Dapur Tanpa Sempadan...

Ahad, 27 Jun 2010

SEMUA BLOG PERLU DI DAFTARKAN DI BAWAH AKTA RAHSIA


Haaaa...Terkejut kan....aku pun terkejut..aku pasti ramai tak tau tentang ni....

Mulai 29hb JUN 2010 , semua blog di Malaysia perlu didaftarkan. Ini bertujuan memastikan blog blog yang ada di dalam malaysia ini berinfomasi dan mempunyai kandungan yang tidak bertentangan dengan undang undang...haaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....

Bagus gak kan kalau kena daftar ni..kalau tak , jadi blogger haram la..hahahaha...

Blog blog yang didaftarkan akan diberi sijil sah ..ala cam sijil HALAL JAKIM tu la...pastu leh letak kat dalam blog korang...setiap pembaca akan melihat dulu sijil tu baru boleh baca..kalau takde , jgn baca...haram disisi undang undang..haaa....leh ditangkap gambar woo...

Setiap blogger perlu memberi maklumat peribadi diri sendiri semasa mendaftar secara online...Anda perlu men'scan' ic anda , surat beranak anda , surat beranak kedua ibu bapa anda , bil elektrik anda dan juga perlu membuat surat secara bertulis , mengapa anda nak berblog ! ...wow..i likeeeee....

Anda akan diberi masa 2 minggu untuk menentukan anda layak berblogging atau tidak..jika tidak ,secara automatik blog anda akan diblock....waaa..blog di block...cam besh je bunyik kan..

Memandangkan ramai blogger skang ni makin mengarut , ada baiknya peraturan ini diperkenalkan...ni asik baca pasal politik yang tah betul tah tidak....kita dok kena tipu jeek....pastu info info mengarut...dari mana tah kutip pun tak tau...pastu ada gak blogger yang dok citer pasal artis...apa giler ! artis pun nak diceritakannya..nak kumpul dosa ke ?

ok ok..untuk daftarkan blog ni...anda perlulah ke ...http://www.akutipujer.gov.my

Ok..sekian untuk berita jam 6 petang...jumpa lagi ..salam....

BA : Sesekali dua ..

142 komen :

Faiz berkata... [Reply to comment]

btul ke ini..??cam cuak je..tp link tu xwujud pun..

ibh berkata... [Reply to comment]

Abg ben ni..Ni betul2 punya statment ka atau main2 nih...Habis la bg org2 yg mcm sue ni..berblog hanya utk suka2 dan carik kwn ja..huhuhu

mak_ngoh_selamoh berkata... [Reply to comment]

adeh!!! tadi bsemangat dah nak daftar blog...huhuhuhu....rupanya tipujer.gov.my

hahaha

YuYu berkata... [Reply to comment]

bhahaha...nama url mmg x leh blah...

thnx 4 ur info :D

tia berkata... [Reply to comment]
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
tia berkata... [Reply to comment]

comment tadi khas utk
www.akutipujer.gov.my.
hahahaha! :))

mR.sYaH berkata... [Reply to comment]

lah ingat betul! klu ada.. xsokong.. leceh!

kyoO~rEz@ berkata... [Reply to comment]

wakakakakaka....part website tuh aq paling suke...terkene aq..hahaha

Fyza berkata... [Reply to comment]

baru nak daftar.hee

kasihkuamiera berkata... [Reply to comment]

suspennyer...btl kew x nie..jgn r memain

NAJ HEBAT berkata... [Reply to comment]

gilak.. merapu!
haish!

Hariz berkata... [Reply to comment]

Nah..
Amat Menarikkkkk..

Kancilbiru berkata... [Reply to comment]

hahahaah..tak baik tau..baru nak masuk link tu...cisss....tertipu den..

zati berkata... [Reply to comment]

huahuahua..kena tipu hidup2..sye tak alert

mati2 kot copy url tu, then search..tak dapat, bile tengok url tu balik..hahahaha, gelak guling2 kot, atoiii

al-kisahnye, lain kali alert betol2 dengan url yg d copy muehehehe

Nor Lisma Amiruddin berkata... [Reply to comment]

bace dgn penuh kusyuk sbb mati2 igt betol. hampagas! :P

simawarhitam berkata... [Reply to comment]

sungguh cerempet...

Syira ITIK KEJ♥M berkata... [Reply to comment]

CIS! mati2 saya pecaya ingatkan tadi betul2 dah huhuhu =_="

Nadya berkata... [Reply to comment]

wuaaaaaaaaaaaaaaaaaa. kene tipu. suspen jap bab kene block aihhh.

!!!~ZuE SmiLeYx5~!!! berkata... [Reply to comment]

Hahaha...=P

[noriza] berkata... [Reply to comment]

aaaaa tertipu! saya hampir klik url encik ben bagi! T_T

sesekali dua yerr..:P

cuha_x berkata... [Reply to comment]

jahat gler abg ben ni... nyampah :P

Nurul chumel berkata... [Reply to comment]

cis..

[noriza] berkata... [Reply to comment]

encik ben saya ada ambilgambar followers encik ben dalam entri 2222 tu..and buat entri ttgnya.. itu kira melanggar peraturan ke? kalau salah saya nak remove gambar tu :(
maaf sekiranya salah

aNiS tHe BumbleBee berkata... [Reply to comment]

tihihi! agak2 ade tak org pegi kt http://www.akutipujer.gov.my,dengan penuh semangat untuk mendaftar.. :D

fafa punya berkata... [Reply to comment]

Oih! dak copy link kot~ siap paste lagi kat address bar! hampeh!

Nadia Havez berkata... [Reply to comment]

urghhh~!! menci!! ben tipoo0o~

QieFLy si Dolce berkata... [Reply to comment]

cisss..... :P
Entry terkini : kasihan maya, suami mahu umum cerai

Shreko berkata... [Reply to comment]

damn sungguh anda!!
hahhaha

eliana_adnand berkata... [Reply to comment]

akutipujer eh?
mmg nyaris tertipu td! hahaha...

:P

Syamputra Razali berkata... [Reply to comment]

kerahsiaan itu penting.. namun.. kerahsian itu satu kerumitan pulak rasanya..

Mijie berkata... [Reply to comment]

haha...mijie terkena..malu nye..ben tipu je kan..hahaha

yan berkata... [Reply to comment]

cis. tertipukah?? hahadoiiiii .haha

feel free,go here :)
izyan's

Effie berkata... [Reply to comment]

uish..salah satu cara diorg nk wat duit neh~ :(

Faiz berkata... [Reply to comment]

bro ben..jgn approve 1st komen sy td..malu la..tak bce lak link td tu..haha..trus copy je..haha..patut la xde..

p/s:aku memang tertipu..

nabihah berkata... [Reply to comment]

memang best ouh bace.ase cam nak baleng buah kedondong pade anda.
hey thanx 4 da info yeah.

IKRAM KECIK berkata... [Reply to comment]

haha . tipu je :S

xira berkata... [Reply to comment]

wahhh! pas neyh ada la blogger bertauliah.. :)

y@n@ M!B berkata... [Reply to comment]

ku tertipu??oh tidak!! -_-

liyana aziz berkata... [Reply to comment]

aku tipu jer??? yana memang tertipu.. hahahahhaha.. adehhhh

Sharinginfoz berkata... [Reply to comment]

memang terkena

mizzura berkata... [Reply to comment]

cess..penat baca...tertipu aku...huh... :-(

A-Y-I-E berkata... [Reply to comment]

server not found

Amieynna Amin berkata... [Reply to comment]

tipah tertipu!!!
beria baca taw...
uhukk..

xira berkata... [Reply to comment]

aggrrhhhhh!!
saya jugak tertipu...
:(

TUKANG KATA berkata... [Reply to comment]

kureng kau ben!!

Victor Tan berkata... [Reply to comment]

lol, this is not China :)

Azam Shah berkata... [Reply to comment]

ciss.. :)

Chekgu Pinces berkata... [Reply to comment]

adehh.. buat comeh jo ben ni.. kan dah kuar loghat negori 9 tu.. huhu..

KAYROLE 'KAIXA' FAEZY berkata... [Reply to comment]

ok..tertipu..huhu

mehmed berkata... [Reply to comment]

dah penah baca dah sblom nie..
klo x ngn aku2 t'tipu..
hahahhaaa

Suejoshua berkata... [Reply to comment]

Bennnn! nko jahat tau! aku ingat r betul! terkena sudahhh!

anes berkata... [Reply to comment]

cheeyyhttt..tertipu aku

Asyraf Kamarul berkata... [Reply to comment]

adoi kena kelentong...
nasib komen2 kat atas tu dh belambak
kalo x buta2 je aku msk website http://www.akutipujer.gov.my
ahahaha

zither berkata... [Reply to comment]

kuang hasam betul !

MIRA UTTIKA berkata... [Reply to comment]

tahniah buat anda sebab berjaya buat saya tertipu !
haha,eden tertipu!

meo188 berkata... [Reply to comment]

harharharhahraharharhar harunsalimbachik :p

Neoryzer berkata... [Reply to comment]

fuh... ingat betul2... cubaan....

Miss Watie berkata... [Reply to comment]

hahhahah...baru ingt nak daftar td...adoi..tertipu...

princess_eryna berkata... [Reply to comment]

http://www.akutipujer.gov.my

nasib baik bace sampai habis...

Hassanah berkata... [Reply to comment]

haish buat cuak jer

siti murni ishak berkata... [Reply to comment]

adoiiii...tipah tertipu dah nie....

amElyn berkata... [Reply to comment]

hahahh.adoiyaii.
daku pon semangat baca dgn tekun walaupun pjg lebar tak hengatt!
nasib baik tipah tak tertipu sampai nak kena click link tersebut walaupun daku baru berjinak2 dgn dunia blog!
huhuu.

izyanty collection berkata... [Reply to comment]

baru nak daftar tadi,tgok website br tau tipu hehe...syarat dia remeh temeh lak huhu..

aizatjohar berkata... [Reply to comment]

tipah tertipu bang...wakakaka

naqhiah khalida berkata... [Reply to comment]

adoiii..rasa sengal ja kena tipu.hoho~~~

Sidratul Muntaha berkata... [Reply to comment]

aku dah abca aritu.
kena lagi.
Cik Ben oo Cik Ben.
ni kalau dpt at setot,maunya kena langgar dgn motor singa dia.
ahaha..
btw..aku punyer dah ade dlm listkan?
nak kena register lagi ker?!
ahahaha.

alinac lover berkata... [Reply to comment]

hahaha..kena tipu lagi~

caliph shuriken berkata... [Reply to comment]

cehh.. bsungguh2 bca td :p

hudhud berkata... [Reply to comment]

terasa sungguh malu sbb punya la berkerut dahi I baca benda ni ! hahahahaha

SyuQ berkata... [Reply to comment]

sekali terkena da...

rhan berkata... [Reply to comment]

adui bersemangat lagi aku baca n nak daftar bila tgok url akutipu.gov,my waaaa.. terkena woi tp x pa lawak2 hahaha

cikbedahlaser berkata... [Reply to comment]

aku tipu je dot gov dot my???

owhhh akutertipuje.edu.my...

uhuhuhuhuh

PinQib berkata... [Reply to comment]

aku kena tipu ler.com


Jum singgah belog Pink

Update!

sfatimahzj berkata... [Reply to comment]

xthn ble mtx salinan surat beranak mak ayah...ase len mcm je..
hehe
jeng2..gimik2..
mjadi jgakla..

Alisya berkata... [Reply to comment]

ala....sian semua terkena dgn abg ben nih ek...tak per...sabar...sabar..kerana lisya pun sama...serius baca msg n try url tu...sekali tengok betol2...terkena da...hahhaha lawak d awal pagi selasa ek...

Hana Azreen berkata... [Reply to comment]

bIKIN gIGIL AJE...HEHEHE

nza berkata... [Reply to comment]

tetipah tetipu ke nie.....wat suspen jerrr....

Mummy Dasy berkata... [Reply to comment]

mengapa bah..kau tipu bah...

mummynana berkata... [Reply to comment]

lor tetipu tipah adesss... hahaa

nzf berkata... [Reply to comment]

aku ditipu..haha

soffya cik bulan berkata... [Reply to comment]

bro, sy ditipu sekali lg eh..hakhak

zsidentity berkata... [Reply to comment]

amboih... syarat2 dia saja dah macam nak buat pinjaman bank saja..

izfanora berkata... [Reply to comment]

sangat terkezuttt dan terkesima biler bc tajuk entry.. pergh.. menggegar sanubari betul r abg ben nie.. syarat plak mengalahkan syarat nak wat loan bank.. T _ T tertipu di situ...

