Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 19 Jun 2015

Kenapa aku tak nak upload gambar isteri aku ?

 

“ Ben… upload la sekali gambar wife ! Nak sangat tengok ! “.

Huih… sebenarnya aku dah upload beberapa kali gambar wife aku di FB dan jugak blog. Tak lama kemudian aku turunkan kembali kerana tempoh ‘pertunjukan’ dah abis.. Hehehe.

Kenapa aku keluarkan gambar wife ? Banyak faktor sebenarnya tapi yang paling penting adalah untuk keselesaan dia ketika di pejabat. Dia tak nak dikenali orang.. Dia nak buat kerja pon senang.. Dia kurang gemar nak bicara soal aku dan blog ketika waktu kerja. Heee..

Yang kedua … soal keselamatan gak.. Anak anak aku , tak pe.. diorang dengan aku senantiasa. Wife kena gi kerja. Maklumlah , nanti orang ingat aku ni banyak duit sangat. Walhal aku ni kais pagi bayar GST. Kais petang bayar GST. Kais malam , bayar tol dan petrol ! Haaa.. Takde duit wehhh !

image

Memadailah korang kenal aku dan anak anak aku jer.. Kalau jumpa di luar tu , tegur je la.. Aku tak de la tutup muka wife aku dengan sarung muka bila berjalan jalan di luar sana tu..

Seperkara lagi.. faham faham je la ragam manusia ni di media sosial ni ! Tu yang aku kena jaga jaga gak.. Cukuplah aku je jadi sasaran diorang.. kan ? Tak yah libat orang lain.. kan kan ?

16 komen :

muhammad nizam berkata... [Reply to comment]

biar isteri eksklusif utk suami....

iyliana n. berkata... [Reply to comment]

Betol tu, nanti kalau selalu upload, takde privacy pulak rasa

Mila Hilas berkata... [Reply to comment]

dh penah jumpa ben , isteri n qaliff kat darussalam 1 masa dlu..ececeh mcm lama je kan hehe

Allene typicalmommy berkata... [Reply to comment]

bgus aben... itu yg terbaik....

Mrs Yatie berkata... [Reply to comment]

hehe. PG pun sama. jarang nak upload gambar suami :D

me suya berkata... [Reply to comment]

betul2. demi keselesaan pihak isteri.. Ianya tindakan yang bagus.. Momantai abg ben, kipidap :)

Mimi Rheem berkata... [Reply to comment]

Owhh..baru tau..slma ne tertnya jga knpe abg ben x uplog gambaq istri..sbb klu uplod pn sekarat je x pun tutup muka..huhu.

Nurzakiah Hanum berkata... [Reply to comment]

assalamualaikum
singgah pagi jumaat

sayaiday mohd nor berkata... [Reply to comment]

Saya first time jumpa masa event virtual malaysia dekat FITC. cantik. Time tu wife abang ben pregnant anak ke 2 . Hehe

yoorin melacolea berkata... [Reply to comment]

Bagus aben.. husband yg protective..
Wife pon sporting..setengah bini ni bbengang kalau asben x nak tonjolkan sapa wifenya.. huhu

yoorin melacolea berkata... [Reply to comment]

Bagus aben.. husband yg protective..
Wife pon sporting..setengah bini ni bbengang kalau asben x nak tonjolkan sapa wifenya.. huhu

Reena Sidek berkata... [Reply to comment]

Betul betul betul... Byk yg perlu di fikir.. Baik dan buruk kalau nak post gambar ni.

DYatie ABakar berkata... [Reply to comment]

Sempat tengok sekali je gmbr wife ben. Cantik. Hrp berpeluang nak jmp depan mata nt skli dgn ank². Heeee.

Sheila Adziz berkata... [Reply to comment]

Erm... paham n tahu... dh pernah tgk Ben upload gambar wife...

hamizah che mat berkata... [Reply to comment]

Dari segi keselamatan ye jugak Sbb abg Ben glamer. Hihi.

Nooraini Ali. berkata... [Reply to comment]

bagus tu ada pro dan kontra, berbalik kepada niat. tapi yang pasti cantik dan sedap mata memandang.

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI