Minggu ke - 39

 

image

Dah masuk minggu ke 39 . Ikut jadual 7/4 ,  baru aku berpeluh .. huhu .. Samada awal seminggu  atau lewat seminggu. Kalau awal , minggu ni la patutnya kan ? Kalau lewat , nun lagu 2 minggu .. Waaa.. dup dap dup dap dup dap  …

Sementara menunggu wife yang masuk check up , aku g ke cafe untuk update blog dan menikmati juadah , air milo jer . hehe .. Ahaaa .. Hari ni hari Khamis .. Jam menunjukkan pukul 2 lebih tetapi masih ada sekumpulan lelaki berbaju batik sedang menikmati makanan . Ok , fikir positif . Mereka ahli kumpulan muzik yg singgah makan tengahari di Putrajaya.

Apa nak pelik kan ? Kadang kadang aku rasa ada bagusnya perubahan peraturan dibuat di kalangan penjawat awam ni sbb ramai yg curi tulang ni .. Tak payah la nak ungkit apa mereka buat tetapi kerana mereka inilah yg merosakkan nama penjawat awam . Sian kan ? Orang lain bertungkus lumus , mereka menjerit gembira dapat bonus. Buat keje skit  , ungkit je lebih .. haih…

Tapi banyak gak perubahan yg dapat aku lihat terutama di bahagian perkhidmatan awam yang mana melayan dengan baik .. Yelah , tak baik kalu , terus buat aduan la kan .. Tak layan ? Antar je email ke KSN .. Tak de tindakan , antar je ke suratkhabar .. Takde gak ? Hehehe .. buat je fan page I HATE ….

G gym lak pasni …

17 ulasan:

  1. semoga semuanya selamat nanti....aminn

    BalasPadam
  2. anak pertama takleh nak agak awal seminggu ke lewat seminggu ker...saya plak minggu nie minggu ke 31...k saya doakan agar semuanya berjalan ..amin...

    BalasPadam
  3. sy dah masuk keje ben :) sambil tggu laporan , smbil BW :p

    BalasPadam
  4. Moga wife abg ben ok. Semuanya bjalan lancar. Insyallah

    BalasPadam
  5. tak lama lagi jr. nak keluar...

    BalasPadam
  6. semoga semuanye selamat dan berjalan lancar.. tak lama jadi ayah la dah.. hehe

    BalasPadam
  7. hahaha "Mereka ahli kumpulan muzik yg singgah makan tengahari di Putrajaya"
    x pepasal je kn...elok gak kan buat peraturan pkai baju batik mengikut hari yg ditentukan...senang je nk kenal sape yg buat 'kerje lebih' di luar opis :)

    BalasPadam
  8. semoga semuanya baik2 n d prmudahkn segalanya...amin ya Allah..

    BalasPadam
  9. semoga semuanya ok bro.....;)

    BalasPadam
  10. think positif...maybe baru habis meeting...hehe

    BalasPadam
  11. semoga ok semuanya ye abg Ben..

    BalasPadam
  12. bermakna klu check hr ni dah ada jln terus masuk LR atau tgu smpi sakit?biasanya yg pertama doc suruh tgu sakit kan..moga selamat ye ben.teman azila sentiasa ye, sokongan dan semangat serta doa suami sgt isteri hrpkan saat2 mcm ni.

    ben..pm alamat eh kat fb.nk kirim sesuatu nnt

    BalasPadam
  13. lama tak mengomen di blog en ben :) almaklumlah, mood berblogging dah ke laut merah sbb preggy gak. malas nau nak update. semoga semuanya berjalan dgn lancar dan baik2 aje ye during delivery nanti :)

    BalasPadam
  14. haha..dondang sayang la tu kot...
    abg ben congrat k utk first child :)

    BalasPadam
  15. Harap semua ok ye Bg ben selamat.....

    BalasPadam
  16. Harap semua ok ye Bg ben selamat.....

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009


Dikuasakan oleh Blogger.