Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 23 Mac 2015

SONY XPERIA Z3 : Bergambar kolam mandi !

 

Hurmmm… Melihatkan dalam iklan yang mana Sony Xperia Z3 boleh amik dalam kolam air , pastinya ramai teruja nak bawak berenang telefon pintar terbaik dari Sony ni .. kan ?

Ok.. aku cubaa.. Pastikan segalanya tertutup rapat untuk elakkan air masuk .. Hurmm .. Ada dua persoalan yang mana kalau aku google berkaitan Sony Xperia Z3 , akan ada beberapa isu antaranya payah nak amik gambar dalam air .. Benarkah ?

image

Selepas beberapa minit , Sony Xperia Z3 kesayangan aku blank ! Erkkk.. Apa kes ??? Dua jam kemudian…

Hurmm.. Esok kena gi Sony Center untuk dapatkan penjelasan dan kena servis ! Hurmm..

image

Bila restart , hanya nampak cahaya pada skrin tapi tak kuar sebarang imej.. Hurmm..

image

Ada yang kata air klorin tak boleh ? Hurmm.. Iklan tu ??? Tak pe , tak pe.. aku dapatkan penjelasan esok memandangkan tak lama lagi Sony Xperia Z4 akan keluar , aku nak pastikan isu begini tak muncul lagi..

Hurmm..

5 komen :

Dunia Zumal berkata... [Reply to comment]

Fuh masuk gak air yer... Kes naya macam nie...

Ms.Rainna berkata... [Reply to comment]

Sy masih belum cuba amik gamba dlm air.. Tapi aritu salesman tu kate if nak snap gambar dlm air cannot more than 5 minutes camtu

PinKy MoMMa berkata... [Reply to comment]

mungkin ada ada air yg dia sensitive kot beben hehehe..pandai camera pilih air :P

Jia Rizaira berkata... [Reply to comment]

Pernah gak ada adik member kena camtu...
tp sblm ada cuba kawan pnye xperia Z1, tangkap gambar dlm air...phone still berfungsi walaupun byk kali snap gambar dlm air..smbl rakam video dlm air...

Hafiz Zulkafly berkata... [Reply to comment]

kes abg ben sebijik macam kawan saya.
cuma dia pengguna xperia z1.
lepas bawak mandi dekat kolam renang terus blank screen. and kena hantar kedai balik :'(

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI