Rezeki di SONY KLCC !

 

Setiap kali aku ke KLCC , aku pasti singgah ke SONY. Jamu mata dan tahan nafsu untuk beli lens idaman kat situ. Aku plan nak beli satu lens travel.. 18-200mm ! Harga ? Dalam RM2,900. Huhuh.. Nak beli ke tak ? Nak beli ke tak ? Hurmmm..

Hari ni , aku gi sekali lagi ke sana.. Aku perlukan satu lens yang sesuai untuk aku gi event.. Tapi tak tau lens apa yang ok dengan kehendak aku. Dalam kepala , 50mm. Hurmm.. Ye ke ??

Di Sony , KLCC.. aku masuk. Tengok Alpha 6300.. Harga body , RM4999 ! Hahaha.. kiamat la wife aku nak kasi punya ! Kalau nak beli gak , kena beli tanpa dia di sisi ! Keringkan hati jer kalau nak beli..

Hurmmm..

Bang.. lens  apa yang sesuai untuk saya yang selalu.. bla bla blaaa.. “.

Dia pon terangkan.. Aku tanya apa beza jika aku guna 50mm dengan 35mm seperti yang dia cadangkan.. Aku tengok harganya.. RM1500+. Gulp…

“ Harga 35mm ni berapa ? “. Tanya aku walaupun dah tau harga..

“ Kejap yer.. Hari ni ada diskaun.. “. Jawab dia..

Wahhh.. rezeki aku…

“ RM850”. Dia senyum.

Gulp.. Ni dah rezeki namanya… Aku tanya wife aku.. dia kata terpulang la.. Aku test amik gambar sekeping dua tiga keping..

image

image

image

Hurmm.. cam ok je kan ? Ok je laa.. Bayar.. dan.. balik !

image

Balik rumah.. test ‘tembak’.. Minggu depan banyak job.. boleh cover balik belanja tadi.. Huhuhuh.. Tak leh harap gambar dari kamera handphone je .. Huhuhh..

image

Berbaloi ke ? Hurmm.. simpan duit untuk beli ALPHA 6300 dan lens travel.. Huhuhu..

3 ulasan:

  1. Kalau untuk kerjaya sangat berbaloi dengan pulangannya kelak in sha Allah..

    BalasPadam
  2. Wahhh..cantik gambar,bila la Kak Sue ada rezeki nak beli camera macam nie jugak..ehehe..

    BalasPadam
  3. in shaa allah.. b'baloi. hwaiting!

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009