Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 22 April 2016

Bila daddy nak gi gym..

 

Agak stress ari ni. Hilang punca aku kejap ! Nak tak nak , malam ni aku kena gi gym ! Kasi keluar semua amarah yang terpendam dalam diri aku ni !

Tapi bila aku nak melangkah keluar dari rumah.. Dua dua ni dah standby kat pintu ! Adoiyai.. Cair terus semangat aku yang sebelum tu , membuak buak !

image

Hurm.. kena pikir balik .. Nak g ke tak nak ? Nak g ke tak nak ? Kalau tak gi , kang duk umah.. diorang mengekor aku je.. Satu kerja tak leh buat ! Kalau aku gi gym , balik je rumah.. semua pakat pakat dah lena ! Haaaa..

Maka , aku nekad jugak la gi gym.. Kejap je.. Dari jam 10 malam hingga 12 malam.. heee…

image

Dah semakin hilang shape dah ni.. Hurmm.. Seminggu dapat 3 kali je gi gym skang ni.. Dengan cuaca terik gini , memang mati semangat nak gi gym siang hari. Malam je baru boleh.. Tapi bila malam menjelang , Qhaliff nak ikut lak gi gym ! Bila dia ikut , dia suka kacau orang dok bersenam ! Ha… dah satu hal lagi. Tak pun , dia amik handphone aku , dan layan youtube.. Abis laaaa data aku ! Bukannya tak nak bawak .. banyak kali dahhh.. Hurmm.. Kesian pon , kesian gak.. Bila bawak , aku lak kesian kat diri aku.. Berpeluh pon tidakkk..

Selesai workout.. balik rumah.. seperti jangkaan aku.. lena dah semua ! Hurmm.. Aku baru boleh buat kerja.. Lewat tidur jugak aku.. Selesaikan kerja..

Entah sampai bila , aku pun tak tau.. Anak ke 3 nanti.. tak tau la nasib blog aku ni.. Kena pikir plan lain lak ni.. Ke aku patut join politik je ni ? Parti apa eh ??

6 komen :

PeRdU cINta berkata... [Reply to comment]

In sha Allah mesti boleh abg ben...

Julia Johari berkata... [Reply to comment]

Hahahhaha ben nak join politik...aduyaiiiiiiii jgn2...penattt...sebab...byk cerita...baik ben bukak pusat gym...ben jadi tauke pusat gym...nanti geng kbba jadi membership...kan best...planning la ben buat side bisnes..nampak ben minat ke arah gym...so bukak gym is a good idea.

Nooraini Ali. berkata... [Reply to comment]

wakil rakyat lago tak dak masa.

Nurul Ain Zulkarnaind berkata... [Reply to comment]

hehe comel je dorg siap tgu depan pintu

Nadia Johari berkata... [Reply to comment]

alorr..muka zahra paling kesian

Norul Huda berkata... [Reply to comment]

Cuaca panas aktiviti luar rumah turut terbatas

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI