Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 7 April 2016

Makin berselera dengan Serunding Sedap Senghoti dan Dendeng Daging Lazat !

Malam ni mak aku masak nasi putih dengan sambal telur jer.. Ikutkan tu dah lebih dari mencukupi.Tetiba aku teringat Serunding Sedap Senghoti dan Dendeng Daging Lazat yang semakin mendapat tempat di Kelantan.

image

image

Terus aku terliur.. Huhuhuh.. Tunggu nasi siap masak dan terus cari pinggan. Nasi sesenduk dan sambal telur. Kemudian masukkan serunding serta dendeng .

Apakah rasanya ?

image

Perghhhh… ! Kalau ada air sirap , lengkap makan malam aku ! Hahahaha…. Tak sempat abis , aku tambah sepinggan lagi. Masukkan serunding dan dendeng lagi ! Huhuuh..

Cukup Ben , cukup ! Bawak bawak istighfar ! Ingat perut tu skit ! Esok masih ada. Order je lagi kalau abis. Ingat orang belakang pulak ! “ . Bisikan halus menerpa telinga kanan aku..

Makan Ben.. makan ! Sedap tuuu.. Makan sampai abis ! Kang nak order , kena tunggu lagi. Lain kali order banyak banyak. Baru puas makan ! “ . Terdengar satu bisikan lagi di telinga kiri..

Amboiii…. Godaan sungguh !

Mak.. serunding ni ok tak ? “. Aku pasti akan tanya dia dulu. Sebab mak aku cerewet bab makan..

Sedap.. semalam makan ngan bubur.. Bertambah ! Hang ada beli lagi ka ? Nanti mau satu tau.. “. Jawab dia.. Huhh… Dah tak pasal pasal aku kena repeat order !

Teringat akan Ramadhan yang akan datang dan wife yang semakin sarat mengandung. Dia pasti tak larat nak masak atau nak cari makan di bazaar Ramadhan. Nampaknya aku kena buat stok dari sekarang ! Huhhuuh.. sebelum takde stok atau kehabisan stok !

Mana nak beli ? Nak kann ? Aku tauu.. aku pon nak order gakk.. Ok , untuk segala maklumat lanjut , boleh rujuk di :

Dendeng Daging Lazat..

FB: njoimakan 

Instagram : njoimakan 

Tel: 018 7724826

 

Serunding Sedap Senghoti

FB: serunding_sedap_senghoti

Instagram: serunding_asli

Tel: 011 3139 4595

Hurmm… bagi mereka yang kaki serunding atau tak pernah makan.. sila la try ! Leh makan ngan roti gak ! Kalau letak dalam nasi goreng ke.. Perghhhh ..

Ok… aku nak sambung makan.. round 3 !

9 komen :

Fieza Sani berkata... [Reply to comment]

Bawak bersabor abg ben..ingt perut tu..makin ke depan..hehe

Rabiatul Adawiyah berkata... [Reply to comment]

Sedapnyaaaa !! Terliur tengok serunding tu. :p

gulew kapas berkata... [Reply to comment]

Sedapnya dendeng dengan serunding tu. Makan dengan nasi panas - panas. Cukup dah tu. Takpayah nak susah masak sedap - sedap. Ni pun dah kecur air liur. Sebab terbayang nasi panas - panas dengan serunding tu. Aduhhhh.

Normi Nieza berkata... [Reply to comment]

Org klate sejati tp xthu plk serunding jenama ni.hehe

Nadia Johari berkata... [Reply to comment]

Ya ampun...nampak makanan ni terus lpar ..macam tu nak jugakla

firzz duka berkata... [Reply to comment]

Ambik roti, letak serunding, lipat roti then ngap...pergghhh...terliur pulak...

PCL berkata... [Reply to comment]

Dendeng tu tak pernah cuba.. mau jugak try nt.

Nina Mirza berkata... [Reply to comment]

Wahh.... Tengok pun terliur
Nak order gak nanti. Nina suka buat roti telur buh serunding. Sedapnya...!!

Bonda Zahra berkata... [Reply to comment]

pergh, meleleh air liuq;(

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI