Dapur Tanpa Sempadan...

Ahad, 29 Mac 2015

Menu sampingan di Nasi Lemak Antarabangsa

Nasi Lemak Antarabangsa Kg.Baru yang satu tika dulu antara restoran terhangat di pasaran. Sebut je nama , semua orang pasti kenal !

Semalam , bersama team Kelab Blogger Ben Ashaari ..satu gathering ringkas dibuat di Nasi Lemak Antarabangsa , Kg.Baru. Lokasi yang mudah dicari dan nak parking kereta pon mudah. Bayar je RM5 ! Kalau parking tepi jalan , memang payah la nak cari sebab confirm penuh !

Sampai je sini , terliur aku tengok hidangan yang disajikan di situ. Hurm.. Tak tau nak makan apa dulu. En. Haim , selaku pemilik warung terkemuka ni syorkan aku makan bihun goreng sambal kerang , kuih koci , nasi impit kuah kacang sambal sotong dan soto.. Dan tak lupa air kelapa VVIP !

imageimageimageimageimage

Menu utamanya ialah nasi lemaknya laaa , kan ? Hehehehe …

DSC05412DSC05413DSC05415DSC05417

Nampak sedap ? Alhamdulillah.. semua kena dengan tekak aku ! Hehehe.. Ada yang kata sambal nasi lemak tu agak manis.. Aku tanya En.Halim mengenai tu dan jawabnya , sepatutnya nasi lemak antarabangsa tu perlu digaul dengan rendang ayam serta sambal sekali. Baru terasa kicknya !! Haaaa … Baru aku tauu.. Malam ni aku nak gi rasa sekali lagi ! Hahahaha ..

Qhaliff dan mak dia pesan kuih koci dan air kelapa VViP tapi sayangnya air kelapa VViP dah abis ! Dapat tapau kuih koci jer .. Huhuhuh…

imageimageDSC05418

Sebarang pertanyaan atau nak buat tempahan catering , boleh rujuk pada Nasi Lemak Antarabangsa dan Kelapa Frutti .

7 komen :

mas saari berkata... [Reply to comment]

best and sedap.. terutama kuih koci dia.. nyeasal tak beli bwk balik.. heheheee

Nur Aliah Nadhirah Abdullah Lim Bee Jen berkata... [Reply to comment]

Kami di Nasi Lemak Antarabangsa mengucapkan ribuan terima kasih kepada En. Ben Ashaari and The Gang kerana sudi datang ke warong kami. Sangat besar hati kami menerima kunjungan En. Ben and The Gang dan sudi membuat review makanan disini......anda bila lagi.....????

Waktu operasi: 530pm sehingga 12pm keesokkan harinya
Kateting servis juga kami sediakan untuk apa jua event yg anda hajati.

Jemput datang semua

Angah Judin berkata... [Reply to comment]

meriahnya makanan, orangnya pun meriah.. jeles xdapat join!

apa pun nasi lemak antarabangsa memang lagend!!!

HeReiAm berkata... [Reply to comment]

Ohana! Hehehe nak try la lepas ni.. yummmyyy!

Nina Mirza berkata... [Reply to comment]

Alhamdulillah.... Memang sedap!
Kombinasi sambal sotong & kuah rendang mabelesss~~

.
ehemm.. ehemm.... Abg Ben, curi-curi snap pic Nina ehh~
.

Faziera193 berkata... [Reply to comment]

ini bikin lapa nih..hehe

Macikz konah Ias nur hidayahI berkata... [Reply to comment]

dah lama tak pergi

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI