Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 3 Mac 2015

Cara mudah jadi kaya zaman ni ! Semudah ABC !

 

Aku dapat mesej di FB .. Hurmm ..

“ Assalamualaikum abg Ben..

Nak mtk tlng abg Ben buat pos pasal rolling money yg berluasa kat on9. Saya nie salah satu mangsa rolling money. Mngkn sbb tamak n kurang ilmu. Lg satu pasal Kutu xkira emas, cash iPhone ke. Harap followers abg Ben dpt kesedaran dr kesilapan sy sendri.

Burn rm300 abg ben. Belanja dapur utk sbln tue. Saya jumpa group nie kat Fb. Mula2 Saya usha ja tgok ramai dah dpt po Saya pon excited nak join. Sapa xmau rm1 dpt rm2. Dlm smggu dpt po. Mula2 Saya start ckit dlm rm50 dpt rm100. Tp bila yg awl2 join xmau repump balik modal yg newbie mcm Saya xdpt po. Sbb nie rolling money. Admin plak main drama kat group. Bg taw yg senior hit n run... Bila kami mtk refund modal mcm2 alasan nak audit bagai. Saya nie surirumah abg Ben. Mmg zero dlm on9 ni .

Tq abg Ben. Mtk tlng bg awareness kat followers abg Ben yer. Jgn jd mcm Saya.. Plzzz abg Ben.  “.

Dan dapat mesej juga di telefon pintar. Malangnya ,andai kurang bergaul dengan manusia lain , pasti akan tertipu !

image

Hurmm…

5 komen :

Farah Waheda Wahid berkata... [Reply to comment]

ha ha ha, reply dari aben tu paling win!!!

tapi betullah tu, kena berhati-hati...

izzeyda berkata... [Reply to comment]

betul, kalau kita tak bercampur dengan orang dan mengetahui perkembangan semasa akan kena tipu macam tu je..

Dunia Zumal berkata... [Reply to comment]

Kalau mesej camtu pernah juga zumal dapat tapi tak pernah membalas. Rasanya nanti nak pinjam ayat Abg Ben gak la ^-^

Nurzakiah Hanum berkata... [Reply to comment]

macam2 kan

Nurul Huda berkata... [Reply to comment]

Semakin maju teknologi, semakin maju jenayah. Bukan salah teknologi, tapi manusia yang tak bertanggungjawab ambil kesempatan. Hati-hati lah semua, sama-sama beringat.

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI