Kenapa aku tak nak upload gambar isteri aku ?

 

“ Ben… upload la sekali gambar wife ! Nak sangat tengok ! “.

Huih… sebenarnya aku dah upload beberapa kali gambar wife aku di FB dan jugak blog. Tak lama kemudian aku turunkan kembali kerana tempoh ‘pertunjukan’ dah abis.. Hehehe.

Kenapa aku keluarkan gambar wife ? Banyak faktor sebenarnya tapi yang paling penting adalah untuk keselesaan dia ketika di pejabat. Dia tak nak dikenali orang.. Dia nak buat kerja pon senang.. Dia kurang gemar nak bicara soal aku dan blog ketika waktu kerja. Heee..

Yang kedua … soal keselamatan gak.. Anak anak aku , tak pe.. diorang dengan aku senantiasa. Wife kena gi kerja. Maklumlah , nanti orang ingat aku ni banyak duit sangat. Walhal aku ni kais pagi bayar GST. Kais petang bayar GST. Kais malam , bayar tol dan petrol ! Haaa.. Takde duit wehhh !

image

Memadailah korang kenal aku dan anak anak aku jer.. Kalau jumpa di luar tu , tegur je la.. Aku tak de la tutup muka wife aku dengan sarung muka bila berjalan jalan di luar sana tu..

Seperkara lagi.. faham faham je la ragam manusia ni di media sosial ni ! Tu yang aku kena jaga jaga gak.. Cukuplah aku je jadi sasaran diorang.. kan ? Tak yah libat orang lain.. kan kan ?

16 ulasan:

  1. biar isteri eksklusif utk suami....

    BalasPadam
  2. Betol tu, nanti kalau selalu upload, takde privacy pulak rasa

    BalasPadam
  3. dh penah jumpa ben , isteri n qaliff kat darussalam 1 masa dlu..ececeh mcm lama je kan hehe

    BalasPadam
  4. bgus aben... itu yg terbaik....

    BalasPadam
  5. hehe. PG pun sama. jarang nak upload gambar suami :D

    BalasPadam
  6. betul2. demi keselesaan pihak isteri.. Ianya tindakan yang bagus.. Momantai abg ben, kipidap :)

    BalasPadam
  7. Owhh..baru tau..slma ne tertnya jga knpe abg ben x uplog gambaq istri..sbb klu uplod pn sekarat je x pun tutup muka..huhu.

    BalasPadam
  8. assalamualaikum
    singgah pagi jumaat

    BalasPadam
  9. Saya first time jumpa masa event virtual malaysia dekat FITC. cantik. Time tu wife abang ben pregnant anak ke 2 . Hehe

    BalasPadam
  10. Bagus aben.. husband yg protective..
    Wife pon sporting..setengah bini ni bbengang kalau asben x nak tonjolkan sapa wifenya.. huhu

    BalasPadam
  11. Bagus aben.. husband yg protective..
    Wife pon sporting..setengah bini ni bbengang kalau asben x nak tonjolkan sapa wifenya.. huhu

    BalasPadam
  12. Betul betul betul... Byk yg perlu di fikir.. Baik dan buruk kalau nak post gambar ni.

    BalasPadam
  13. Sempat tengok sekali je gmbr wife ben. Cantik. Hrp berpeluang nak jmp depan mata nt skli dgn ank². Heeee.

    BalasPadam
  14. Erm... paham n tahu... dh pernah tgk Ben upload gambar wife...

    BalasPadam
  15. Dari segi keselamatan ye jugak Sbb abg Ben glamer. Hihi.

    BalasPadam
  16. bagus tu ada pro dan kontra, berbalik kepada niat. tapi yang pasti cantik dan sedap mata memandang.

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009