Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 22 Jun 2010

Hati hati semua dengan FACEBOOK !

Hati-hati !!Mulai sekarang jangan pernah menuliskan kata2 yang 6 huruf yaitu I5Ra3L (tulisan biasa) di WALL, di Status, di Note atau saat mengupload apa saja, karena secara otomatis anda akan langsung masuk ke fans page ini TAPI JANGAN DI LIKE :

http://www.facebook.com/pages/Israel/108099562543414?v=stream&ref=ts

Coba lihat..!! Sudah banyak saudara kita yang masuk fans page itu... Padahal mereka tak bermaksud untuk gabung..Mungkin Anda juga termasuk dari mereka yang telah tergabung tanpa disengaja.. Waspada dan segera untuk keluar karena jumlah anggota mereka setiap jam bertambah,

jika kita menulis nama negara itu sesuai aslinya maka informasi itu akan di direct ke page 15r43L dan dimonitor sama mereka disana, semua postingan yg mengandung kata 15r43L ada disana juga

Sebarkan vm ini ke saudara2 kita yang lain.. Karena kita bukan pengikut the real terorist..

Saya melihat mungkin anggota grup ini yang wall/note//tautan yang masuk ke dalam fans page itu, hati-hati ya..
tolong disebarin.
syukron.

(sumbEr dri group bErjuanglah, rEmaja islam!!)

59 komen :

Skype Crew berkata... [Reply to comment]

btl tu ben...

skype tgk kwn skype ade yg ter'like' page nie...padahal mereka just nk tls anti israel kt page tu jer...

jom sama2 kita sebarkan...

ai yi_aiN berkata... [Reply to comment]

ouh...!!!
thanx ek...
my mber ade yg termasuk..
urm...mcm2 ar i5R43L ni...

Hassanah berkata... [Reply to comment]

a'ah la,bnyk dh kawan2 sy kat situ
thanx En BEN.

mohdikram berkata... [Reply to comment]

mohon dipanjangkan perkara ini dengan izin ya agar dapat dikongsi bersama.

terimas ats maklumat yang berguna

Areen berkata... [Reply to comment]

mereka mmg bijak kn...
kne lg hati2 la psnih...

umiZue berkata... [Reply to comment]

ben.. time kasih atas info tu.. miss senyum pun nmpak ade sahabat2 miss senyum ter'like' fan page tu.. astaghfirullahalazim.. miss senyum link kan blog ben ni kat fb miss senyum utk sahabat2 lain dpt buka link facebook tu..

Nurul berkata... [Reply to comment]

Thanks for sharing. Rasa mcm sangat marah la. Geram! Diorang ni boleh ke compile mcmni? Is it not against the law and terms+condition fb? Benda yg kita publish just for friends, diorang boleh amik pulak??? My name was there and I'm really pissed. Can we do anything about this????

☻UsaGi NaNa☻ berkata... [Reply to comment]

tkt nye tgk...

pUtRi_sayaNg berkata... [Reply to comment]

thanx infoooo. mmber sy pown ader yg tetiba duk kt page 2. aih. bahaya2..

**Bila Comel Jadi Comot** berkata... [Reply to comment]

kebijaksanaan mereka buat kita lupa yang kita sedang di perhatikan..

thaz ben i already link ur blog to my list

asfz lily berkata... [Reply to comment]

bijak..sangat bijak..

ish..bahaya gilew sekarang...haduiihh!!~

Faris CJ berkata... [Reply to comment]

masyaallah.... mintak izin tuk publish kat blog sy

siti faridah harun berkata... [Reply to comment]

haah la betul3 ,,

azman (man kuchai) berkata... [Reply to comment]

tq for sharing saya dah pergi ke url tu..mmg nama kawan2 saya ada disana,cuma dia tak klik like button!masallah!

atty's berkata... [Reply to comment]

terimakasih ben.for sharing

mummynana berkata... [Reply to comment]

tkiu bro ben.. my frens ade sorg dua tiga empat kat sane bukan nak like pon.. nk anti dorg tp da taip israel tuu humm terrr LIKE le derang.. tkiu2.... nti sy nk share kat blog sy....

Affan Ruslan berkata... [Reply to comment]

nama aku dah ada dah en ben. tapi takde pulak like (maksud aku button like tu blm ditekan)

pasni tulis banyak2 ah, baru popular

faizalsyukri berkata... [Reply to comment]

ben, nak copy artikel ni blh x?

Hann berkata... [Reply to comment]

Thanks tuan Ben. will share the info dengan kengkawan lain.

tqvm

Mama Hanim berkata... [Reply to comment]

tq ben.. good info..

BEN ASHAARI berkata... [Reply to comment]

terima kasih semua ..

sapa yang berminat nak kongsi link atau nak buat entri..silakan... mmg dialu alukan oleh tuan punya ...

Salmi berkata... [Reply to comment]

thanks a lot bro!. Moga allah merahmati anda dan keluarga

isONE7 berkata... [Reply to comment]

owner FB adalah daripada puak YAHUDI LAKNATULLAH! so... no wonder la kan!

ninaneno berkata... [Reply to comment]

tumpang share jugak dekat fesbuk

rasa macam terkena jugak... tapi tatau la kalo taip "israHELL" pun dia detect jugak kan...

tapi ramai jugak ah kawan2 yang secara tak langsung termasuk dalam page tu...

ish3x... jangan dorang ter-"LIKE" sudah laa...

zulkbo berkata... [Reply to comment]

rasanya..
terbaik kita
closed acc FB?

ummu berkata... [Reply to comment]

salam Ben
tq atas info ini.

Mak Su berkata... [Reply to comment]

uiks? dahsatnyer.... :(

brospearl_disguise berkata... [Reply to comment]

huh ! mcm2 la 'mereka' ni wt utk jatuhkan kite. hurmmm.

suhanasulaiman berkata... [Reply to comment]

done.. dah foward ke semua member kat FB..

atieabie berkata... [Reply to comment]

thnx ben 4 da info.mcm2 taktik dorg

Hariz berkata... [Reply to comment]

Minta Izin Copy Boleh Ben :)

Thanks For Sharing :)

heart~ berkata... [Reply to comment]

huwaaaaaaa nana ade tulis status pasal israel kat fb...

hampehnye, kawan2 nana ramai kot dlm tu...huhu

Fieyda berkata... [Reply to comment]

aah la , demm it !

Amy Mia berkata... [Reply to comment]

aware.....

naqhiah khalida berkata... [Reply to comment]

mr.ben. mohon keizinan utk pnjngkan entri ni dlm blog sy ya..trima kasih di atas info..

Effie berkata... [Reply to comment]

uish2 bahye tul...klu kita tulis Y4HuDi3 leh termasuk gak ke?

Effie berkata... [Reply to comment]

uish2 bahye tul...klu kita tulis Y4HuDi3 leh termasuk gak ke?

caliph shuriken berkata... [Reply to comment]

noted..
thanks for sharing...

combi berkata... [Reply to comment]

camne nk kluar dr page 2?xske ah

Shawl's@ayucinta berkata... [Reply to comment]

tq ben 4 sharing..kalo x x tau..hehehe...

Best Of Me 321 berkata... [Reply to comment]

aku tau page ni sejak mavi marmara kena serang aritu

lionteen berkata... [Reply to comment]

rmy da kwn lionteen kat situ..
thx yah bgtau

Free Our Mind berkata... [Reply to comment]

it's not a group. only an anonymous (administrated by no one) 'like page' that you can put on your profile as hobbies, favorite movies, songs, etc. for example, if you love to play futsal, then you can click like on this page (http://www.facebook.com/pages/Futsal/103788372992644?ref=mf) and it will automatically be added to you info tab as hobbies. and the same thing applies whenever you put any post about it. type the word 'futsal' in any post and that page can track your post. you have nothing to worry about it but be careful to post anything about that laknatullah.

pages like this are associated with Wikipedia.

ubi berkata... [Reply to comment]

thanks BA.. xsangka cmnie pun boley buat.

lionteen berkata... [Reply to comment]

lionteen copy yek...

Jiwa berkata... [Reply to comment]

aslmkm....
so,ape solution...??
saye dah terjebak nie....

akmarhisham berkata... [Reply to comment]

salam..
'i'm sorry to say this, but we need it. just spread the RIGHT message about Ehud barak's country. Think, the more u post related to irseal..it is better right? ppl can know more about the truth, with the right spelling..but if u're AFRAID, just type 'irseal',ppl still read it as...'the real spelling'. or..
I5R4eL or something else..but,it will narrow the truth about irseal. the most important is, SPREAD THE RIGHT MESSAGE!

but people, fear to Allah..not His creation! Apakah kamu islam tetapi dlm yg masa kamu takuti kuasa lain?? majoriti nya aku melihat kamu semua seperti seorang islam..maaf. nauzubillah.

aku tidak menaip sepatutnya nama negara ini, kerana menghormati ketakutan 'seseorang itu'..maaf. mari kita fikir dengan lebih bijak. dan klu posting ini tidak 'bijak', abaikan. sila perbetulkan aku kalau aku salah.

mujahidah_fillah berkata... [Reply to comment]

trm kasih ats perkongsian yg sgt penting ini..

meen berkata... [Reply to comment]

setuju dengan
akmarhisham n Free Our Mind.
sebenarnya kita bukan fan page diaorg pn.
setting ini sebenarnya bagus untuk kita dedahkan keburukan NEGARA tersebut.
dengan menulis nama NEGARA mereka dan mendedahkan keburukan mereka, menyebabkan siapa yang melawat page tersebut dapat membaca post yang kita tulis tu. thats why ianya disebut related post.

xira berkata... [Reply to comment]

nak minta izin copy info neyh.. :)
sharing is caring.. :)
thx~

pawaka19 berkata... [Reply to comment]

pttla ingat dalam fan israel tu diorang masuk dan diorang bg ceramah kat situ..

New Entry Pawaka19 Dot Com

"Pekerjaan Paling Cool Di Dunia"

Joseph berkata... [Reply to comment]

Thanks for the info

saye kerink berkata... [Reply to comment]

salam. hahaha ye ye saya setuju! tak guna punya isra3l. sebab saya pun dah termasuk dekat situ. ngok betool.

eisyaaaa berkata... [Reply to comment]

boleh copy ltk dkt blog sy?

hidayah berkata... [Reply to comment]

ni wikipidea je kowt..its all in our mind ye syg..selagi kite x like..kite xjoin pon..cbe pk jauh sket..jgn ketatkan pkran kite..just took bgtaw..bkn tok condemn..;)

Aliah Azmi berkata... [Reply to comment]

Salam. Saya rase artikel ini sgt misleading. Bila kite include ISRAEL dalam post kite, name kite bkan termasuk dlm orang2 yg LIKE page ISRAEL tu. Name kite just termasuk dalam tab "Related Posts". Tab "Related Posts" ada kat certain fb pages la. Tak pun kalu kite search ape2 kat fb, contohnye KUCING, dalam search results akan ade la "Related Post By Friends"; ade kawan2 kite mention pasal kucing dia ke etc. asalkan ade perkataan kucing tu sebagai keyword. Its the same with this whole ISRAEL fan page thing. Unless you click the LIKE button, you're never a fan of that page. Lagipun, bila post kita naik kt fb page tu, original post kite still not affected. Still mengutuk kekejaman Israel. Wallahua'lam

Mikaielle berkata... [Reply to comment]

THanks bro....

ahligugel berkata... [Reply to comment]

register yang ini la pulak http://www.millatfacebook.com/

yenstory berkata... [Reply to comment]

terima kasih atas perkongsian ini...

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI