Khamis, 29 Mac 2012

Minggu ke - 39

 

image

Dah masuk minggu ke 39 . Ikut jadual 7/4 ,  baru aku berpeluh .. huhu .. Samada awal seminggu  atau lewat seminggu. Kalau awal , minggu ni la patutnya kan ? Kalau lewat , nun lagu 2 minggu .. Waaa.. dup dap dup dap dup dap  …

Sementara menunggu wife yang masuk check up , aku g ke cafe untuk update blog dan menikmati juadah , air milo jer . hehe .. Ahaaa .. Hari ni hari Khamis .. Jam menunjukkan pukul 2 lebih tetapi masih ada sekumpulan lelaki berbaju batik sedang menikmati makanan . Ok , fikir positif . Mereka ahli kumpulan muzik yg singgah makan tengahari di Putrajaya.

Apa nak pelik kan ? Kadang kadang aku rasa ada bagusnya perubahan peraturan dibuat di kalangan penjawat awam ni sbb ramai yg curi tulang ni .. Tak payah la nak ungkit apa mereka buat tetapi kerana mereka inilah yg merosakkan nama penjawat awam . Sian kan ? Orang lain bertungkus lumus , mereka menjerit gembira dapat bonus. Buat keje skit  , ungkit je lebih .. haih…

Tapi banyak gak perubahan yg dapat aku lihat terutama di bahagian perkhidmatan awam yang mana melayan dengan baik .. Yelah , tak baik kalu , terus buat aduan la kan .. Tak layan ? Antar je email ke KSN .. Tak de tindakan , antar je ke suratkhabar .. Takde gak ? Hehehe .. buat je fan page I HATE ….

G gym lak pasni …

17 komen :

pinky berkata... [Reply to comment]

semoga semuanya selamat nanti....aminn

Boni JLL3 berkata... [Reply to comment]

hahahaha.. betul4

ummiP3 berkata... [Reply to comment]

anak pertama takleh nak agak awal seminggu ke lewat seminggu ker...saya plak minggu nie minggu ke 31...k saya doakan agar semuanya berjalan ..amin...

fizafantagirO berkata... [Reply to comment]

sy dah masuk keje ben :) sambil tggu laporan , smbil BW :p

ZaroL berkata... [Reply to comment]

Moga wife abg ben ok. Semuanya bjalan lancar. Insyallah

Masz Sidek berkata... [Reply to comment]

tak lama lagi jr. nak keluar...

nafaz lynn berkata... [Reply to comment]

semoga semuanye selamat dan berjalan lancar.. tak lama jadi ayah la dah.. hehe

M@W@R Q@SeH berkata... [Reply to comment]

hahaha "Mereka ahli kumpulan muzik yg singgah makan tengahari di Putrajaya"
x pepasal je kn...elok gak kan buat peraturan pkai baju batik mengikut hari yg ditentukan...senang je nk kenal sape yg buat 'kerje lebih' di luar opis :)

Cik Qaseh berkata... [Reply to comment]

semoga semuanya baik2 n d prmudahkn segalanya...amin ya Allah..

harrazdani berkata... [Reply to comment]

semoga semuanya ok bro.....;)

faiz fakhirin berkata... [Reply to comment]

think positif...maybe baru habis meeting...hehe

NAL berkata... [Reply to comment]

semoga ok semuanya ye abg Ben..

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata... [Reply to comment]

bermakna klu check hr ni dah ada jln terus masuk LR atau tgu smpi sakit?biasanya yg pertama doc suruh tgu sakit kan..moga selamat ye ben.teman azila sentiasa ye, sokongan dan semangat serta doa suami sgt isteri hrpkan saat2 mcm ni.

ben..pm alamat eh kat fb.nk kirim sesuatu nnt

Fara berkata... [Reply to comment]

lama tak mengomen di blog en ben :) almaklumlah, mood berblogging dah ke laut merah sbb preggy gak. malas nau nak update. semoga semuanya berjalan dgn lancar dan baik2 aje ye during delivery nanti :)

hatiku berwarna warni berkata... [Reply to comment]

haha..dondang sayang la tu kot...
abg ben congrat k utk first child :)

zalie78 berkata... [Reply to comment]

Harap semua ok ye Bg ben selamat.....

zalie78 berkata... [Reply to comment]

Harap semua ok ye Bg ben selamat.....

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI