95% siap dah rumah baru ku .. - BEN ASHAARI

95% siap dah rumah baru ku ..

 

InsyaAllah siap minggu ni .. Over budget ? Tentu laa .. Tapi tak per laa .. Memang dalam jangkaan sebenarnya . Yelah , banyak menda menda kecik yang kita tak nampak sewaktu membuat perkiraan dulu. Bila dah siap , baru nampak ada yg kurang dan terlebih .. huhu ..

Dapur tak lengkap sepenuhnya tu .. Rancang nak pindah hujung bulan ni , insyaAllah .. atau bulan depan sebelum raya haji .. hehe ..

Kalau ada yang berminat, ada fasa baru dibuka .. Harga , boleh tahan gak la .. Ok la kot .

IMAG3570

Call tanya sendiri eh … hehehe … Bahaya kalau tulis sini ..

19 ulasan:

  1. cecah 1juta rumah ni agaknya..hehehehe

    BalasPadam
  2. eh eh.. tmn mawar mcm kat salak tinggi aje, btl eh?

    BalasPadam
  3. bestnya bakal ada rumah sendiri :D

    BalasPadam
  4. wahhh cantikkkk rumahhhh ... boleh pakat pakat ajak teman blogger tolong pindah rumah hehe

    BalasPadam
  5. huhuhu tak mampu aku nk dok ruamh tu ,....bulan2 cecah almost 2k nk byr

    BalasPadam
  6. Cantik la rumah tu... Jales plk. =)

    BalasPadam
  7. wah dah hampir siap dah.. syabas syabas.. hehehe..walaupun over budget janji puas hati kan..

    BalasPadam
  8. salak tinggi eh? dekat la ngan umah den hehehe

    BalasPadam
  9. cantik rumah abang ben nii.. Besar lak tu :) Heee.. Alhamdulillah.

    BalasPadam
  10. Moon dah pegi tgk umah baru masa launching ...vley tahan n sangat cantek ...

    pagar batu ...toilet n sink semer cantek ....dah ada point utk kipas n aircond semer ....wayering loceng n utk autogate semer dah di build in ...porch pun cantek finishing nya ...

    n harga nya starts from RM 370K ++ .

    Moon ada snap few pic ...later ai share ngan u ya Ben

    BTW umah yg u beli tew mmg cantek ....n harga kat sini kemain mencanak naik .....dulu 22 75 baru start dr 165K++ ....nih dah 4 years naik sampai 300K ...hebatssssss berbaloi2

    BalasPadam
  11. assalam, wah luasnya rumah ! tentu Qhaliff seronok dapat ruang yg luas utk beraktiviti...

    BalasPadam
  12. selamat pindah rumah baru. Seronoknya! jgn lupa surah al baqarah, ayat2 ruqyah & ayat2 benteng diri keluarga dan harta benda sebelum masuk rumah baru.

    BalasPadam
  13. rasa seronok dan tak sabar nak pindah.. ;)

    BalasPadam
  14. mahal 2..selamat pindah ke umah baru:)

    BalasPadam
  15. hoho mak sy lak dr desa vista(yg atas bukit tinggi tak ingat tu) rcg nk pdh area bro BA duduk nilah.tp ayah lak nk duk area ixora.pening..pening...

    #ksukaran org yg duk slk tgi ialah;

    1)takde hypermarket,nak gi pun tu hah gi area bdr baru nilai..happening.

    2)xda shpg complex.tp tnh utk buat hypermarket dh ada kt kota warisan(sinilah sy tggl he3)

    3)jln mmg jammed waktu pg dan ptg.rs nk jerit je dlm krta.x yh ssh2 nk duk usj ke,kl ke area slk tgi pun dh byk krta on the road.

    4)org slk tgi plg skt hati traffic light dengkil....nsb baik polis trafik sllu jg ms pg n ptg ^^

    5)kena byk bersabar dgn thp kelajuan dan skp krg sopan pemandu limo.suka hati pecut,kdg2 pakai potong x bg signal.ramai dh org komplen...

    BalasPadam

Dikuasakan oleh Blogger.