Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 28 April 2015

Melayan bubur nasi D’Laila Mee Udang.

 

“ Nak makan apa malam ni ? “. Soalan feveret tiap malam , aku laki bini ! Pening kepalaaa ..

“ Bubur nasi kak Laila la ? Nak jaga badan skit. Malam makan ringan ! Hehehe.. “. Cadangan aku. Wife ikut jer.. Siapkan budak budak.. Dalam jam 8 lebih , gerak ke MMA Nilai Corner. Waze kan je MMA Nilai Corner.. mesti jumpa !

Banyak kereta lak malam ni ? Apakah sebab hujan , maka ramai kelaparan ? Huhu.. Yelah kottt.. Hurm..

Sampai sana , pusing 2-3 round , baru dapat parking cun dan selamat.. Alhamdulillah.. Pastu baru masuk terkam kak Laila yang peramah dan baik hati itu.. Eceh , ayat tak hengatt ! Tapi memang baik pun orangnya. Kucing mati pon dia nangis macam Malaysia kena serang ngan Jepun ! Haaaa.. Sori kak yer.Hahaah..Saya memahami..

Dapat meja yang baru orang abis makan. Betul betul depan gerai dia.. Hehehe.. Orang ramai la tu tengah beratur beli bubur nasi serta order mee udang segarnya..

Aku , order bubur nasi. Wife gi amikkan dan aku jaga anak. Beberapa minit kemudian , blogger ST pun sampai.. Bubur aku sampai 5 minit kemudian. Aku makan dulu laa yer.. hehehe ..Laparr !

Sedap ! Aku dah pernah ceritakan pasal bubur nasi ni di entri SINI.

image

Dan wajib tapau ! Esok , panaskan balik dah makan ! Tak yah masak untuk sarapan pagi !

image

Yummy… Tq Kak Laila..

2 komen :

Dr Aisyah berkata... [Reply to comment]

cam best je :)

ekjoz buluh berkata... [Reply to comment]

Kerap dengar pasal gerak Kak Laila ni, tapi tak sampai-sampai lagi ni. Aduh, bilakah akan sampai ni?

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI