Bestnya kita beriadah dikala orang bekerja !

by - Mac 02, 2015

 

Jam 9 pagi.. Selepas makan pagi di Kementerian Pelancongan dan Kebudayaan Malaysia bersama wife dan Qhaliff , aku merayau bersama Qhaliff sekitar Putrajaya. Dulu , sebelum kehadiran Zahra , rajin aku buat gitu.. Bawak Qhaliff jenjalan.. Hurmm..

image

Bila jenjalan masa gini , rasa seronok.. Orang takde… Bukan tak ramai tapi takde ! Haaha.. Boleh main apa saja tanpa perlu beratur .. kan Qhaliff kan ?

Pastu bawak ke Taman Cabaran . Lama dia tak memanjat kat situ. Aku pon nak tengok perkembangan skill memanjat dia tu..Asyik panjat daddy dia jer .. Huhuh..

Tapi bila sampai sana..

“ Encik..Hari Isnin tutup .. “.

Aiseyman… Sian Qhaliff.. Aku ajak balik.. Dia tak nak.. Sandar ke dinding , muka dilemparkan ke lantai , dimuncungkan mulutnya .. Merajuk ! Alahai.. Daddy kena kuar skill memujuk.. Daddy kalau memujuk , memang cair la.. Tu pasal kuarnya Qhaliff hasil dari pujukan pada maknya dulu.. Awal kawin kan kuat merajuk.. Kena kuat la pujuk.. Terus dapat Qhaliff.. Best kawin kan ? Rugi la mereka asyik dating tapi tak kawin kawin ..

image

Berjaya dipujuk.. Balik terus ke rumah.. Petang nanti main bola eh ?

You May Also Like

4 comments

  1. alolo. tak pe, nanti boleh pegi semula ye :)

    jemput join
    iPhone 5S Giveaway by Syafiqspecki :)

    BalasPadam
  2. kecian qhalif... nasib ddy dah thu mcm ner nak pujuk

    BalasPadam
  3. Qhaliff merajuk, tapi daddy berjaya memujuk...

    BalasPadam
  4. isnin memang trend tutup kot sebab sabtu dan ahad penat layan org yg bercuti

    BalasPadam