Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 31 Mac 2015

Kali pertama guna MyTeksi !

 

Terdesak ! Di saat terdesak gini la MyTeksi memainkan peranan penting ! Heheheh.. Dengan menggunakan aplikasi MyTeksi , aku berjaya mendapatkan teksi dalam tempoh.. tak sampai 5 minit !! Destinasi ke Petaling Jaya yang memang sedang sesak giler ! Yelah , kul 8 pagi tuuu ! Aku naik dari Nissan Service Centre ( Tan Chong ).

image  image

Aku harap dapat sampai sebelum kul 9 pagi.. Naik jam 8.15 gitu.. Apakah mampu sampai ke destinasi seperti yang aku harapkan ? Tadaaaa…

Yer ! Berjayaaaa ! Tapi kemudian aku tergamam bila pemandu nyatakan harga yang perlu dibayar .. Aku ingatkan dalam lingkungan RM16-24 seperti yang tertera di aplikasi tu..

Rupanya… Adehh..Aku bagi RM50 dan dia pulangkan RM15.. Adeh.. Ok laaa.. janji sampai kan ? Selamat..

Balik , aku naik teksi dari Mid Valley.. Baru RM10 … huhu..

12 komen :

Julia Johari berkata... [Reply to comment]

Wowww...mahal juga masa pergi...tp takpe sempat sampai sebelum waktunya...

mas saari berkata... [Reply to comment]

mahal jugak yer.. ingat macam murah jer..

Nurzakiah Hanum berkata... [Reply to comment]

anum pernah try sekali

Allene typicalmommy berkata... [Reply to comment]

mahal.... la hai...

Bahrain Ramlan berkata... [Reply to comment]

kebanyakkan yang ramai guna pelancong. hehe

SysOp berkata... [Reply to comment]

Bhai Ben ...

Itu bukan aplikasi MyTeksi... tapi aplikasi MyKetuk .... hahaha.... takpon aplikasi MyPow .... hahaha

C++
CipanTapirTenuk.Blogspot

kisah_hearty berkata... [Reply to comment]

sekarang ni kalau naek teksi 200 meter = rm0.25.. sangat laju meter bergerak..dah terkena minggu lepas..hoho

Raihanah Ahmad berkata... [Reply to comment]

Saya dah 2x guna so far alhamdulillah ok

Sya Nadia berkata... [Reply to comment]

Mahal gilos.. tp abg Ben kata berbaloi,kira ok la kan..tp den x nak try pun sbb dah tau Mahal..haha

*MaMaArYan* berkata... [Reply to comment]

kenapa harga jd mahal ek?dkat meter mmg harga mcm tu ke?sbb sy pernah guna my teksi, harga mmg ikut average yg dinyatakan

Fendi Rocka berkata... [Reply to comment]

muka macam mat saleh memanglah kena caj mahal

Macikz konah Ias nur hidayahI berkata... [Reply to comment]

mahai...macam limo pulak. Dari KLCC sampai ke bandar permaisuri RM35

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI