Jangan hantar telefon pintar ke kedai biasa selagi.. - BEN ASHAARI

Jangan hantar telefon pintar ke kedai biasa selagi..

 

Pengalaman aku.. Selagi mana dalam warranty , sila hantar ke center rasminya. Sebab tu kalau nak beli telefon pintar , beli pada premis premis yang ada diiktiraf jer ! Serik dah aku beli kat kedai kedai biasa.. Bila rosak , banyak dalihnya.. Dan silap silap berbulan baru dapat balik !

Aku baru je balik dari Jaya Shopping Mall.. hantar Sony Xperia X aku yang ada masalah dengan skrin. Bukan rosak tapi bahagian atas skrin tu tak leh nak disentuh.

Bawa warranty card dan segalanya selesai ! Dan staffnya ok jer.. Takda la nak muka masam atau tak nak jawab pertanyaan kita bila kita tanya macam macam ..

image

image

InshaAllah.. dalam 3 hari dapat balik. Katanya masalah software. Skrin ok jer.. Apa apa pon tunggu diorang call. Harap tak lama la..

Kat mana ni ?

IXSUN SDN BHD – PETALING JAYA BRANCH
Lot L4-01 & 02, 4th Floor
Jaya Shopping Centre, Jalan Semangat

 

Biar mahal skit , dari rugi banyak !

1 ulasan:

  1. Setujuuu. Fon hantar kedai biasa dah sebulan kot tak dapat lagi. Grrr

    BalasPadam

Dikuasakan oleh Blogger.