Apasal la takde orang baca blog aku ni ???

 

Haih.. sehari , boleh kira ngan jari.. Dapat 10 orang masuk pon dah kira bangga habis ni .. Kalau sehari dapat 100 tu , aku nak buat kenduri 7 hari 7 malam ! - tu la yang aku dok merungut dulu ..

Aku pk pk gak .. Apa sebenarnya masalah blog aku nih yer ? Kat mana tak kenanya ? Kalau buat entri tu , abis lawak dh aku buat .. Panjang ? Jangan cerita la.. berjela panjangnya .. Dari takde gambar sampai bergambar gambar .. Tapi macam tu gak.. Nak dapat sekali lebih dari 10 visitors tu skit punya susah la.. Rasa cam nak amik parang suruh sorang sorang masuk blog aku dan baca .. Tapi tak boleh la gitu kan ? hahaha.. giler punya kerja gitu..

Dah tu ? Camana ? Blogwalking ? Aku mmg masuk blog orang tapi tak la tinggalkan komen.. Hurm. tu satu masalah aku .. Kenapa aku tak tinggal komen ? Erk.. sbb nak loading tu slow ... dah la internet aku lembab .. masa nak baca blog pon , susah .. macam macam ada dalam blog tu .. nak tak nak , aku baca entri pertama je la .. Sbb tu la kot orang tak balas kunjung aku.. Cam tu ke ? Hurm..

Ke blog aku ni ada macam macam ? Macam macam ada ... hehe.. penuh ngan gambar n widget .. sampaikan orang susah nak masuk.. kalau masuk pon , kejap je pastu keluar.. Apasal eh ?? Banyak sangat gambar ke ??

Ke tak cantik blog aku ni ? Dah abis bunga semua aku taruk.. siap ada awek kelip mata lagi !  Rambu rambu tu jgn citer la.. warna template , warna font semua dah buat.. kecik besar .. kira nampak comel la..  Pon tak berjaya menarik minat orang masuk .. huh.. tensen ni ..

Camana eh ?? Camana nak kasi orang masuk dan baca pastu kembali lagi ???  Hurm.. kena makan aiskim sambil fikir ni .. baru berjalan otak .. huhu..

Erk.. sat.. ada member tanya aku.. sehari berapa kali aku update blog ? Sekali ? Dua ? Tiga ? Dia tanya aku , cerita apa ko buat ? Pasal makan pagi , tengahari n malam ? Ke g jalan jalan ? Adeh.. ko ingat ko artis ke ada orang nak tau cerita ko ?? Erk.. betul gak tu.. tapi ni blog aku..lantak aku la nak tulis apa.. Kan ? Kalau gitu , lantak diorng la nak masuk ke tak .. Erk.. nak kata apa dah kan ? Dah tu nak tulis apa ????

Sekali ada member bagitau ... 'bersihkan' blog ko... tngk blog blog orang lama .. camana diaorg 'bercerita' dalam tu ... bukan suruh tiru tapi kaji cara penulisan .. Ringkas tapi padat .. bukan melalut tak tentu arah .. Diorg bukan nak baca semua tu .. kalau nak tengok melalut , baca cerita kancil dan buaya.. huh ! Betul gak kan ?

Tunggu apa lagi ????

24 ulasan:

  1. yes!! sedang mengkaji haha tq2 di atas tips2 bermutu dalam tulisan bro kali ni! :D

    BalasPadam
  2. hahaha..betul tuh..tau xsbb apa lmbt nk lama giler nk loading page..sbb sarat sgt blog tuh smpy berat..huhuhu

    BalasPadam
  3. ramai dah pengikut .. kira ok tu.

    hasrulhassan.blogspot.com

    BalasPadam
  4. tuuu dia, tok guru dah turun petua..

    BalasPadam
  5. haha... blog bro ni dah ok, tapi itu la, byk sgt entry barunya, tak DAN nak membacanya. tak sempat tarik nafas dah ada yg baru, ngeee...

    BalasPadam
  6. hehe
    mule2 semua widget nk letak
    pastu lama2
    semua tu buang satu satu

    BalasPadam
  7. maybe ade certain bloggers yg dah bosan ngan mr.ben kot! hahaha..just kiddin'

    http://bysandraazwan.blogspot.com

    BalasPadam
  8. en ben..ada blogger from seberang dah mula kutuk blog awe...dia tulis kat komen jerk...huhuh...first time kena ni.. :(

    BalasPadam
  9. erm...sy pun still belajar agi ni..
    jemput singgah ke blog sy yg baru nk tumbuh akar....=p
    sila beri tunjuk ajar...

    www.hecintashe.blogspot.com

    BalasPadam
  10. tu yg sy sedang rasa skrg...huhu.....

    BalasPadam
  11. tajuk encik ben memang tak boleh belah....buat saya saspen... hi hi hi

    BalasPadam
  12. ee..teruja..keep update ur entry ari2..hehe..bes jer?
    oni ske jer..ee..
    bro..oni ade byk soklan nk tnyer..ade easy way x? fb ke? email ke?

    BalasPadam
  13. Mak Su.. betul..betul..betul!!

    BalasPadam
  14. yup . sy tgk blogger lama bijak menarik minat pembaca n x buat kite boring bile bace entry ..

    BalasPadam
  15. btol tue...
    blogger kne pk ape pmbaca nk..
    bukn ape yg kita nk..
    huhuhu

    BalasPadam
  16. pergh, terasa terasa.. ahaha, tapi betul la cakap en. ben..

    BalasPadam
  17. biasa laaa tu ....msti ade trun naik nya...

    BalasPadam
  18. thanks for the tips.. again...
    betul la.. entry2 disini mmg laju.. x terkejar
    ALL IN ONE

    BalasPadam
  19. betul jugak 2..hehe..
    sila2 la jenguk blog sy yg xseberape..
    baru nk berjinak2..hehe

    BalasPadam
  20. Betul2!tapi org lama mcm En Ben tolonglah jenguk2 blog saya tu.Dah ok ke?

    BalasPadam
  21. haii, salam abg ben ashaari !hoho.. jemput fly ke blog fara yea.. n kalau bleh, tnglkan comment siket, n tnjuk ajar kt shoutbox fara.. fara bru je ade blog, bdk bru lg nihh kn.. haha.. tq abg ! heheheeehe.

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009