable to load any pages, check your computer's network
    connection.
    If your computer or network is protected by a firewall or proxy, make sure
    that Firefox is permitted to access the Web.


    Alamak tak boleh daftar la...
    LOL ;p

    BalasPadam
  82. kenape taun 2012 baru saye tau wujud entry nih??hahha...betul2 terkena..cirit..

    BalasPadam
  83. kalau nak kena isi borang siap kena ic bagai...aku relakena block je terus..tengok2 tipu semata mata....adoi...

    BalasPadam
  84. da give up nak berblogging tadi. hew hew .

    BalasPadam
  85. huhu . tahniah untuk diri sendiri kerana tertipu . huhu . kalau betul kena dftar , memang penuh laa pejabat tuu .

    BalasPadam
  86. entry nih kompem banyak hit..hahaha nice bro..tarikh tu salah lah bro..or memang sengaja diletakkan begitu? xD

    BalasPadam
  87. punyelah tekun baca sampai ke habis.. sekali.. mak aihh terkena!

    BalasPadam
  88. sembang kasi org bimbang...hahaha..terbaeeekkkk...!!!

    BalasPadam
  89. ceh, bole naik darah tinggi jap. hahaha..

    BalasPadam
  90. hahaha.. cuak weh.

    www.akutipujer.com?

    BalasPadam
  91. err , akutipujer ? mcm pelik bunyi nya yee -.-

    BalasPadam
  92. Hahahaha...kemain semangat lagi nak daftar, bila tgk link sekali kena tipu daaaaaa...

    BalasPadam
  93. hahhaa...sengal...cuak jap...

    BalasPadam
  94. haha....
    sy suka URLnya....
    terkono pok cik...

    BalasPadam
  95. ok..dulu dh kne skali. kali ni bace yang last dulu..nasib baek tak berape nak percaye..hehe

    BalasPadam
  96. tipah tertipu tertipu tipu tetipahh....

    ehhh..ternyanyi plak...hahahaa :p


    terbaekkk laah abg benn!! :D

    BalasPadam
  97. hampeh, buat lawak time orang takder mood...

    BalasPadam
  98. haha gempak giler ayat sampai kene letak surat beranak sendiri mak ayah nasib x mintak isteri punya sekali termasuk pakej pack anak-anak termasuk atok & nenek jiran sebelah yang xde kenemengena hahahaha ,,tapy saye ade citer sedeh "saye punya blog di hack teruk"

    BalasPadam