GematriA™ berkata... [Reply to comment]

lepas baca yang ini " ...http://www.akutipujer.gov.my " terus berhenti baca. ciss... cisss..

diari hidup berkata... [Reply to comment]

Aduyai...nisa dah excited nak daftar...

rupe-rupenye akutipujer.gov.my

Afendi Othman berkata... [Reply to comment]

cet...tertipu sudah..huhu

nazrul ashraff berkata... [Reply to comment]

haha..geli nya kalau ada yang bukak link tu..

Novelgurl berkata... [Reply to comment]

Assalamualaikum

ciss..kuang asam boy betul la..buat cuak je. eiii !

DiriKu berkata... [Reply to comment]

gelak gulingguling baca entri nihg..ahahhahhahahaahahaa!!! XD

Shahazrin berkata... [Reply to comment]

ceh !!! ben... pasti dikau tersenyum saat membaca komen aku yang terkene nie...

Ieqa Swetluv berkata... [Reply to comment]

haha, pandai ye bro buat berita nasib baik tipu jer nyaris2 terpedaya huahuahua

taufiq helios berkata... [Reply to comment]

haha! terkejut gile...mcm AMCP dah dirombak..haha :)

mia.lia berkata... [Reply to comment]

cis bedebah..haha...bru nk pegi

Megat Teraweh Arifin berkata... [Reply to comment]

pergh ingat betul2 td, cuak encik ben !!

adoi nama url xboleh tahan.. hahahahah

cik yuz berkata... [Reply to comment]

akutipujer.gov.my ni bawah kementerian mane ek???mesti tan sri Ben Ashaari yang jadi menterinyer.....terbaeklah.. :)

Amin Zakaria berkata... [Reply to comment]

haish,, kena troll rupanya...

Amy Syaquena berkata... [Reply to comment]

haha..hampeh tipah tertipu buat suspens je en.ben nie...

Scarlett O'Hara berkata... [Reply to comment]

=) Geliga betullah otak En Ben boleh fikir idea cam tu.Mesti ramai yang mula2 percaya.Tapi kalau betul ada, kan bagus.Dapat sijil tu!

[Ioveyou Imissyou] berkata... [Reply to comment]

TOKONE DEN ! -,-

alexa yussida berkata... [Reply to comment]

haha..url pon dah macam nk prank..bijak2 :)

Nina Juliana berkata... [Reply to comment]

ye ye je... baca sikit punye serius.. tgh2 baca tu ada lak nak bil letrik segala.. last skali ~akutipuaje~

Terima kasih utk info tuuuuttt..

farzana ariffin berkata... [Reply to comment]

huahuahua.
kuang asam. ;DD

friendshipworlds2u berkata... [Reply to comment]

cayalah bro BEN ASHAARI..hampeh aku pun tertipu gak

Kuronofu91 berkata... [Reply to comment]

gggggggggggggggGGGGGGGGGGGGRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Along Usop berkata... [Reply to comment]

MEMANG DEN GOMA BOTU BACO ENTRY NIH.. WAHKAHKAHKAHKAHKAH!!!

yaya berkata... [Reply to comment]

bro !! sengallll laaaaaa. url pon taley blaa kannn. :DD

fierapirot berkata... [Reply to comment]

perghh...kena tipu.rupenye...Pak ben ni nk kena cepukkkkkk ni!!..wat org cuak je..=)

pelangi tomey berkata... [Reply to comment]

tengok link pon CP tahu abang tipu.. hahaaha

Aerol Hafiezi berkata... [Reply to comment]

saje jeww abg ben ni =_=''

whitelover berkata... [Reply to comment]

erk..bile baca link tu ---> akutipujer.gov.my..aih..annnjaib je bunyik nye hahahahahahahahahaha..

NURUL NATASYA AMIR berkata... [Reply to comment]

Haha poyo siot ! :D

k e y r i berkata... [Reply to comment]

HAHAHAHA :D

riffzam berkata... [Reply to comment]

haha. :)

~hAKim ZaiLAn~ berkata... [Reply to comment]

hahaha,pandai abg ben....

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA berkata... [Reply to comment]

tipah tertipuuuuuuuuuuuuu hehehehe

= Ratu CRistaL berkata... [Reply to comment]

pelik tapi benar...
Inilah penipuan bersiri...
hahaha...

gelak guling2 baca entry ni...
erm...tapi kalo betol...
memang tak privasi la..
apa tak nye...

siap kena scan IC la..surat beranak la...huhu...prosedur yang merimaskan..

tapi yang best dapat sijil...leh wat koleksi sijil...terbaiek punye..(^^,)

AlyaaIBH berkata... [Reply to comment]

haha.. dah agak dah bila tengok url tu. hehe.

cik ziqa berkata... [Reply to comment]

hahahha kemain abg ben! kemain menipu...

kemain khusyuk ziqa baca entry ni... hahahhaha

:D

Aden Boy berkata... [Reply to comment]

terkezut Aden tengok tajuk tu.. ingat apa tadi . Sampai habis aden baca .. tengok url tu cam pelik bin aneh jer. Hohoho

eyka berkata... [Reply to comment]

WAKENABABE !! hahahha ,, link memang terbaik !! semangat je ni pergi search link tu .... last2 ! hampeh je ,, hahha ... :D

Peyan Sanstaro berkata... [Reply to comment]

Dengan senang hati saya ge daftar..


Server not found



Firefox can't find the server at www.akutipujer.gov.my.





Check the address for typing errors such as
ww.example.com instead of
www.example.com
If you are unable to load any pages, check your computer's network
connection.
If your computer or network is protected by a firewall or proxy, make sure
that Firefox is permitted to access the Web.


Alamak tak boleh daftar la...
LOL ;p

Puteri_ika berkata... [Reply to comment]

kenape taun 2012 baru saye tau wujud entry nih??hahha...betul2 terkena..cirit..

n0raziera berkata... [Reply to comment]

kalau nak kena isi borang siap kena ic bagai...aku relakena block je terus..tengok2 tipu semata mata....adoi...

niney samza berkata... [Reply to comment]

da give up nak berblogging tadi. hew hew .

Ayied Zudin Hashim berkata... [Reply to comment]

www.kutertipurupanya.gov.com

CikMunBlogger berkata... [Reply to comment]

huhu . tahniah untuk diri sendiri kerana tertipu . huhu . kalau betul kena dftar , memang penuh laa pejabat tuu .

Mk Syahir berkata... [Reply to comment]

entry nih kompem banyak hit..hahaha nice bro..tarikh tu salah lah bro..or memang sengaja diletakkan begitu? xD

faridah nazurah berkata... [Reply to comment]

punyelah tekun baca sampai ke habis.. sekali.. mak aihh terkena!

N@SIQUE berkata... [Reply to comment]

sembang kasi org bimbang...hahaha..terbaeeekkkk...!!!

Ahmad Zarif berkata... [Reply to comment]

ceh, bole naik darah tinggi jap. hahaha..

Ida Firdausi berkata... [Reply to comment]

hahaha.. cuak weh.

www.akutipujer.com?

Lily Puteh berkata... [Reply to comment]

err , akutipujer ? mcm pelik bunyi nya yee -.-

Nurul Akmal berkata... [Reply to comment]

Hahahaha...kemain semangat lagi nak daftar, bila tgk link sekali kena tipu daaaaaa...

Lenggang Kangkung berkata... [Reply to comment]

ada ubi ada batas..

kechixx berkata... [Reply to comment]

hahahahahaha...kelakar!;')

pinky berkata... [Reply to comment]

hahhaa...sengal...cuak jap...

Azmi Khan berkata... [Reply to comment]

haha....
sy suka URLnya....
terkono pok cik...

Mierah Halim berkata... [Reply to comment]

ok..dulu dh kne skali. kali ni bace yang last dulu..nasib baek tak berape nak percaye..hehe

efa nur berkata... [Reply to comment]

tipah tertipu tertipu tipu tetipahh....

ehhh..ternyanyi plak...hahahaa :p


terbaekkk laah abg benn!! :D

HuNNy berkata... [Reply to comment]

hampeh, buat lawak time orang takder mood...

sare ared berkata... [Reply to comment]

haha gempak giler ayat sampai kene letak surat beranak sendiri mak ayah nasib x mintak isteri punya sekali termasuk pakej pack anak-anak termasuk atok & nenek jiran sebelah yang xde kenemengena hahahaha ,,tapy saye ade citer sedeh "saye punya blog di hack teruk"

Kampung Balimbang berkata... [Reply to comment]

lawak bro...

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI