Rabu, 11 Januari 2012

SEGMEN 2012/3 : BEN ASHAARI : BLOGLIST FEB 2012 ..

 

Tukar suka sama suka ??? Tukar menda ?? Haa… Sewaktu aku mula berblog , aku selalu fikir bagaimana nak tersenarai dalam bloglist rakan blogger yang lain ? Bukan mudah wo nak tackle mereka untuk letak kita dalam tu..

Maka , hadir satu idea yakni melalui segmen.. Dengan segmen , blogger seolah mengisi borang persetujuan untuk menyertai pertukaran ini . Jadi ada hitam putih la kan ? Mereka yang join pon kena ikut peraturan . Sedikit sebanyak boleh elak penipuan dan blogger juga boleh pilih blog mana mereka minat nak tukar .. kan ?

Faham skang ?  Untuk segmen ni , mudah jer .. Mereka yang join akan buat entri yang sama macam korang gak .. Korang ada pilihan ..  Masuk mana mana blog yang terlibat , dan tengok samada menepati citarasa korang atau tak ? Kalau ok , maka buatlah pertukaran tanpa bertumbuk.. okeh ?

Kalau dah faham .. ayuh kita mulakan .. 

  1. Letak header BENASHAARI.COM
  2. Sediakan satu entri khas yang bertajuk : BEN ASHAARI : BLOGLIST FEB  2012 dan linkkan ke entri ini
  3. Jelaskan apakah kelebihan blog anda utk memikat blogger agar menukar link dengan anda.
  4. Tinggalkan link lengkap entri korang di FACEBOOK PAGE SANTAI BEN ASHAARI atau ruangan komen ini jika tidak punya FB..

Bahagian penting !

  1. Sediakan satu bloglist yg baru bertajuk FEB 2012
  2. Di FACEBOOK PAGE SANTAI BEN ASHAARI atau ruang komen ini nanti , korang pilih blog-blog yang korang minat untuk bertukar link.. Masuk ke blog mereka , kemudian tinggalkan pertanyaan di ruang komen tersebut , dengan ayat yang bertulis begini ..

ANDA BERMINAT UTK MENUKAR LINK BERSAMA SAYA ? “

Dan jika anda bersetuju , maka sila balas kembali lawatan ke blog mereka dan tinggalkan komen di entri segmen ini dengan ayat ..

“ YA . SAYA BERMINAT DENGAN TAWARAN ANDA “

Selesai perjanjian , maka masukkan link masing masing ke dalam bloglist tersebut  dalam tempoh 24 jam. Selepas 24 jam , kembali pastikan link anda dah dimasukkan . Jika tiada , sila kembali tanya pada blogger tersebut. Jika tiada respon, remove link dia ! Senang citer .. Tak yah gaduh gaduh .. ok ?

Setiap bloglist boleh memuatkan lebih 200 blog. Maka pandai pandai la pilih yer ..

Bloglist yg dah diwujudkan itu akan kekal sehingga hujung FEBRUARI 2012 dan , blogger ada hak untuk hapuskan bloglist tersebut berdasarkan persetujuan di segmen ini . Cam lawyer lak aku… hehe..

Pertukaran link blog ini adalah salah satu usaha untuk menambahkan dan menukar pembaca di kalangan blogger sendiri. Ini bukanlah satu segmen utk tarik trafik atau untuk jadi popular .

Dengan cara ini juga diharap dapat meningkatkan lagi semangat blogging .. InsyaAllah ..

Aku sekadar membantu  .. Bloglist aku ? Padat dah.. ni pon berat dah pon masa loading..

Tamat segmen ini , jam 8 malam , 11/1/2012

Terima kasih ..

66 komen :

Cik Oda Gelang berkata... [Reply to comment]

saya selalu xde kelapangan nak join mana2 segmen =_=" sadiss

miss sue berkata... [Reply to comment]

nak join tapi ade hal pulak..x sempat nak bukak blog..T______T

HasrulHassan [HH] berkata... [Reply to comment]

Uhhh jadi orang tengah bro .... bagus ... barulah ada sepakat

Munnafendy berkata... [Reply to comment]

join

http://www.munnafendy.com/2012/01/ben-ashaari-bloglist-feb-2012.html

✿....rossa alina....✿ berkata... [Reply to comment]

abg ben..blog abg ben mmg da berat la..nak bukak kat rumah pun xboleh..sob sob..kalau nak bukak,kene bukak kat opis, baru lajuuuuuuu..hue hue hue..

Eema Eshya berkata... [Reply to comment]

nak join jugakkkk =)

http://emmaeema.blogspot.com/2012/01/ben-ashaari-bloglist-feb-2012.html

misz_eyza berkata... [Reply to comment]

alamak baru berminat nak join tp kena guna FB tue yg tak oke...sbb fB kena block kat opis huhu...

C` Ayob-Ilmu Asas Hidup berkata... [Reply to comment]

mantop lah ben....lama juga aku tunggu...peluang macam ini...terima Kasih bro......kau jugalah harapan..ku hehehe!

Aziela berkata... [Reply to comment]

Alahaiii incik Beeeeennnnnnnnn (10),
Dah penat2 karang entry, rupa2nya kena letak kat fb Ben. Kita dah tutup akaun fb atas sebab2 kritikal... Kat sini letak link, boleh x? uwaaaa...uwaaa...boleh a.... nak joinn... uwaaaaa

http://therainbowjourney.blogspot.com/2012/01/ben-ashaari-bloglist-feb-2012.html

mynameismy berkata... [Reply to comment]

dah lama xjoin.

nak join nak join.sementara masih bujang hehe.. *erkkk ape kena mengena..-.-'

LidaRahim berkata... [Reply to comment]

memang blog chek ben dah slow masa loading :(

lama x join segmen chek ben.. macam nak join tgk la cene

Original CikTeddy berkata... [Reply to comment]

cik bru post entri bru..hehe cik nk amek link kt sini jela yg mane brkenan :D

Подтверждаю berkata... [Reply to comment]

as salam..
wah..macam tau2 je saya tengah nak edit sana sini pasal bloglist. hehe
alhamdulillah..nak guna pelaung ni. tq

(^^,)

cik violet berkata... [Reply to comment]

alamak..mcm best je ni..tgkla if rajen..heeee

masz berkata... [Reply to comment]

Sy join... :D

Nurul Syakira Zainal berkata... [Reply to comment]

Jom join bloglist saya - http://sayebuatblogini.blogspot.com/2012/01/bloglist-monster-rawr.html

Nadiah berkata... [Reply to comment]

join gak...

http://sysygawk.blogspot.com/2012/01/ben-ashaari-bloglist-feb-2012.html

Kaki Wayang berkata... [Reply to comment]

Join jugak!!!

http://informations-the.blogspot.com/2012/01/ben-ashaari-bloglist-februari-2012.html

Shahazrin berkata... [Reply to comment]

http://nirzashah.blogspot.com/2012/01/ben-ashaari-bloglist-feb-2012.html

join...

Shahazrin berkata... [Reply to comment]

http://nirzashah.blogspot.com/2012/01/ben-ashaari-bloglist-feb-2012.html

join...

Aku Mad berkata... [Reply to comment]

Salah ke saya jadi jiran korang ? :)
hehehehehe

http://www.akumad.com/2012/01/ben-ashaari-bloglist-feb-2012.html

MiSs MieRa berkata... [Reply to comment]

join gak !

http://mieraluve.blogspot.com/2012/01/ben-ashaari-bloglist-feb-2012.html

dreaming iylia.. berkata... [Reply to comment]

saya join! :)
http://nuriyliagenevieve.blogspot.com/2012/01/ben-ashaari-bloglist-feb-2012.html

Razifredz berkata... [Reply to comment]

join juga :
http://razifredz.blogspot.com/2012/01/ben-ashaari-bloglist-feb-2012.html

masz berkata... [Reply to comment]

http://masrinasidek.blogspot.com/2012/01/ben-ashaari-bloglist-feb-2012.html

fizafantagiro berkata... [Reply to comment]

tglkan link kt sini .. fb kt ofis kene block =( ni pun bukak page BA guna enpon .. HUHU

http://dismybelog.blogspot.com/2012/01/ben-ashaari-bloglist-feb-2012.html

nurul ain izzaty. berkata... [Reply to comment]

http://anakmakcikbedah.blogspot.com/2012/01/ben-ashaari-bloglist-feb-2012.html

joined :DD

smilenajah93 berkata... [Reply to comment]

join !!!

http://smilenajah93.blogspot.com/2012/01/ben-ashaari-bloglist-feb-2012.html

Mak Usu berkata... [Reply to comment]

Mak Usu nak ikot join k..
Cari bloglist 2012

http://sejutarasamakusu.blogspot.com/2012/01/ben-ashaari-bloglist-feb-2012.html

hafizaiman95 @ fizs berkata... [Reply to comment]

http://www.hafizaiman95.com/2012/01/ben-ashaari-bloglist-feb-2012.html

sy pon join...

Miss Nadya berkata... [Reply to comment]

nad join jugek..nge..:)

www.nornadiah.com

LidaRahim berkata... [Reply to comment]

dah siap wat tugasan bos!

http://bilajejarimamamenari.blogspot.com/2012/01/ben-ashaari-bloglist-feb-2012.html

Fana | Aqim berkata... [Reply to comment]

JOIN!!

http://akuadapageblog.blogspot.com/2012/01/ben-ashaari-bloglist-feb-2012.html

nur chahaya abadiey berkata... [Reply to comment]

dah join jugak!! :)


“ANDA BERMINAT UTK MENUKAR LINK BERSAMA SAYA ? “

http://iniceritasepihidupku.blogspot.com/2012/01/segmen-20123-ben-ashaari-bloglist-feb.html

Fana | Aqim berkata... [Reply to comment]

@Nadiah

YA . SAYA BERMINAT DENGAN TAWARAN ANDA

Alycia berkata... [Reply to comment]

salam.. Alycia join..

http://myalycia.blogspot.com/2012/01/ben-ashaari-bloglist-feb-2012.html

tq ;)

ema_amy berkata... [Reply to comment]

Assalamualaikumm..

Saya datang untuk join..
sudilah kiranya menerima kedatangan saya..

http://madamemaamy.blogspot.com/2012/01/ben-ashaari-bloglist-feb-2012.html

coco berkata... [Reply to comment]

huih.. complicated nk paham..
sat ni cek join nahh..

http://cocowumbo.blogspot.com/

Zamani84 berkata... [Reply to comment]

Coco, tgk kawan2 dlm list ni bt mcm mn.. hehe

join.. http://zamani84.blogspot.com/2012/01/ben-ashaari-bloglist-feb-2012.html

thanks Ben :)

Arra Ahmad berkata... [Reply to comment]

http://arazua.blogspot.com/2012/01/ben-ashaari-bloglist-feb-2012.html

cik bell (: berkata... [Reply to comment]

http://cikbellbell.blogspot.com/2012/01/ben-ashaari-bloglist-feb-2012.html

jom tukar link dengan cikbell :p

Miss Nadya berkata... [Reply to comment]

saja tinggal kat sini..:)

http://www.nornadiah.com/2012/01/ben-ashaari-bloglist-feb-2012.html

Phat berkata... [Reply to comment]

jenguk2 abg ben je..x reti nak join ahaks

Sepulz berkata... [Reply to comment]

http://shaifulazmi.blogspot.com/2012/01/ben-ashaari-bloglist-feb-2012.html

C` Ayob-Ilmu Asas Hidup berkata... [Reply to comment]

http://www.cayob.com/2012/01/ben-ashaari-bloglist-feb-2012.html

Yasmin Aris ♥ berkata... [Reply to comment]

Hihi . kite kot yg memberatkan bloglist pakcik ben tuh :'D

Gudluck semua !

P/s : xdpt nak joinn T-T
Pakcik benn , sy ade 3 lagi lab report nak kena
siap kan :( On9 nak cari info 4 discussion alang2 bukak pesbuk ngan bace entry pakcik ben . huhu . kdg2 hanye mampu like jeee !

Eryati berkata... [Reply to comment]

NAK JOIN JUGAK...

http://mydaniaeryati.blogspot.com/2012/01/ben-ashaari-bloglist-feb-2012.html

jomkongsistory.com berkata... [Reply to comment]

JOIN!!

http://www.jomkongsistory.com/2012/01/ben-ashaari-bloglist-feb-2012.html

Jomkongsistory aka Cerita Kedai Kopi berkata... [Reply to comment]

JOIN!!

http://www.jomkongsistory.com/2012/01/ben-ashaari-bloglist-feb-2012.html

9n0L4 berkata... [Reply to comment]

join! ;)

http://farizafairuz.blogspot.com/2012/01/ben-ashaari-bloglist-feb-2012.html

naf. berkata... [Reply to comment]

join:)

http://nurulainulfarhain.blogspot.com/2012/01/ben-ashaari-bloglist-feb-2012.html

Prince berkata... [Reply to comment]

Mari tukar-tukar link blog ",

http://www.blog.warmbite.com/2012/01/ben-ashaari-bloglist-feb-2012/

Rahmah Ram Ram berkata... [Reply to comment]

As salam, saya join jugak!!

http://bla-bla-blub-blub.blogspot.com/2012/01/ben-ashaari-bloglist-feb-2012.html

Syieda™ berkata... [Reply to comment]

hope sempat.. =.=

http://lovestory313.blogspot.com/2012/01/ben-ashaari-bloglist-feb-2012.html

.ajriya amran. berkata... [Reply to comment]

http://jieyalurvehym.blogspot.com/2012/01/segmen-20123-ben-ashaari-bloglist-feb.html

ridzuan sujari berkata... [Reply to comment]

salam, semoga sempat join... heheheh

http://ridzuangjanz.blogspot.com/2012/01/segmen-20123ben-ashaaribloglist-feb.html

Lady Milo berkata... [Reply to comment]

Hai BA.. saya join!!
huhu sempat gak..akhirnya.

INI LINK :

http://lady-milo.blogspot.com/2012/01/ben-ashaari-bloglist-feb-2012.html

Mr. E'raz Fadli berkata... [Reply to comment]

http://blueranger-theonlyone.blogspot.com/2012/01/ben-ashaari-bloglist-feb-2012.html

Joint!

Aimi Nadia berkata... [Reply to comment]

http://aiminadiagilax.blogspot.com/2012/01/ben-ashaari-bloglist-februari-2012.html

joined! :) tidak tahu istimewa atau tidak :)

2EV1 berkata... [Reply to comment]

fulamak ! gempak :)

Hanif Bloglist Blog berkata... [Reply to comment]

Nakjoin segmen ini..hebat!! memang tengah cari bloglist sekarang:

Klik bawah untuk tukar bloglist:
Ben Ashaari Bloglist Feb 2012


Thanks Ben...memang aku tengah cari segmen sebegini..!! tengah mencari backlink..hehehe

Hanif Idrus berkata... [Reply to comment]

Join tukaran bloglist..
kalau aku tulis kat blog Ben..
“ANDA BERMINAT UTK MENUKAR LINK BERSAMA SAYA ?
nak tak Ben..hehehe

Jom tukar bloglist...
http://hanifidrus.blogspot.com/2012/01/ben-ashaari-bloglist-feb-2012.html

~ Blog Si G@dis Des@ ~ berkata... [Reply to comment]

dh join...

http://kaisaraaiman.blogspot.com/2012/01/ben-ashaari-bloglist-feb-2012.html

jom lawat blog ni=)

Diera Tekikushika berkata... [Reply to comment]

joined =)

http://aquarestsadrenalin.blogspot.com/2012/01/ben-ashaari-bloglist-feb-2012.html

Hanif Idrus berkata... [Reply to comment]

Thanks Bro Ben..saya datang nak ucapkan terima ksih kerana buat segmen ini. Banyak bloglist dah tukar...hehehe

Hanif bin Idrus Blog

Zaidalifah Hussin berkata... [Reply to comment]

http://kumahuitu.blogspot.com/2012/03/ben-ashaari-bloglist-april-2012.html#links

join... tq abg ben kali ni harap2 berkesempatan la yea... bole tambah..follower... cepat rebut hadiah misteri follower yg ke 50 di: kumahuitu.blogspot.com

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI