Selasa, 21 September 2010

Apasal la takde orang baca blog aku ni ???

 

Haih.. sehari , boleh kira ngan jari.. Dapat 10 orang masuk pon dah kira bangga habis ni .. Kalau sehari dapat 100 tu , aku nak buat kenduri 7 hari 7 malam ! - tu la yang aku dok merungut dulu ..

Aku pk pk gak .. Apa sebenarnya masalah blog aku nih yer ? Kat mana tak kenanya ? Kalau buat entri tu , abis lawak dh aku buat .. Panjang ? Jangan cerita la.. berjela panjangnya .. Dari takde gambar sampai bergambar gambar .. Tapi macam tu gak.. Nak dapat sekali lebih dari 10 visitors tu skit punya susah la.. Rasa cam nak amik parang suruh sorang sorang masuk blog aku dan baca .. Tapi tak boleh la gitu kan ? hahaha.. giler punya kerja gitu..

Dah tu ? Camana ? Blogwalking ? Aku mmg masuk blog orang tapi tak la tinggalkan komen.. Hurm. tu satu masalah aku .. Kenapa aku tak tinggal komen ? Erk.. sbb nak loading tu slow ... dah la internet aku lembab .. masa nak baca blog pon , susah .. macam macam ada dalam blog tu .. nak tak nak , aku baca entri pertama je la .. Sbb tu la kot orang tak balas kunjung aku.. Cam tu ke ? Hurm..

Ke blog aku ni ada macam macam ? Macam macam ada ... hehe.. penuh ngan gambar n widget .. sampaikan orang susah nak masuk.. kalau masuk pon , kejap je pastu keluar.. Apasal eh ?? Banyak sangat gambar ke ??

Ke tak cantik blog aku ni ? Dah abis bunga semua aku taruk.. siap ada awek kelip mata lagi !  Rambu rambu tu jgn citer la.. warna template , warna font semua dah buat.. kecik besar .. kira nampak comel la..  Pon tak berjaya menarik minat orang masuk .. huh.. tensen ni ..

Camana eh ?? Camana nak kasi orang masuk dan baca pastu kembali lagi ???  Hurm.. kena makan aiskim sambil fikir ni .. baru berjalan otak .. huhu..

Erk.. sat.. ada member tanya aku.. sehari berapa kali aku update blog ? Sekali ? Dua ? Tiga ? Dia tanya aku , cerita apa ko buat ? Pasal makan pagi , tengahari n malam ? Ke g jalan jalan ? Adeh.. ko ingat ko artis ke ada orang nak tau cerita ko ?? Erk.. betul gak tu.. tapi ni blog aku..lantak aku la nak tulis apa.. Kan ? Kalau gitu , lantak diorng la nak masuk ke tak .. Erk.. nak kata apa dah kan ? Dah tu nak tulis apa ????

Sekali ada member bagitau ... 'bersihkan' blog ko... tngk blog blog orang lama .. camana diaorg 'bercerita' dalam tu ... bukan suruh tiru tapi kaji cara penulisan .. Ringkas tapi padat .. bukan melalut tak tentu arah .. Diorg bukan nak baca semua tu .. kalau nak tengok melalut , baca cerita kancil dan buaya.. huh ! Betul gak kan ?

Tunggu apa lagi ????

24 komen :

Afiq berkata... [Reply to comment]

yes!! sedang mengkaji haha tq2 di atas tips2 bermutu dalam tulisan bro kali ni! :D

eiffel berkata... [Reply to comment]

hahaha..betul tuh..tau xsbb apa lmbt nk lama giler nk loading page..sbb sarat sgt blog tuh smpy berat..huhuhu

hasrul hassan berkata... [Reply to comment]

ramai dah pengikut .. kira ok tu.

hasrulhassan.blogspot.com

Hariz berkata... [Reply to comment]

Blog saya macam tuh ke :( takot...

New Entry ProfHariz
berTweet-tweet di Twitter lebih bergaya dan kacak?

Mat Gebu berkata... [Reply to comment]

tuuu dia, tok guru dah turun petua..

cha berkata... [Reply to comment]

haha... blog bro ni dah ok, tapi itu la, byk sgt entry barunya, tak DAN nak membacanya. tak sempat tarik nafas dah ada yg baru, ngeee...

~SukEMakAn~ berkata... [Reply to comment]

hehe
mule2 semua widget nk letak
pastu lama2
semua tu buang satu satu

SANDRA AZWAN berkata... [Reply to comment]

maybe ade certain bloggers yg dah bosan ngan mr.ben kot! hahaha..just kiddin'

http://bysandraazwan.blogspot.com

Nur Hawa Mohd Zin berkata... [Reply to comment]

en ben..ada blogger from seberang dah mula kutuk blog awe...dia tulis kat komen jerk...huhuh...first time kena ni.. :(

zack_blossom berkata... [Reply to comment]

erm...sy pun still belajar agi ni..
jemput singgah ke blog sy yg baru nk tumbuh akar....=p
sila beri tunjuk ajar...

www.hecintashe.blogspot.com

aanie berkata... [Reply to comment]

tu yg sy sedang rasa skrg...huhu.....

Mak Su berkata... [Reply to comment]

tajuk encik ben memang tak boleh belah....buat saya saspen... hi hi hi

Rozana Kamal.. berkata... [Reply to comment]

ee..teruja..keep update ur entry ari2..hehe..bes jer?
oni ske jer..ee..
bro..oni ade byk soklan nk tnyer..ade easy way x? fb ke? email ke?

Nora Asfa berkata... [Reply to comment]

Mak Su.. betul..betul..betul!!

izyanty collection berkata... [Reply to comment]

suka en3 nie...leh buat panduan

Nur Azila Ismail berkata... [Reply to comment]

yup . sy tgk blogger lama bijak menarik minat pembaca n x buat kite boring bile bace entry ..

Sara Mysara berkata... [Reply to comment]

btol tue...
blogger kne pk ape pmbaca nk..
bukn ape yg kita nk..
huhuhu

Siti berkata... [Reply to comment]

pergh, terasa terasa.. ahaha, tapi betul la cakap en. ben..

Matika Love 131020 berkata... [Reply to comment]

biasa laaa tu ....msti ade trun naik nya...

nur berkata... [Reply to comment]

thanks for the tips.. again...
betul la.. entry2 disini mmg laju.. x terkejar
ALL IN ONE

eintanliana berkata... [Reply to comment]

betul jugak 2..hehe..
sila2 la jenguk blog sy yg xseberape..
baru nk berjinak2..hehe

Syafiq Rosli berkata... [Reply to comment]

nice tips

Scarlett O'Hara berkata... [Reply to comment]

Betul2!tapi org lama mcm En Ben tolonglah jenguk2 blog saya tu.Dah ok ke?

fArAh kUchEnGg berkata... [Reply to comment]

haii, salam abg ben ashaari !hoho.. jemput fly ke blog fara yea.. n kalau bleh, tnglkan comment siket, n tnjuk ajar kt shoutbox fara.. fara bru je ade blog, bdk bru lg nihh kn.. haha.. tq abg ! heheheeehe.

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI