Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 11 Jun 2015

‘Tolong’ je tak memadai..

 

Dah jadi trend ke sekarang ni ?

image

Pastu post di media sosial , dan salahkan jabatan tertentu sebab tak tolong.. Pakat ramai ramai kritik , kutuk , keji ! Haishhhh…. Jangan begitu kawan. Sebaiknya kalau nak tolong , gi la dapatkan maklumat yang tepat atau seberapa yang boleh kemudian gunakan saluran yang ada untuk salurkan maklumat tersebut ! Tu baru betul..

Kalau di media sosial ni.. kan bagus viralkan bantuan bantuan sokongan pada mereka yang memerlukan. Tak perlu la nak pertikaikan mana mana pihak.. Kalau rasa mereka tu tak buat kerja , g terus jabatan tu dan cari pegawai lalu bagilah nasihat seround dua kat dia .. Atau dapatkan penjelasan.. Pastu barulah update di media sosial ! Baru betul caranya.

Satu lagi.. kalau ada kes kes yang memerlukan bantuan pihak Zakat , sila download aplikasi E-Zakat di Google PlayStore.. haaaa.. Situ ada satu form untuk salurkan maklumat beserta gambar gituu.. kan mudah gituuuu !

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI