Jangan sampai keluarga sendiri jadi mangsa ! - BEN ASHAARI

Jangan sampai keluarga sendiri jadi mangsa !

 

Lagi kes pecah rumah ! Nasib baik mangsa tak diapa-apakan , menurut sumber. Berpeluh tengok gambar yang diberikan melalui group whatsapp ! Hurmmm..

image

Grill tu dikopak begitu saja ! Ternyata yang buat kerja ni , bukan calang calang orang ! Mereka berpengalaman dan punya ilmu ! Hurmm..

Nampaknya kawalan perlu diperketatkan lagi ! Kerjasama dari penduduk taman perlulah 100% . Jangan ada yang tak amik kisah atau tak pedulik.. Hurmm..

Menurut seorang rakan blogger , penduduk di taman perumahannya tidak sebulat suara ! Ada yang tak setuju dan menentang. Hurmm.. Apakah dia tunggu keluarganya jadi mangsa baru nak amik rasa tanggungjawab tu ?

image

Sikap pentingkan diri ni semakin menebal di kalangan kita. Ada yang rasa memadai jaga diri dan keluarga sendiri lalu tak amik kisah akan orang lain.. Apakah dia lupa bila dia mati nanti , sapa yg akan datang tolong uruskan jenazahnya ?

6 ulasan:

  1. mak aihh bahaya tu,, mmg perlu ada sekuriti dan pengawasan

    BalasPadam
  2. sikap pentinkan diri sendiri mmg sgt menebal dalm diri/kalangan orang kita.apa nak buat...

    BalasPadam
  3. Mmg patut kena ambil peduli..sekarang ni macam-macam benda dah jadi.

    BalasPadam
  4. walaupun area rumah ada guard, tapi still rasa tak selamat..zaman sekarang, apa pun boleh jadi...

    BalasPadam

Dikuasakan oleh Blogger.