Persediaan menyambut bayi.. - BEN ASHAARI

Persediaan menyambut bayi..

 

Sediakan pakaian baby dalam kereta , yer. “ . Pesan nurse cun ari tu.. Walaupun aku tak nampak muka dia , aku anggap semua nurse di Malaysia ni , cun cun belaka ! Positif kata kawan aku.. Hee..

Aku tanya wife.. Nak beli baru ke guna yang lama jer ? Beli baru boleh.. guna yang lama pon ok je ! Tapi untuk sambut baby baru , kena la bagi baju baru.. Jangan kedekut aihhh ! Kann ??

Ok.. baju baru.. Kena basuh dulu ! Tak leh guna sabun sebarangan ! Kena guna sabun khas gituuu ! Nasib baik dah ada sabun untuk basuh pakaian baby ni.. Beli kat Mothercare , KLCC baru baru ni..

image

image

image

Boleh dapatkan di Mothercare yer.. Dan yang penting juga ialah hair and body wash ! Aku disarankan guna produk Aleva Natural. Kenapa ?

Hurmm.. Letih jugak nak translate ni.. Aku copy paste je , boleh ?

  • No artificial fragrances or perfume
  • No colorants/dyes
  • No phthalates
  • No Sodium Lauryl Sulfate (SLS)
  • No Sodium Laureth Sulfate (SLES)
  • No chlorine
  • No sulphates
  • No ethyl alcohol
  • No parabens
  • No formaldehydes
  • No lanolin
  • No phenoxyethanol
  • No animal testing

image

Bukan sebarangan produk yer.. Dah menang anugerah di beberapa buah negara seperti Canada , US dan UK ! Terbukti Aleva Naturals ni bukan calang calang !

Boleh baca di http://www.alevanaturals.com/

image

Dan ini antara yang penting yer ! Kalau nak tukar lampin.. basuh dan lap ! Haaa.. Try guna Bamboo Baby Wipes ! Juga dari Aleva Naturals. Ada pelbagai jenis gitu !

image

Ok.. Ini yang aku syorkan sebab aku dah simpan stok untuk adik Zahra. Buat mereka yang tercari cari produk untuk bayi , Mothercare disyorkan. Ada banyak pilihan dan pastinya ianya adalah terbaik !

Selamat membeli belah !

1 ulasan:

Dikuasakan oleh Blogger.