Bila GST dikuatkuasakan !

 

Sana sini rakyat Malaysia dah mula merungut mengenai kenaikkan harga barang. Termasuk aku ! Aku dah mula ‘buang’ beberapa barang yang biasa aku beli.. Bukan tak penting tapi kena berjimat cermat.. Hurmm..

Selain potong sana sini , kita kena bijak cari side income ! Ahaaa.. Bila sebut side income ni , korang tak leh kena sekadar melabur pastu tidur dengan harapan duit berganda dengan banyaknya ! Hehehe.. Kena gak keluarkan peluh demi mencari rezeki halal dan berkat untuk mereka yang tersayang !

Ok.. Ada banyak peluang perniagaan sebenarnya atas muka bumi Allah ni ! Selagi ada manusia , selagi tu ada kehendak dan keperluan , kan ? Maka , kena bijak amik peluang gini haaa..

Paling mudah laaa..bisnes yang mudah dapat pelanggan ialah melibatkan baby ! Hahahaha.. Kan ? Bila dapat je baby baru , macam macam nak beli dan orang nak bagi hadiah pon pening kepala nak bagi apa ? Kan kan ?

Ok.. aku bagi satu tips bisnes mudah punya ! Baru baru ni , aku ada beli sekotak Pati Batook Ori dari agennya. Aku hanya nak pakai beberapa botol jer.. selebihnya simpan ! Terfikir adik ipar aku yang nak juga minyak batook ori ni , aku pun bagi la semua kat dia dan suruh dia jual je kat pejabat dia .. Tak sampai sehari pon , selesai orang amik !! Tu diaaaa aihh !

image

Kelebihan minyak ni ? Heheh.. Tak yah guna minyak yuyi dah ! Minyak ni , orang dewasa pon leh pakai terutama bila batuk dan selsema. Alhamdulillah .Buatan tempatan dan tak perlu diminum pon ! Sapu jeeeer ..

Mana nak dapatkan ? Camana nak jadi agen ? Ahaaa.. Boleh rujuk di page Pati Batook Ori . Ramai dah jadi agen.. Apa lagi ? Jadilah agen di pejabat anda.. Hehehehe.. Dapat tambah sedikit pendapatan , pon ok la kan ?

image

4 ulasan:

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009


Dikuasakan oleh Blogger.