Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 12 Ogos 2016

Sambal Hitam Pamah Kulat yang menyelerakan !


Adus… sejak kebelakangan ni , wife masak memang tawar ! Alasan dia , anak anak boleh join sama makan.. kan kan ? Tak yah masak 2-3 kali ! Tak larat dan membazir.
Dan aku tak minat nak makan dengan sos cili dan tak nak makan banyak cili merah atau cili padi. Masa muda dulu , suka la ! Dah tua tua ni , kena jaga usus laaa ..
Maka apa yang sesuai untuk menjadi penambah selera ketika aku nak makan eh ?
Jawapan dia.. SAMBAL HITAM ! Tapi Sambal Hitam ni macam macam rasa ada.. dah aku dah rasa dua jenis. Masing masing ada keistimewaan tersendiri. Aku tak nak kata tu kurang sedap.. ni tak sedap langsung dan terbaru ni paling sedap ! Ngarut aihh.. Makanan kot ! Semua sedap !
Alhamdulillah.. SAMBAL HITAM PAMAH KULAT ni membuka selera aku ketika sarapan pagi tadi.
image
image
image
Wife kata , Sambal Hitam ni sekadar penyedap makanan.. Bukan suruh makan sampai pedih perut ! Maka amik skit jer ! Jangan makan ngan roti , macam ari tu ! Mau berlari lari ke tandas nanti !! Haaa.
Maka , amik skit jer.. Dan.. Alhamdulillah ! Sedap.. Kena makan sepinggan je bihun ni. Tak leh tambah ! Kang tambah , kejap je abis Sambal Hitam tu.. heheheh..
Dan stok kena simpan sebab wife nak pantang ! Nanti masakan semua masakan orang pantang ! Nasib baik ada Sambal Hitam Pamah Kulat ni ! Huhuhuhuh..
image
Ok.. camana nak order ? Ok.. ada dua cara .. samada nak amik yang botol cam aku atau yang sealed plastic. Tapi sebaiknya amik sealed plastic punya. inshaAllah..
Contoh macam di bawah ni.. hehehe..
image
Harga dan Jenis spt berikut :
  1. Sealed plastic 180gram / Jar 150gram
  2. Regular (standard pedas & masam) |RM13
  3. Semi pedas (slightly pedas & masam) |RM14
  4. Extra pedas (pedas berdesing) |RM15
  5. Extra masam RM16
  6. Jar 300gram:
    -Regular RM26
    -Semi pedas RM27
    -Extra pedas RM28
    -Extra masam RM30
* Pos Laju Semenanjung : RM7 (1-3 peket) 5 peket Rm10
* Pos Laju Sabah/Sarawak : RM11 (1-3 peket) Rm16 (5 peket)
Jar atas risiko sendiri !!
Untuk tempahan , Whatsapp ke : Puan Mazri di 012 330 6743
Facebook : Sambal Hitam Pamah Kulat jika nak baca testimoni pelanggan lain..
Instagram : Sambal Hitam Pamah Kulat

Ok ? Order cepat , dapat cepat ! Sedap.. sila share entri ni. Tak sedap , pm owner dan kasi tau apa kekurangannya.. hehehe.. Tak yah viral yang tak baik.. kan kan ? Ada saluran untuk kita bagitau.. cakap baik baik , balas pon elok jer.. kan kan ? InshaAllah.
Terima kasih atas sokongan.. Eh , bukan aku punya bisnis. Tolong orang jer.. sapa lagi nak tolong kalau bukan kita kan ? Takkan nak harap alien lak kann..

13 komen :

yanie yusuf berkata... [Reply to comment]

Wahh sedapnya.. Nampak bselera.. Yanie suka makan pedas👍👍 nikmat rasanya..leh try sambal hitam ni plak..

Lisa Nurulain berkata... [Reply to comment]

pernah makan sekali... memang sedap.. heheh pastu nak lagi dan lagi. roti dengan sambal hitam ? tak pernha try lagi.. hehehehe...

Shiqeen Sattar berkata... [Reply to comment]

Pedas level berapa ni? Takut pedas sangat. Nampak mcm sedapp

YB Shehan berkata... [Reply to comment]

macam nak try yg semi pedas..

Nurzakiah Hanum berkata... [Reply to comment]

nyum2

Shuriana Khamisan berkata... [Reply to comment]

lebih sedap makan dengan nasi panas.. nyum2...

Izzati Suhaide berkata... [Reply to comment]

tak pernah rasa sambal hitam..pedas ke ehh sambal ni?tkut plak nak rasa..hehe

Hanim Hashim berkata... [Reply to comment]

best ni kalau dapat nasi panas-panas!

yang baik berkata... [Reply to comment]

nampak macam sedap.. sesuai kot untuk orang yang tiada gestrik. :D

Shark Kay berkata... [Reply to comment]

my faveret ni sambal hitam..
tapi aku lebih suka kalau dia cair.
hehehe.
letak dlm mi sup terbaikkk.

Mama Kembar 3 berkata... [Reply to comment]

Wahhh boleh pilih tahap kepedasan ehh, bagus bagus...

icha zaini Fidelis berkata... [Reply to comment]

aduh. sedapnya. telan2 air liur nengok sambalnya. boleh try beli 1 la lepas ni,,

The Anne Ain Amtiyaj berkata... [Reply to comment]

bak sikek !!

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI