‘Tolong’ je tak memadai.. - BEN ASHAARI

‘Tolong’ je tak memadai..

 

Dah jadi trend ke sekarang ni ?

image

Pastu post di media sosial , dan salahkan jabatan tertentu sebab tak tolong.. Pakat ramai ramai kritik , kutuk , keji ! Haishhhh…. Jangan begitu kawan. Sebaiknya kalau nak tolong , gi la dapatkan maklumat yang tepat atau seberapa yang boleh kemudian gunakan saluran yang ada untuk salurkan maklumat tersebut ! Tu baru betul..

Kalau di media sosial ni.. kan bagus viralkan bantuan bantuan sokongan pada mereka yang memerlukan. Tak perlu la nak pertikaikan mana mana pihak.. Kalau rasa mereka tu tak buat kerja , g terus jabatan tu dan cari pegawai lalu bagilah nasihat seround dua kat dia .. Atau dapatkan penjelasan.. Pastu barulah update di media sosial ! Baru betul caranya.

Satu lagi.. kalau ada kes kes yang memerlukan bantuan pihak Zakat , sila download aplikasi E-Zakat di Google PlayStore.. haaaa.. Situ ada satu form untuk salurkan maklumat beserta gambar gituu.. kan mudah gituuuu !

3 ulasan:

Dikuasakan oleh Blogger.