Bila GST dikuatkuasakan ! - BEN ASHAARI

Bila GST dikuatkuasakan !

 

Sana sini rakyat Malaysia dah mula merungut mengenai kenaikkan harga barang. Termasuk aku ! Aku dah mula ‘buang’ beberapa barang yang biasa aku beli.. Bukan tak penting tapi kena berjimat cermat.. Hurmm..

Selain potong sana sini , kita kena bijak cari side income ! Ahaaa.. Bila sebut side income ni , korang tak leh kena sekadar melabur pastu tidur dengan harapan duit berganda dengan banyaknya ! Hehehe.. Kena gak keluarkan peluh demi mencari rezeki halal dan berkat untuk mereka yang tersayang !

Ok.. Ada banyak peluang perniagaan sebenarnya atas muka bumi Allah ni ! Selagi ada manusia , selagi tu ada kehendak dan keperluan , kan ? Maka , kena bijak amik peluang gini haaa..

Paling mudah laaa..bisnes yang mudah dapat pelanggan ialah melibatkan baby ! Hahahaha.. Kan ? Bila dapat je baby baru , macam macam nak beli dan orang nak bagi hadiah pon pening kepala nak bagi apa ? Kan kan ?

Ok.. aku bagi satu tips bisnes mudah punya ! Baru baru ni , aku ada beli sekotak Pati Batook Ori dari agennya. Aku hanya nak pakai beberapa botol jer.. selebihnya simpan ! Terfikir adik ipar aku yang nak juga minyak batook ori ni , aku pun bagi la semua kat dia dan suruh dia jual je kat pejabat dia .. Tak sampai sehari pon , selesai orang amik !! Tu diaaaa aihh !

image

Kelebihan minyak ni ? Heheh.. Tak yah guna minyak yuyi dah ! Minyak ni , orang dewasa pon leh pakai terutama bila batuk dan selsema. Alhamdulillah .Buatan tempatan dan tak perlu diminum pon ! Sapu jeeeer ..

Mana nak dapatkan ? Camana nak jadi agen ? Ahaaa.. Boleh rujuk di page Pati Batook Ori . Ramai dah jadi agen.. Apa lagi ? Jadilah agen di pejabat anda.. Hehehehe.. Dapat tambah sedikit pendapatan , pon ok la kan ?

image

4 ulasan:

Dikuasakan oleh Blogger.