Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 21 September 2010

Ben , ko dah takde keje lain ke ??

image

Aku bukan nak tunjuk jumlah tu .. Jumlah tu kecik lagi kalau nak dibandingkan blog yang dh lama tapi aku nak bagitau satu sbb kenapa aku selalu update ..

Dalam blog aku ni , takde tips atau tutorial yang mengajar cara cara pembikinan blog yang kemas , cun atau sebagainya .. Majoriti entri dalam blog aku ni , adalah cerita aku diikuti artikal berita , agama dan macam macam lagi ..

Kenapa aku rajin update ? Aku tak nak pembaca blog aku ni boring .. aku nak variasikan blog aku ni.. kira macam datang beraya la.. takkan dari muka pintu sampai ke dapur dok hidang lemang je kan ?

Untuk mendapatkan pelbagai entri , kena rajin update .. bila sampai waktunya , kita rileks.. dia akan jalan sendirinya .. kan kan ? Kena ingat , pembaca tak semestinya masuk untuk baca entri terbaru jer .. Diorng akan jumpa entri entri lama sewaktu google dan juga sewaktu mengorek blog kita .. kalau entri tak sampai seratus walaupon setahun , camana nak tinggi trafik ??

imageJumlah komen

image Jumlah entri ( +-/x )

Faham tak ? Kalau tak jugak .. tak pe la .. nak kata apa dah kan ? hehe..

20 komen :

Hariz berkata... [Reply to comment]

3K? Entri
21K Komen.. sangat jauh =.=

New Entry ProfHariz
berTweet-tweet di Twitter lebih bergaya dan kacak?

eiffel berkata... [Reply to comment]

giler banyak!!!tp aku memg syak..ko ne xderk kje...24jam ngadap lappy jerk

Nora Asfa berkata... [Reply to comment]

Salah satu reader tu akak la.. ehehe!!' Jika kebetulan sdg on9 ternampak n3 baru En. Ben ... tak de lengah mesti klik punya.. nak baca apa yang terlintas kat fikiran Ben tu.. kita ni kadang macam2 terlintas tapi tak hapdate2 gak.. uhuk!!

Rasanya tak terlewt utk ucapkan selamat hari raya buat Ben dan isteri.. aritu lalu PutraJ... saja nak lalu lebuhraya baru tu.. wow.. cantik pemandangan tasik tu..

BEN ASHAARI berkata... [Reply to comment]

@Hariz

ala tak jauh mana pon. .ada yang copy paste artikal.. berita.. draf.. ikutkan cuma dalam 2 ribu lebih je..

BEN ASHAARI berkata... [Reply to comment]

@eiffel

erk..tak la 24 jam.. dalam ..erm... 4-5 jam jer

BEN ASHAARI berkata... [Reply to comment]

@Nora Asfa
terima kasih ye kak.. hehe.. hargai ... hehehe.. mai singgah umah.. :)

Nur Hawa Mohd Zin berkata... [Reply to comment]

bile nak update entri akan mendorong kite lebih banyak berfikir dan membaca...sedikit sebanyak akan membantu kite menambahkan ilmu pengetahuan kan...hehehe...

en ben tetap sifu awe

Aizat Shafiq berkata... [Reply to comment]

memang hebat ben..
tahniah...rasanya tak terkejar jumlah komen dengan entry hehehe...

http://www.aizatshafiq.com/2010/09/perempuan-zaman-sekarang-tak-pandai.html

kella berkata... [Reply to comment]

faham.. faham...
cuba lah kan.. daya ke tak ni.. :)

Jiji-Fify berkata... [Reply to comment]

this is an awsome blog!! keep it up!
kagummmm!!! :)

Zool Blogger berkata... [Reply to comment]

banyak entri tu bro.. pengsan nak mengejornya

ZooL

nur berkata... [Reply to comment]

ala2 update status kat facebook ye..

siti nur fadhilah berkata... [Reply to comment]

mak oiii~ dassatt betul...

macam mana dapat idea hapdet kalau dok 4-5 jam je?

memang dah syak kalau selalu hapdet trafik baik punya tapi....

quality or quantity bro ben?

MiszNoRuL berkata... [Reply to comment]

wow, tahniah...
giler kentang la..komen smpi 21K..hebat..

http://misznorul.blogspot.com

Nur Azila Ismail berkata... [Reply to comment]

sy tiap2 hari akan bca entry bro ben .. sume menarik :)

suzzsuzie berkata... [Reply to comment]

i lagi suka blog yg selalu update...takde la bila klik jumpa entri lama...but ur blog is one of my fav...hari2 mesti baca...

miss nana berkata... [Reply to comment]

ooo ptt la slalu update. tp kn mcm mana dpt byk idea topik apa nak update?

Siti berkata... [Reply to comment]

satu hari nanti saya nak capai jumlah tu jugak! hehe :)

Matika Love 131020 berkata... [Reply to comment]

bgos2...........tu yg saya suka bca entry abg ben...

seribahasa.com berkata... [Reply to comment]

kalau macam ni terpaksalah seri ubah haluan. betul juga kata ben tu. macam seri dah nak masok 2 tahun posting mcm orang buat 2-3 bulan jer.

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI