SEMUA BLOG PERLU DI DAFTARKAN DI BAWAH AKTA RAHSIA


Haaaa...Terkejut kan....aku pun terkejut..aku pasti ramai tak tau tentang ni....

Mulai 29hb JUN 2010 , semua blog di Malaysia perlu didaftarkan. Ini bertujuan memastikan blog blog yang ada di dalam malaysia ini berinfomasi dan mempunyai kandungan yang tidak bertentangan dengan undang undang...haaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....

Bagus gak kan kalau kena daftar ni..kalau tak , jadi blogger haram la..hahahaha...

Blog blog yang didaftarkan akan diberi sijil sah ..ala cam sijil HALAL JAKIM tu la...pastu leh letak kat dalam blog korang...setiap pembaca akan melihat dulu sijil tu baru boleh baca..kalau takde , jgn baca...haram disisi undang undang..haaa....leh ditangkap gambar woo...

Setiap blogger perlu memberi maklumat peribadi diri sendiri semasa mendaftar secara online...Anda perlu men'scan' ic anda , surat beranak anda , surat beranak kedua ibu bapa anda , bil elektrik anda dan juga perlu membuat surat secara bertulis , mengapa anda nak berblog ! ...wow..i likeeeee....

Anda akan diberi masa 2 minggu untuk menentukan anda layak berblogging atau tidak..jika tidak ,secara automatik blog anda akan diblock....waaa..blog di block...cam besh je bunyik kan..

Memandangkan ramai blogger skang ni makin mengarut , ada baiknya peraturan ini diperkenalkan...ni asik baca pasal politik yang tah betul tah tidak....kita dok kena tipu jeek....pastu info info mengarut...dari mana tah kutip pun tak tau...pastu ada gak blogger yang dok citer pasal artis...apa giler ! artis pun nak diceritakannya..nak kumpul dosa ke ?

ok ok..untuk daftarkan blog ni...anda perlulah ke ...http://www.akutipujer.gov.my

Ok..sekian untuk berita jam 6 petang...jumpa lagi ..salam....

BA : Sesekali dua ..

142 ulasan:

  1. btul ke ini..??cam cuak je..tp link tu xwujud pun..

    BalasPadam
  2. Abg ben ni..Ni betul2 punya statment ka atau main2 nih...Habis la bg org2 yg mcm sue ni..berblog hanya utk suka2 dan carik kwn ja..huhuhu

    BalasPadam
  3. adeh!!! tadi bsemangat dah nak daftar blog...huhuhuhu....rupanya tipujer.gov.my

    hahaha

    BalasPadam
  4. bhahaha...nama url mmg x leh blah...

    thnx 4 ur info :D

    BalasPadam
  5. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  6. comment tadi khas utk
    www.akutipujer.gov.my.
    hahahaha! :))

    BalasPadam
  7. lah ingat betul! klu ada.. xsokong.. leceh!

    BalasPadam
  8. wakakakakaka....part website tuh aq paling suke...terkene aq..hahaha

    BalasPadam
  9. suspennyer...btl kew x nie..jgn r memain

    BalasPadam
  10. hahahaah..tak baik tau..baru nak masuk link tu...cisss....tertipu den..

    BalasPadam
  11. huahuahua..kena tipu hidup2..sye tak alert

    mati2 kot copy url tu, then search..tak dapat, bile tengok url tu balik..hahahaha, gelak guling2 kot, atoiii

    al-kisahnye, lain kali alert betol2 dengan url yg d copy muehehehe

    BalasPadam
  12. bace dgn penuh kusyuk sbb mati2 igt betol. hampagas! :P

    BalasPadam
  13. CIS! mati2 saya pecaya ingatkan tadi betul2 dah huhuhu =_="

    BalasPadam
  14. wuaaaaaaaaaaaaaaaaaa. kene tipu. suspen jap bab kene block aihhh.

    BalasPadam
  15. aaaaa tertipu! saya hampir klik url encik ben bagi! T_T

    sesekali dua yerr..:P

    BalasPadam
  16. jahat gler abg ben ni... nyampah :P

    BalasPadam
  17. encik ben saya ada ambilgambar followers encik ben dalam entri 2222 tu..and buat entri ttgnya.. itu kira melanggar peraturan ke? kalau salah saya nak remove gambar tu :(
    maaf sekiranya salah

    BalasPadam
  18. tihihi! agak2 ade tak org pegi kt http://www.akutipujer.gov.my,dengan penuh semangat untuk mendaftar.. :D

    BalasPadam
  19. Oih! dak copy link kot~ siap paste lagi kat address bar! hampeh!

    BalasPadam
  20. urghhh~!! menci!! ben tipoo0o~

    BalasPadam
  21. damn sungguh anda!!
    hahhaha

    BalasPadam
  22. akutipujer eh?
    mmg nyaris tertipu td! hahaha...

    :P

    BalasPadam
  23. kerahsiaan itu penting.. namun.. kerahsian itu satu kerumitan pulak rasanya..

    BalasPadam
  24. haha...mijie terkena..malu nye..ben tipu je kan..hahaha

    BalasPadam
  25. cis. tertipukah?? hahadoiiiii .haha

    feel free,go here :)
    izyan's

    BalasPadam
  26. uish..salah satu cara diorg nk wat duit neh~ :(

    BalasPadam
  27. bro ben..jgn approve 1st komen sy td..malu la..tak bce lak link td tu..haha..trus copy je..haha..patut la xde..

    p/s:aku memang tertipu..

    BalasPadam
  28. memang best ouh bace.ase cam nak baleng buah kedondong pade anda.
    hey thanx 4 da info yeah.

    BalasPadam
  29. wahhh! pas neyh ada la blogger bertauliah.. :)

    BalasPadam
  30. ku tertipu??oh tidak!! -_-

    BalasPadam
  31. aku tipu jer??? yana memang tertipu.. hahahahhaha.. adehhhh

    BalasPadam
  32. cess..penat baca...tertipu aku...huh... :-(

    BalasPadam
  33. tipah tertipu!!!
    beria baca taw...
    uhukk..

    BalasPadam
  34. aggrrhhhhh!!
    saya jugak tertipu...
    :(

    BalasPadam
  35. adehh.. buat comeh jo ben ni.. kan dah kuar loghat negori 9 tu.. huhu..

    BalasPadam
  36. dah penah baca dah sblom nie..
    klo x ngn aku2 t'tipu..
    hahahhaaa

    BalasPadam
  37. Bennnn! nko jahat tau! aku ingat r betul! terkena sudahhh!

    BalasPadam
  38. cheeyyhttt..tertipu aku

    BalasPadam
  39. adoi kena kelentong...
    nasib komen2 kat atas tu dh belambak
    kalo x buta2 je aku msk website http://www.akutipujer.gov.my
    ahahaha

    BalasPadam
  40. tahniah buat anda sebab berjaya buat saya tertipu !
    haha,eden tertipu!

    BalasPadam
  41. harharharhahraharharhar harunsalimbachik :p

    BalasPadam
  42. fuh... ingat betul2... cubaan....

    BalasPadam
  43. hahhahah...baru ingt nak daftar td...adoi..tertipu...

    BalasPadam
  44. http://www.akutipujer.gov.my

    nasib baik bace sampai habis...

    BalasPadam
  45. adoiiii...tipah tertipu dah nie....

    BalasPadam
  46. hahahh.adoiyaii.
    daku pon semangat baca dgn tekun walaupun pjg lebar tak hengatt!
    nasib baik tipah tak tertipu sampai nak kena click link tersebut walaupun daku baru berjinak2 dgn dunia blog!
    huhuu.

    BalasPadam
  47. baru nak daftar tadi,tgok website br tau tipu hehe...syarat dia remeh temeh lak huhu..

    BalasPadam
  48. tipah tertipu bang...wakakaka

    BalasPadam
  49. adoiii..rasa sengal ja kena tipu.hoho~~~

    BalasPadam
  50. aku dah abca aritu.
    kena lagi.
    Cik Ben oo Cik Ben.
    ni kalau dpt at setot,maunya kena langgar dgn motor singa dia.
    ahaha..
    btw..aku punyer dah ade dlm listkan?
    nak kena register lagi ker?!
    ahahaha.

    BalasPadam
  51. terasa sungguh malu sbb punya la berkerut dahi I baca benda ni ! hahahahaha

    BalasPadam
  52. adui bersemangat lagi aku baca n nak daftar bila tgok url akutipu.gov,my waaaa.. terkena woi tp x pa lawak2 hahaha

    BalasPadam
  53. aku tipu je dot gov dot my???

    owhhh akutertipuje.edu.my...

    uhuhuhuhuh

    BalasPadam
  54. aku kena tipu ler.com


    Jum singgah belog Pink

    Update!

    BalasPadam
  55. xthn ble mtx salinan surat beranak mak ayah...ase len mcm je..
    hehe
    jeng2..gimik2..
    mjadi jgakla..

    BalasPadam
  56. ala....sian semua terkena dgn abg ben nih ek...tak per...sabar...sabar..kerana lisya pun sama...serius baca msg n try url tu...sekali tengok betol2...terkena da...hahhaha lawak d awal pagi selasa ek...

    BalasPadam
  57. tetipah tetipu ke nie.....wat suspen jerrr....

    BalasPadam
  58. mengapa bah..kau tipu bah...

    BalasPadam
  59. lor tetipu tipah adesss... hahaa

    BalasPadam
  60. bro, sy ditipu sekali lg eh..hakhak

    BalasPadam
  61. amboih... syarat2 dia saja dah macam nak buat pinjaman bank saja..

    BalasPadam
  62. sangat terkezuttt dan terkesima biler bc tajuk entry.. pergh.. menggegar sanubari betul r abg ben nie.. syarat plak mengalahkan syarat nak wat loan bank.. T _ T tertipu di situ...

    BalasPadam
  63. lepas baca yang ini " ...http://www.akutipujer.gov.my " terus berhenti baca. ciss... cisss..

    BalasPadam
  64. Aduyai...nisa dah excited nak daftar...

    rupe-rupenye akutipujer.gov.my

    BalasPadam
  65. haha..geli nya kalau ada yang bukak link tu..

    BalasPadam
  66. Assalamualaikum

    ciss..kuang asam boy betul la..buat cuak je. eiii !

    BalasPadam
  67. gelak gulingguling baca entri nihg..ahahhahhahahaahahaa!!! XD

    BalasPadam
  68. ceh !!! ben... pasti dikau tersenyum saat membaca komen aku yang terkene nie...

    BalasPadam
  69. haha, pandai ye bro buat berita nasib baik tipu jer nyaris2 terpedaya huahuahua

    BalasPadam
  70. haha! terkejut gile...mcm AMCP dah dirombak..haha :)

    BalasPadam
  71. cis bedebah..haha...bru nk pegi

    BalasPadam
  72. pergh ingat betul2 td, cuak encik ben !!

    adoi nama url xboleh tahan.. hahahahah

    BalasPadam
  73. akutipujer.gov.my ni bawah kementerian mane ek???mesti tan sri Ben Ashaari yang jadi menterinyer.....terbaeklah.. :)

    BalasPadam
  74. haha..hampeh tipah tertipu buat suspens je en.ben nie...

    BalasPadam
  75. =) Geliga betullah otak En Ben boleh fikir idea cam tu.Mesti ramai yang mula2 percaya.Tapi kalau betul ada, kan bagus.Dapat sijil tu!

    BalasPadam
  76. haha..url pon dah macam nk prank..bijak2 :)

    BalasPadam
  77. ye ye je... baca sikit punye serius.. tgh2 baca tu ada lak nak bil letrik segala.. last skali ~akutipuaje~

    Terima kasih utk info tuuuuttt..

    BalasPadam
  78. cayalah bro BEN ASHAARI..hampeh aku pun tertipu gak

    BalasPadam
  79. gggggggggggggggGGGGGGGGGGGGRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    BalasPadam
  80. MEMANG DEN GOMA BOTU BACO ENTRY NIH.. WAHKAHKAHKAHKAHKAH!!!

