Berjimat tapi tetap bertenaga di bulan Ramadan dengan.. !

by - April 22, 2020

Ramadan akan tiba. Aku seperti setiap tahun sebelum ni memang dah bersedia untuk hadapinya walaupun kali ni cabarannya berbeza !  Bukan aku je.. korang pun kan ? Heheheh... Tapi aku tetap dengan cara aku. Sahur aku , dan buka puasa akan dimulakan dengan susu kambing. Aku tak nak makan banyak sebab nak benar benar rehatkan tubuh badan aku ni.  Kalau aku tak isi dengan susu kambing , aku akan berselera seperti ikan pirahna ! Heheheh.. Bedal abis abisan apa yang ada atas meja tu.

Bukan sado pilihanku tapi sihat jadi keutamaan


Ok... Apa yang aku amik ketika sahur , mudah jer ! Aku gabungkan Susu Lazz Kambing Asli atau Stawberi dengan whey protein aku. Sejujurnya , aku dah muak dok telan whey protein gitu saja. Nasib baik ada Lazz. Maka rasanya lebih sedap dan berselera. Bayangkan.. whey protein tu dah bekalkan tenaga dan protein. Ditambah lagi dengan Lazz Susu Kambing yang siap dengan khasiatnya tersendiri !  Maka bertambah lagi khasiat untuk tubuh badan aku yang mana dah berusia ni.. Heheh.. Kena bekalkan banyak khasiat untuk elakkan masalah seperti reput tulang  akibat kurang kalsium dan kekurangan protein.

Tak susah pun nak bancuh. Tak perlu air panas. Air suam je dah cukup.  2 scoop whey protein dan 2 sudu susu kambing. Shake jer.. 10 kali gitu ! Dah siap. Boleh telan dah terus. Hehehehe.. Ini plan aku ketika bersahur dan berbuka. Aku dah try dua tiga ari ni. Memang tahan lapar la.



Satu lagi.. ni aku ready untuk lepas solat Terawih. Lazz Cafe Kurma.  Perghhh... Memang power la kalau dicicah dengan roti. Tak boleh berenti selagi tak abis. Huhuhuh... Maka aku dapat elakkan nasi di bulan Ramadan ni. Al maklumlah , plan aku nak dapatkan badan yang lean. Hehehe.. Letih dah berlemak sangat. 


Kena ngan maggie pun sodap ! 

Oh ya.. untuk anak anak aku lak , terutama Zahra yang masih gemar minum susu. Aku dah belikan dia Lazz Susu Kambing Strawberi. Memang dia suka laaa ! Usung ke sana sini. Tak kasi sapa sapa usik. Dia je boleh minum. Tak pasal pasal aku kena order lain untuk Aariz dan Qhaliff.. Tapi memang rasa dia sedap ! Tak manis sangat pun.


Nak order , tak susah pun... Whatsapp je. Nanti agen terdekat akan mesej korang dan buatkan penghantaran. Dapatkan yang berkualiti untuk ahli keluarga kita. Bila lagi nak support produk kita sendiri kan ? Heeee... 


Hantar pesanan Whatsapp ' Nama dan Lokasi' korang ke Talian Rasmi Lazz Careline..

Careline 1 : 018-2777 290
Careline 2 : 016 2449 722 

Jangan lupa Follow : Lazz Susu Kambing HQ 

Selamat Berpuasa dan jangan lupa , minum Susu Lazz Kambing setiap kali sahur dan berbuka ! Jaga perut tu tau ! 




You May Also Like

6 comments

  1. Owh br teringat stok bulan puasa tak cari lagi. Nasib boleh delivery

    BalasPadam
  2. Tak pernah lagi cuba susu lazz. Bolehlah cuba nanti

    BalasPadam
  3. memang pilihan,humaira pun suka ,nampak je terus jerit wahhhh susu lazz hahahha...lazzcafe tu feveret.

    BalasPadam
  4. betul. Memang bertenaga minum lazz susu kambing ni. Ina sahur ni lah minum. Lagi-lagi breastfeed ni,lagi lah perlu extra tenaga dan kenyang lama.

    BalasPadam
  5. LazzCafe tu mmg ummphhh .. Kita pon suka rasa dia .. Anak2 suka LazzChoco bancuh ngan nestum . Lebih bertenaga dibulan puasa nanti ..

    BalasPadam
  6. Minum suam2 sedap betul Lazz Kurma. Anak suka Lazz strawberi

    BalasPadam