Ben , ko dah takde keje lain ke ??

image

Aku bukan nak tunjuk jumlah tu .. Jumlah tu kecik lagi kalau nak dibandingkan blog yang dh lama tapi aku nak bagitau satu sbb kenapa aku selalu update ..

Dalam blog aku ni , takde tips atau tutorial yang mengajar cara cara pembikinan blog yang kemas , cun atau sebagainya .. Majoriti entri dalam blog aku ni , adalah cerita aku diikuti artikal berita , agama dan macam macam lagi ..

Kenapa aku rajin update ? Aku tak nak pembaca blog aku ni boring .. aku nak variasikan blog aku ni.. kira macam datang beraya la.. takkan dari muka pintu sampai ke dapur dok hidang lemang je kan ?

Untuk mendapatkan pelbagai entri , kena rajin update .. bila sampai waktunya , kita rileks.. dia akan jalan sendirinya .. kan kan ? Kena ingat , pembaca tak semestinya masuk untuk baca entri terbaru jer .. Diorng akan jumpa entri entri lama sewaktu google dan juga sewaktu mengorek blog kita .. kalau entri tak sampai seratus walaupon setahun , camana nak tinggi trafik ??

imageJumlah komen

image Jumlah entri ( +-/x )

Faham tak ? Kalau tak jugak .. tak pe la .. nak kata apa dah kan ? hehe..

20 ulasan:

  1. giler banyak!!!tp aku memg syak..ko ne xderk kje...24jam ngadap lappy jerk

    BalasPadam
  2. Salah satu reader tu akak la.. ehehe!!' Jika kebetulan sdg on9 ternampak n3 baru En. Ben ... tak de lengah mesti klik punya.. nak baca apa yang terlintas kat fikiran Ben tu.. kita ni kadang macam2 terlintas tapi tak hapdate2 gak.. uhuk!!

    Rasanya tak terlewt utk ucapkan selamat hari raya buat Ben dan isteri.. aritu lalu PutraJ... saja nak lalu lebuhraya baru tu.. wow.. cantik pemandangan tasik tu..

    BalasPadam
  3. @Hariz

    ala tak jauh mana pon. .ada yang copy paste artikal.. berita.. draf.. ikutkan cuma dalam 2 ribu lebih je..

    BalasPadam
  4. @eiffel

    erk..tak la 24 jam.. dalam ..erm... 4-5 jam jer

    BalasPadam
  5. @Nora Asfa
    terima kasih ye kak.. hehe.. hargai ... hehehe.. mai singgah umah.. :)

    BalasPadam
  6. bile nak update entri akan mendorong kite lebih banyak berfikir dan membaca...sedikit sebanyak akan membantu kite menambahkan ilmu pengetahuan kan...hehehe...

    en ben tetap sifu awe

    BalasPadam
  7. memang hebat ben..
    tahniah...rasanya tak terkejar jumlah komen dengan entry hehehe...

    http://www.aizatshafiq.com/2010/09/perempuan-zaman-sekarang-tak-pandai.html

    BalasPadam
  8. faham.. faham...
    cuba lah kan.. daya ke tak ni.. :)

    BalasPadam
  9. this is an awsome blog!! keep it up!
    kagummmm!!! :)

    BalasPadam
  10. banyak entri tu bro.. pengsan nak mengejornya

    ZooL

    BalasPadam
  11. ala2 update status kat facebook ye..

    BalasPadam
  12. mak oiii~ dassatt betul...

    macam mana dapat idea hapdet kalau dok 4-5 jam je?

    memang dah syak kalau selalu hapdet trafik baik punya tapi....

    quality or quantity bro ben?

    BalasPadam
  13. wow, tahniah...
    giler kentang la..komen smpi 21K..hebat..

    http://misznorul.blogspot.com

    BalasPadam
  14. sy tiap2 hari akan bca entry bro ben .. sume menarik :)

    BalasPadam
  15. i lagi suka blog yg selalu update...takde la bila klik jumpa entri lama...but ur blog is one of my fav...hari2 mesti baca...

    BalasPadam
  16. ooo ptt la slalu update. tp kn mcm mana dpt byk idea topik apa nak update?

    BalasPadam
  17. satu hari nanti saya nak capai jumlah tu jugak! hehe :)

    BalasPadam
  18. bgos2...........tu yg saya suka bca entry abg ben...

    BalasPadam
  19. kalau macam ni terpaksalah seri ubah haluan. betul juga kata ben tu. macam seri dah nak masok 2 tahun posting mcm orang buat 2-3 bulan jer.

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009