    BalasPadam
  81. bro !! sengallll laaaaaa. url pon taley blaa kannn. :DD

    BalasPadam
  82. perghh...kena tipu.rupenye...Pak ben ni nk kena cepukkkkkk ni!!..wat org cuak je..=)

    BalasPadam
  83. tengok link pon CP tahu abang tipu.. hahaaha

    BalasPadam
  84. erk..bile baca link tu ---> akutipujer.gov.my..aih..annnjaib je bunyik nye hahahahahahahahahaha..

    BalasPadam
  85. pelik tapi benar...
    Inilah penipuan bersiri...
    hahaha...

    gelak guling2 baca entry ni...
    erm...tapi kalo betol...
    memang tak privasi la..
    apa tak nye...

    siap kena scan IC la..surat beranak la...huhu...prosedur yang merimaskan..

    tapi yang best dapat sijil...leh wat koleksi sijil...terbaiek punye..(^^,)

    BalasPadam
  86. haha.. dah agak dah bila tengok url tu. hehe.

    BalasPadam
  87. hahahha kemain abg ben! kemain menipu...

    kemain khusyuk ziqa baca entry ni... hahahhaha

    :D

    BalasPadam
  88. terkezut Aden tengok tajuk tu.. ingat apa tadi . Sampai habis aden baca .. tengok url tu cam pelik bin aneh jer. Hohoho

    BalasPadam
  89. WAKENABABE !! hahahha ,, link memang terbaik !! semangat je ni pergi search link tu .... last2 ! hampeh je ,, hahha ... :D

    BalasPadam
  90. Dengan senang hati saya ge daftar..


    Server not found



    Firefox can't find the server at www.akutipujer.gov.my.





    Check the address for typing errors such as
    ww.example.com instead of
    www.example.com
    If you are unable to load any pages, check your computer's network
    connection.
    If your computer or network is protected by a firewall or proxy, make sure
    that Firefox is permitted to access the Web.


    Alamak tak boleh daftar la...
    LOL ;p

    BalasPadam
  91. kenape taun 2012 baru saye tau wujud entry nih??hahha...betul2 terkena..cirit..

    BalasPadam
  92. kalau nak kena isi borang siap kena ic bagai...aku relakena block je terus..tengok2 tipu semata mata....adoi...

    BalasPadam
  93. da give up nak berblogging tadi. hew hew .

    BalasPadam
  94. huhu . tahniah untuk diri sendiri kerana tertipu . huhu . kalau betul kena dftar , memang penuh laa pejabat tuu .

    BalasPadam
  95. entry nih kompem banyak hit..hahaha nice bro..tarikh tu salah lah bro..or memang sengaja diletakkan begitu? xD

    BalasPadam
  96. punyelah tekun baca sampai ke habis.. sekali.. mak aihh terkena!

    BalasPadam
  97. sembang kasi org bimbang...hahaha..terbaeeekkkk...!!!

    BalasPadam
  98. ceh, bole naik darah tinggi jap. hahaha..

    BalasPadam
  99. hahaha.. cuak weh.

    www.akutipujer.com?

    BalasPadam
  100. err , akutipujer ? mcm pelik bunyi nya yee -.-

    BalasPadam
  101. Hahahaha...kemain semangat lagi nak daftar, bila tgk link sekali kena tipu daaaaaa...

    BalasPadam
  102. hahahahahaha...kelakar!;')

    BalasPadam
  103. hahhaa...sengal...cuak jap...

    BalasPadam
  104. haha....
    sy suka URLnya....
    terkono pok cik...

    BalasPadam
  105. ok..dulu dh kne skali. kali ni bace yang last dulu..nasib baek tak berape nak percaye..hehe

    BalasPadam
  106. tipah tertipu tertipu tipu tetipahh....

    ehhh..ternyanyi plak...hahahaa :p


    terbaekkk laah abg benn!! :D

    BalasPadam
  107. hampeh, buat lawak time orang takder mood...

    BalasPadam
  108. haha gempak giler ayat sampai kene letak surat beranak sendiri mak ayah nasib x mintak isteri punya sekali termasuk pakej pack anak-anak termasuk atok & nenek jiran sebelah yang xde kenemengena hahahaha ,,tapy saye ade citer sedeh "saye punya blog di hack teruk"

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI