SEGMEN 2012/3 : BEN ASHAARI : BLOGLIST FEB 2012 ..

 

Tukar suka sama suka ??? Tukar menda ?? Haa… Sewaktu aku mula berblog , aku selalu fikir bagaimana nak tersenarai dalam bloglist rakan blogger yang lain ? Bukan mudah wo nak tackle mereka untuk letak kita dalam tu..

Maka , hadir satu idea yakni melalui segmen.. Dengan segmen , blogger seolah mengisi borang persetujuan untuk menyertai pertukaran ini . Jadi ada hitam putih la kan ? Mereka yang join pon kena ikut peraturan . Sedikit sebanyak boleh elak penipuan dan blogger juga boleh pilih blog mana mereka minat nak tukar .. kan ?

Faham skang ?  Untuk segmen ni , mudah jer .. Mereka yang join akan buat entri yang sama macam korang gak .. Korang ada pilihan ..  Masuk mana mana blog yang terlibat , dan tengok samada menepati citarasa korang atau tak ? Kalau ok , maka buatlah pertukaran tanpa bertumbuk.. okeh ?

Kalau dah faham .. ayuh kita mulakan .. 

  1. Letak header BENASHAARI.COM
  2. Sediakan satu entri khas yang bertajuk : BEN ASHAARI : BLOGLIST FEB  2012 dan linkkan ke entri ini
  3. Jelaskan apakah kelebihan blog anda utk memikat blogger agar menukar link dengan anda.
  4. Tinggalkan link lengkap entri korang di FACEBOOK PAGE SANTAI BEN ASHAARI atau ruangan komen ini jika tidak punya FB..

Bahagian penting !

  1. Sediakan satu bloglist yg baru bertajuk FEB 2012
  2. Di FACEBOOK PAGE SANTAI BEN ASHAARI atau ruang komen ini nanti , korang pilih blog-blog yang korang minat untuk bertukar link.. Masuk ke blog mereka , kemudian tinggalkan pertanyaan di ruang komen tersebut , dengan ayat yang bertulis begini ..

ANDA BERMINAT UTK MENUKAR LINK BERSAMA SAYA ? “

Dan jika anda bersetuju , maka sila balas kembali lawatan ke blog mereka dan tinggalkan komen di entri segmen ini dengan ayat ..

“ YA . SAYA BERMINAT DENGAN TAWARAN ANDA “

Selesai perjanjian , maka masukkan link masing masing ke dalam bloglist tersebut  dalam tempoh 24 jam. Selepas 24 jam , kembali pastikan link anda dah dimasukkan . Jika tiada , sila kembali tanya pada blogger tersebut. Jika tiada respon, remove link dia ! Senang citer .. Tak yah gaduh gaduh .. ok ?

Setiap bloglist boleh memuatkan lebih 200 blog. Maka pandai pandai la pilih yer ..

Bloglist yg dah diwujudkan itu akan kekal sehingga hujung FEBRUARI 2012 dan , blogger ada hak untuk hapuskan bloglist tersebut berdasarkan persetujuan di segmen ini . Cam lawyer lak aku… hehe..

Pertukaran link blog ini adalah salah satu usaha untuk menambahkan dan menukar pembaca di kalangan blogger sendiri. Ini bukanlah satu segmen utk tarik trafik atau untuk jadi popular .

Dengan cara ini juga diharap dapat meningkatkan lagi semangat blogging .. InsyaAllah ..

Aku sekadar membantu  .. Bloglist aku ? Padat dah.. ni pon berat dah pon masa loading..

Tamat segmen ini , jam 8 malam , 11/1/2012

Terima kasih ..

66 ulasan:

  1. saya selalu xde kelapangan nak join mana2 segmen =_=" sadiss

    BalasPadam
  2. nak join tapi ade hal pulak..x sempat nak bukak blog..T______T

    BalasPadam
  3. Uhhh jadi orang tengah bro .... bagus ... barulah ada sepakat

    BalasPadam
  4. join

    http://www.munnafendy.com/2012/01/ben-ashaari-bloglist-feb-2012.html

    BalasPadam
  5. abg ben..blog abg ben mmg da berat la..nak bukak kat rumah pun xboleh..sob sob..kalau nak bukak,kene bukak kat opis, baru lajuuuuuuu..hue hue hue..

    BalasPadam
  6. nak join jugakkkk =)

    http://emmaeema.blogspot.com/2012/01/ben-ashaari-bloglist-feb-2012.html

    BalasPadam
  7. alamak baru berminat nak join tp kena guna FB tue yg tak oke...sbb fB kena block kat opis huhu...

    BalasPadam
  8. mantop lah ben....lama juga aku tunggu...peluang macam ini...terima Kasih bro......kau jugalah harapan..ku hehehe!

    BalasPadam
  9. Alahaiii incik Beeeeennnnnnnnn (10),
    Dah penat2 karang entry, rupa2nya kena letak kat fb Ben. Kita dah tutup akaun fb atas sebab2 kritikal... Kat sini letak link, boleh x? uwaaaa...uwaaa...boleh a.... nak joinn... uwaaaaa

    http://therainbowjourney.blogspot.com/2012/01/ben-ashaari-bloglist-feb-2012.html

    BalasPadam
  10. dah lama xjoin.

    nak join nak join.sementara masih bujang hehe.. *erkkk ape kena mengena..-.-'

    BalasPadam
  11. memang blog chek ben dah slow masa loading :(

    lama x join segmen chek ben.. macam nak join tgk la cene

    BalasPadam
  12. cik bru post entri bru..hehe cik nk amek link kt sini jela yg mane brkenan :D

    BalasPadam
  13. as salam..
    wah..macam tau2 je saya tengah nak edit sana sini pasal bloglist. hehe
    alhamdulillah..nak guna pelaung ni. tq

    (^^,)

    BalasPadam
  14. alamak..mcm best je ni..tgkla if rajen..heeee

    BalasPadam
  15. Jom join bloglist saya - http://sayebuatblogini.blogspot.com/2012/01/bloglist-monster-rawr.html

    BalasPadam
  16. join gak...

    http://sysygawk.blogspot.com/2012/01/ben-ashaari-bloglist-feb-2012.html

    BalasPadam
  17. Join jugak!!!

    http://informations-the.blogspot.com/2012/01/ben-ashaari-bloglist-februari-2012.html

    BalasPadam
  18. http://nirzashah.blogspot.com/2012/01/ben-ashaari-bloglist-feb-2012.html

    join...

    BalasPadam
  19. http://nirzashah.blogspot.com/2012/01/ben-ashaari-bloglist-feb-2012.html

    join...

    BalasPadam
  20. Salah ke saya jadi jiran korang ? :)
    hehehehehe

    http://www.akumad.com/2012/01/ben-ashaari-bloglist-feb-2012.html

    BalasPadam
  21. join gak !

    http://mieraluve.blogspot.com/2012/01/ben-ashaari-bloglist-feb-2012.html

    BalasPadam
  22. saya join! :)
    http://nuriyliagenevieve.blogspot.com/2012/01/ben-ashaari-bloglist-feb-2012.html

    BalasPadam
  23. join juga :
    http://razifredz.blogspot.com/2012/01/ben-ashaari-bloglist-feb-2012.html

    BalasPadam
  24. http://masrinasidek.blogspot.com/2012/01/ben-ashaari-bloglist-feb-2012.html

    BalasPadam
  25. tglkan link kt sini .. fb kt ofis kene block =( ni pun bukak page BA guna enpon .. HUHU

    http://dismybelog.blogspot.com/2012/01/ben-ashaari-bloglist-feb-2012.html

    BalasPadam
  26. http://anakmakcikbedah.blogspot.com/2012/01/ben-ashaari-bloglist-feb-2012.html

    joined :DD

    BalasPadam
  27. join !!!

    http://smilenajah93.blogspot.com/2012/01/ben-ashaari-bloglist-feb-2012.html

    BalasPadam
  28. Mak Usu nak ikot join k..
    Cari bloglist 2012

    http://sejutarasamakusu.blogspot.com/2012/01/ben-ashaari-bloglist-feb-2012.html

    BalasPadam
  29. http://www.hafizaiman95.com/2012/01/ben-ashaari-bloglist-feb-2012.html

    sy pon join...

    BalasPadam
  30. nad join jugek..nge..:)

    www.nornadiah.com

    BalasPadam
  31. dah siap wat tugasan bos!

    http://bilajejarimamamenari.blogspot.com/2012/01/ben-ashaari-bloglist-feb-2012.html

    BalasPadam
  32. JOIN!!

    http://akuadapageblog.blogspot.com/2012/01/ben-ashaari-bloglist-feb-2012.html

    BalasPadam
  33. dah join jugak!! :)


    “ANDA BERMINAT UTK MENUKAR LINK BERSAMA SAYA ? “

    http://iniceritasepihidupku.blogspot.com/2012/01/segmen-20123-ben-ashaari-bloglist-feb.html

    BalasPadam
  34. @Nadiah

    YA . SAYA BERMINAT DENGAN TAWARAN ANDA

    BalasPadam
  35. salam.. Alycia join..

    http://myalycia.blogspot.com/2012/01/ben-ashaari-bloglist-feb-2012.html

    tq ;)

    BalasPadam
  36. Assalamualaikumm..

    Saya datang untuk join..
    sudilah kiranya menerima kedatangan saya..

    http://madamemaamy.blogspot.com/2012/01/ben-ashaari-bloglist-feb-2012.html

    BalasPadam
  37. huih.. complicated nk paham..
    sat ni cek join nahh..

    http://cocowumbo.blogspot.com/

    BalasPadam
  38. Coco, tgk kawan2 dlm list ni bt mcm mn.. hehe

    join.. http://zamani84.blogspot.com/2012/01/ben-ashaari-bloglist-feb-2012.html

    thanks Ben :)

    BalasPadam
  39. http://arazua.blogspot.com/2012/01/ben-ashaari-bloglist-feb-2012.html

    BalasPadam
  40. http://cikbellbell.blogspot.com/2012/01/ben-ashaari-bloglist-feb-2012.html

    jom tukar link dengan cikbell :p

    BalasPadam
  41. saja tinggal kat sini..:)

    http://www.nornadiah.com/2012/01/ben-ashaari-bloglist-feb-2012.html

    BalasPadam
  42. jenguk2 abg ben je..x reti nak join ahaks

    BalasPadam
  43. http://shaifulazmi.blogspot.com/2012/01/ben-ashaari-bloglist-feb-2012.html

    BalasPadam
  44. http://www.cayob.com/2012/01/ben-ashaari-bloglist-feb-2012.html

    BalasPadam
  45. Hihi . kite kot yg memberatkan bloglist pakcik ben tuh :'D

    Gudluck semua !

    P/s : xdpt nak joinn T-T
    Pakcik benn , sy ade 3 lagi lab report nak kena
    siap kan :( On9 nak cari info 4 discussion alang2 bukak pesbuk ngan bace entry pakcik ben . huhu . kdg2 hanye mampu like jeee !

    BalasPadam
  46. NAK JOIN JUGAK...

    http://mydaniaeryati.blogspot.com/2012/01/ben-ashaari-bloglist-feb-2012.html

    BalasPadam
  47. JOIN!!

    http://www.jomkongsistory.com/2012/01/ben-ashaari-bloglist-feb-2012.html

    BalasPadam
  48. JOIN!!

    http://www.jomkongsistory.com/2012/01/ben-ashaari-bloglist-feb-2012.html

    BalasPadam
  49. join! ;)

    http://farizafairuz.blogspot.com/2012/01/ben-ashaari-bloglist-feb-2012.html

    BalasPadam
  50. join:)

    http://nurulainulfarhain.blogspot.com/2012/01/ben-ashaari-bloglist-feb-2012.html

    BalasPadam
  51. Mari tukar-tukar link blog ",

    http://www.blog.warmbite.com/2012/01/ben-ashaari-bloglist-feb-2012/

    BalasPadam
  52. As salam, saya join jugak!!

    http://bla-bla-blub-blub.blogspot.com/2012/01/ben-ashaari-bloglist-feb-2012.html

    BalasPadam
  53. hope sempat.. =.=

    http://lovestory313.blogspot.com/2012/01/ben-ashaari-bloglist-feb-2012.html

    BalasPadam
  54. http://jieyalurvehym.blogspot.com/2012/01/segmen-20123-ben-ashaari-bloglist-feb.html

    BalasPadam
  55. salam, semoga sempat join... heheheh

    http://ridzuangjanz.blogspot.com/2012/01/segmen-20123ben-ashaaribloglist-feb.html

    BalasPadam
  56. Hai BA.. saya join!!
    huhu sempat gak..akhirnya.

    INI LINK :

    http://lady-milo.blogspot.com/2012/01/ben-ashaari-bloglist-feb-2012.html

    BalasPadam
  57. http://blueranger-theonlyone.blogspot.com/2012/01/ben-ashaari-bloglist-feb-2012.html

    Joint!

    BalasPadam
  58. http://aiminadiagilax.blogspot.com/2012/01/ben-ashaari-bloglist-februari-2012.html

    joined! :) tidak tahu istimewa atau tidak :)

    BalasPadam
  59. Nakjoin segmen ini..hebat!! memang tengah cari bloglist sekarang:

    Klik bawah untuk tukar bloglist:
    Ben Ashaari Bloglist Feb 2012


    Thanks Ben...memang aku tengah cari segmen sebegini..!! tengah mencari backlink..hehehe

    BalasPadam
  60. Join tukaran bloglist..
    kalau aku tulis kat blog Ben..
    “ANDA BERMINAT UTK MENUKAR LINK BERSAMA SAYA ?
    nak tak Ben..hehehe

    Jom tukar bloglist...
    http://hanifidrus.blogspot.com/2012/01/ben-ashaari-bloglist-feb-2012.html

    BalasPadam
  61. dh join...

    http://kaisaraaiman.blogspot.com/2012/01/ben-ashaari-bloglist-feb-2012.html

    jom lawat blog ni=)

    BalasPadam
  62. joined =)

    http://aquarestsadrenalin.blogspot.com/2012/01/ben-ashaari-bloglist-feb-2012.html

    BalasPadam
  63. Thanks Bro Ben..saya datang nak ucapkan terima ksih kerana buat segmen ini. Banyak bloglist dah tukar...hehehe

    Hanif bin Idrus Blog

    BalasPadam
  64. http://kumahuitu.blogspot.com/2012/03/ben-ashaari-bloglist-april-2012.html#links

    join... tq abg ben kali ni harap2 berkesempatan la yea... bole tambah..follower... cepat rebut hadiah misteri follower yg ke 50 di: kumahuitu.blogspot.com

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI