Kali pertama guna MyTeksi !

 

Terdesak ! Di saat terdesak gini la MyTeksi memainkan peranan penting ! Heheheh.. Dengan menggunakan aplikasi MyTeksi , aku berjaya mendapatkan teksi dalam tempoh.. tak sampai 5 minit !! Destinasi ke Petaling Jaya yang memang sedang sesak giler ! Yelah , kul 8 pagi tuuu ! Aku naik dari Nissan Service Centre ( Tan Chong ).

image  image

Aku harap dapat sampai sebelum kul 9 pagi.. Naik jam 8.15 gitu.. Apakah mampu sampai ke destinasi seperti yang aku harapkan ? Tadaaaa…

Yer ! Berjayaaaa ! Tapi kemudian aku tergamam bila pemandu nyatakan harga yang perlu dibayar .. Aku ingatkan dalam lingkungan RM16-24 seperti yang tertera di aplikasi tu..

Rupanya… Adehh..Aku bagi RM50 dan dia pulangkan RM15.. Adeh.. Ok laaa.. janji sampai kan ? Selamat..

Balik , aku naik teksi dari Mid Valley.. Baru RM10 … huhu..

12 ulasan:

  1. Wowww...mahal juga masa pergi...tp takpe sempat sampai sebelum waktunya...

    BalasPadam
  2. mahal jugak yer.. ingat macam murah jer..

    BalasPadam
  3. kebanyakkan yang ramai guna pelancong. hehe

    BalasPadam
  4. Bhai Ben ...

    Itu bukan aplikasi MyTeksi... tapi aplikasi MyKetuk .... hahaha.... takpon aplikasi MyPow .... hahaha

    C++
    CipanTapirTenuk.Blogspot

    BalasPadam
  5. sekarang ni kalau naek teksi 200 meter = rm0.25.. sangat laju meter bergerak..dah terkena minggu lepas..hoho

    BalasPadam
  6. Saya dah 2x guna so far alhamdulillah ok

    BalasPadam
  7. Mahal gilos.. tp abg Ben kata berbaloi,kira ok la kan..tp den x nak try pun sbb dah tau Mahal..haha

    BalasPadam
  8. kenapa harga jd mahal ek?dkat meter mmg harga mcm tu ke?sbb sy pernah guna my teksi, harga mmg ikut average yg dinyatakan

    BalasPadam
  9. muka macam mat saleh memanglah kena caj mahal

    BalasPadam
  10. mahai...macam limo pulak. Dari KLCC sampai ke bandar permaisuri RM35

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009