Jumaat, 29 Oktober 2010

Aku blogger baru.. so what ????

 

image

Camana nak mula eh ... erm... ok... Mulakan dengan Bismillah ..disudahi dengan Alhamdulillah .. maka aku nak makan kfc dulu neh.. 3 ketul ..ok ? Set dinner plate nih.. Stok untuk tenaga petang karang kat gym.. hehe..

Okeh.. abis dah .. hehehe .. Kenyang ... blurppp.. hehe.. acah jee.. tak la tahap sendawa ala ala badak sumbu sendawa ... huhu..

Aku perhatikan rata rata yang tinggalkan komen di blog picisan ini ( blog aku laa ) , amatlah merendahkan dirinya... Baguslah gitu .. kita serupa . .sama sama rendah .. Tapi jgnlah terlalu memandang tinggi sangat pada sesuatu blog tu .. Boleh pandang tinggi jika mmg layak dipandang tinggi .. Cuma bagi akulah kan , semua blogger layak di pandang tinggi .. Kenapa aku kata gitu ??? Sila beli E- BOOK aku di laman www.benashaari.com .. Ok ? Hahahha.. tengok.. muka ketat dah tuu.. hahaha.. guna ayat Mat Gebu Al-Buaya Padang Pasirun.. hehe.

Bagi aku la kan , semua blogger sama bagusnya .. Apa yang membezakan ialah pengalamannya .. Pengalaman dalam bidang penulisan , kehidupan serta kekreatifan akan membezakan antara blogger baru dan lama ..

Penulisan ... semua blogger boleh menulis ..maksud aku menaip laa... adeh.. takkan tak tau gak kot ??  Sejak sekolah rendah lagi kita dah diajar membuat karangan .. kan ? Maka masing masing dah diajar menulis berdasarkan imaginasi samada realiti atau fantasi , terpulang pada mereka .. Pokoknya pokok betik.. hehe.. Pokoknya , blogger dah tau mengarang .. bukan susah kan ?

Kehidupan .. Jauh perjalanan , luas pengalaman .. Fahamkan ? Tua belum bererti berpengalaman .. Tak semestinya berjalan baru leh dapat pengalamanan tu .. Maksudnya kena la 'bergerak' .. Kalau setakat duduk dalam bilik tu , camana nak ada pengalaman ? Camana nak berkenalan dengan insan insan lain ? Banyak cara lagi untuk kutip pengalaman kehidupan ini ..

Kreatif ? Pastinya blogger ini sangat kreatif... macam macam hiasan akan diletakkan dalam blognya .. kalau boleh diorng nak cipta sendiri punya widget .. kan ? hehehe.. kreatif tapi tak kena tempat .. blognya rumah banglo .. blog ibarat perpustakaan sekolah .. penuh buku tapi tak la cantik cam IKEA tu... macam macam deco ada .. Yang penting ialah 'isinya' ...

OK.. aku malas nak panjang padahal dah panjang ni .. Oleh itu , wahai saudara saudari blogger sekalian , jgn terlalu merendahkan diri .. Anda dan mereka sama je .. Banyakkan membuat kajian.. Bila blogwalking tu , belajar bagaimana mereka menulis .. bukan g tengok apa yang mereka letak dalam blog tu ... haaa... faham ? Tak ? Adeh...

26 komen :

Pala Maldini berkata... [Reply to comment]

Faaahhhhaaamm..

*follow stail budak2 kat sekolah*

Nur Azila Ismail berkata... [Reply to comment]

zila kalau melawat blogger2 yang lama ni , ske tengok cara penulisan mereka , kadang-kadang boleh baca old post mereka sampai yang tahun lepas punya :) sangat menarik

miya berkata... [Reply to comment]

Fahaaammmmm *serentak ngan pala maldini*

missbby berkata... [Reply to comment]

baik en ben..paham.....:)

noor afzan berkata... [Reply to comment]

setuju part last tu.
yang penting isi blog.
template kena simple dan kemas je.
orang suka blog yang senang nak loading.

Amirrah Zawani berkata... [Reply to comment]

tetiba lapar KFC dah ni..
terima kasih letak saya d blog list..
ok kena kurangkan merendah diri..
tp jgn terlalu meninggi diri kan...

♥♥syahadah♥♥ berkata... [Reply to comment]

saya amat merendah diri nak komen blog ben ni..tp skrg lepas baca entry ni saya tak merendah diri dah..

eelobor berkata... [Reply to comment]

terima kasih.....

Wan Zulqhairi berkata... [Reply to comment]

Ya, Baeklah..saya faham!! Tenkiu :)

faizs berkata... [Reply to comment]

masih belajar dari pengalam dan akan terus belajar.. =)

B E A R berkata... [Reply to comment]

mekaseh hencek ben...

wah KFC lapo la plak

Noli berkata... [Reply to comment]

tenkiu pak~

[n a j e e b] berkata... [Reply to comment]

LIKE! (macam kat fesbuk..hihihi~!)

CT berkata... [Reply to comment]

paham cikguuuuuuuuuu...!

Fiqas berkata... [Reply to comment]

fahaaaaaammmmmm cikgu...

efy.efy.efy. berkata... [Reply to comment]

seriyes mmg camtu ek ?
efy blogger baru :) .
so tak expert sgt pasal benda2 ni ..
thnx abg ben sbb bagi info ok :) ..
thnx jugak abg ben dah follow blog efy :)
hehe ..

Ampuan Awang berkata... [Reply to comment]

Salam,

blog aku bernyawa; seolah hidup. dari mula2 aku mulai berblog, harapan aku cuma 1, menyampai maklumat buat umat...

azzey berkata... [Reply to comment]

BA: Masing2 ada kelebihan & kekurangan memasing kannnn....

Tok Esah berkata... [Reply to comment]

yerrr en ben.. tok faham!!! (mcm kanak2 riang) nama jer tua tp dalam hati masih ada taman.,.. haha

Tihara berkata... [Reply to comment]

orang kata setiap orang ada lucky star dalam bidang tertentu..

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata... [Reply to comment]

Paham Encik Ben...tp mmg rasa rendah diri sgt2 pd blogger2 yang dah di kira otai ni.

Kita msh tercari2 idea nak buat entri sehari satu..mereka blh je buat 5-6entri sehari..menulisan yg mantap dan berkesan.Byk lg perlu dikaji dan dipelajari oleh saya..

uNa da wiTch berkata... [Reply to comment]

huu baru je rsa rendah diri nih .
sbb mmg diri dah rendah .

okay cikgu ben .
thankz ltak lam blog list . sngguh pantas dan bergaya skali .
heheh

MOH KEMBARA berkata... [Reply to comment]

salam, dengar cakap Sifu tu!

CP berkata... [Reply to comment]

Salam,
sebagai blogger yang baru merangkak aku tak pernah paksa org laen jd follower aku even kenkawan or family... jika mereka suka blog aku then diorg jd follower... lbih mudah mcm tue... dan betul ckp Ben tue, kena berani baru dpt dikenali ramai... huhu kena tanam semangat baru tahun nie.... chaiyok chaiyok...

p/s:ader org yg berminat nak promote blog aku... entah tak pernah plak di fikirkan...

New Interesting Manuscripts berkata... [Reply to comment]

saya pun sekarang sudah suka baca blog..dulu x tau pun apakah itu blog dan apakah itu berblog...hebat kan dunia masa kini...dengan jari..semua boleh jadi.... dan saya jugak setuju...perlukan imaginasi dan kreativiti yang tinggi...bykkan berfikir...
saya pun masih mencari2 apa yang ingin saya fokuskan dalam blog saya...
feel free to visit my blog..
htpp://akmallrazlan.blogspot.com

jikalau ada idea...sila lah tinggalkan...mana tau ia meransang saya untuk menulisnya...thanks...

Hanna berkata... [Reply to comment]

faham......cikgu.....huhuhu...
jgn mrh yea..

tips yg bguna utk Hanna.

tQ :)

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI