Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 29 Ogos 2016

Tempah suit di Sarto Di Moda !

 

Mudah ! Aku ingat payah ! Hahaha.. Aku memang teringin nak pakai suit lama dah. Maklumlah , selalu gi  majlis rasmi tapi pakaian agak kurang sesuai. Maka teringinlah nak ada satu pasang yang moden dan menarik.. Heheheheee..

Peluang tu tiba-tiba menjelma bila tukang jahit terkenal di Bangkok, Thailand singgah ke Kuala Lumpur dan membuka tempahan buat mereka yang berminat !

Beberapa orang blogger dibawa jumpa Mr.Vik , pemilik Sarto di Moda dan seterusnya membuat ukuran untuk tempahan suit pilihan masing masing.

image

image

image

Ukuran dicatit oleh Mr.Vik sendiri. Sangat teliti orangnya.

image

Selesai mengukur.. masa untuk pilih kain lak ! Mr.Vik akan syorkan pada kita fabrik mengikut bajet serta kesesuaian kita. Dan fabriknya memang berkualiti dan selesa untuk dipakai.

Ada banyak sangat pilihan.. Nasib baik Mr.Vik banyak membantu aku dalam memilih fabrik yang sesuai dengan aku..

image

image

Pemilihan material dan fabrik dah selesai. Tiba masa untuk design suit yang aku inginkan. Nak yang terkini atau aku ada rekaan tersendiri ? Hahaha.. pastinya aku amik yang terkini la.. Kang aku kasi rekaan tersendiri , mau gak nampak pelik.. Hahahaa.. Dan menariknya , dia mampu meniru mana mana rekaan suit yang terkenal di dunia ! Tunjukkan je design padanya.

Dan sekali lagi Mr. Vik menolong aku dengan memberi contoh design yang sesuai dengan aku. Sangat berpuashati aku dibuatnnya. Selesa dengan caranya.

Siap ! Baju kemeja dan suit akan siap dalam tempoh yang dijanjikan.. Tak sabar nak tengok hasilnya.

Selepas sebulan lebih , suit aku siap ! Dia pos terus ke blogger blogger yang terlibat. Tak sabar nak try.. Huhuhuh.. Masa aku amik tu pun dan macam tak percaya jer.. Fabriknya memang sedap dan selesa !

Amacam ? Sesuai tak dengan aku ? Haaa.. Menarik kan ? Aku kata dahh..  Memang terbaik Mr.Vik ni.. Patutlah dia antara tukang jahit yang terkenal di Bangkok malah dia sering ke luar negara untuk mengambil tempaha?

image

image

Haa.. jom tengok jahitan dan fabrik yang digunakan.. Amacam ?

image

image

image 

image

image

image

Berapa harga ? Suit ( Coat dan seluar ) bermula dari RM750. Jika nak kemeja lengan panjang yang ditempah , harga bermula dari RM120. Jika nak tempah kedua duanya sekali , harga promosi dalam RM850.

Nak tempah gak ??? Ok.. Kalau korang nak , korang boleh dapat diskaun hanya dengan menggunakan nama aku jer ! Huhuh.. Camana ? 

Hantar pesanan di Facebook Mr.Vik iaitu di Sartimoda , dan mention nama BEN ASHAARI dan korang akan dapat diskaun 5% !! Haa.. banyak gak tuuu wooo…  Boleh email ke info@sartomoda.com atau ke www.sartodimoda.com/malaysia.

Dan untuk pengetahuan korang , jika benar benar berminat nak buat suit dengan Mr.Vik ni , dia akan kembali ke Malaysia pada bulam March 2017 nanti. Jangan lupa buat temujanji dengannya terlebih dahulu. Sila email Mr.Vik yer..

Hehehe.. tak sangka.. ada dah satu suit yang cukup sesuai dengan aku ! Korang bila lagi nak ada ? Kalau dah ada.. buat la lagi satu.. hehehe…

21 komen :

Raihanah Ahmad berkata... [Reply to comment]

ni abam sado jugaklah ni. cantik suit tu

Normi Nieza berkata... [Reply to comment]

first class..:)

Mama Kembar 3 berkata... [Reply to comment]

Ehh I ingatkan kalau tempah suit ni beribu harganya, rupanya lebih murah ye

Afferdaus berkata... [Reply to comment]

Untuk level tukang jahit international macam ini, kiranya sangat berbaloilah harga RM750 untuk seluar dan coat,

since mostly tukang jahit dekat KL yang belum ada nama pun, harga minimun untuk spec kain yang biasa-biasa pun dah macam itu dan dengan kualitinya yang belum pasti.

Haffizul Iskandar berkata... [Reply to comment]

wow!! dah tak nampak macam blogger dah! dah macam ahli perniagaan yang punya aset juta2..hehehe..serius smart suit ni! hehehe. teringin juga nak pakai 1 hari nanti,insyaAllah..

www.ceritaejoy.com

Afiq Halid berkata... [Reply to comment]

Smart. Baju kalau direka khas mengikut ukuran akan buat kita nampak lebih bergaya. Baju terletak. Dan jahitan tailor nampak sgt kemas. Nice

Lisa Nurulain berkata... [Reply to comment]

kemas jahitannya. tapi kena jumpa dia kan kalau nak tempah .. kena bgi depo or trus full payment kalau nk buat suit dengan dia ?satu lagi.. buat tuk perempuan gak tak ?? banyak lak soalan lisa.. hehehe

Nina Mirza berkata... [Reply to comment]

Ingatkan macam mahal sangat... sangat berbaloi dengan kemasan mutual jahitan dan nampak sangat exclusive!!
Sesuai laaaa suit colour light brown tuu ngan Abg Ben

yanie yusuf berkata... [Reply to comment]

Jahitan nya kemas, boleh disyorkan..

Shiqeen Sattar berkata... [Reply to comment]

Boleh tahan harga nya. Utk ladies x buat ke?

YB Shehan berkata... [Reply to comment]

Fuh. Smart giler..

ayuejean berkata... [Reply to comment]

Cantik kombinasi warna dia....
Pink + beige....

Dkna Abza berkata... [Reply to comment]

smart beben.. bila dha zoom tu jelas nampak kemas jahitan dia..

Hanim Hashim berkata... [Reply to comment]

smart sut tu! Teliti jahitannya ...terbaik!

Julia Johari berkata... [Reply to comment]

WOWWWWWWWWWWW!
Hebat Mr. Vik ni mr ben...terus nampak kerlas sangat ben pakai suit tu tau...harga tu berbaloi sebab jahitan kekemasan dan terletak tu...win!

Norliza Nordin berkata... [Reply to comment]

cantikk

Nooraini Ali. berkata... [Reply to comment]

kemas dan sesuai dengan watak . terbaik la pakar Jahitan ini

Juls Julie80 berkata... [Reply to comment]

wahhhhhwahhh...!!

nampak semartttt..!

M01 tgk pun blh makan ati camni..hahahah

opss..

larikkkk!!

Abhamz SSU berkata... [Reply to comment]

memang eksekutif dan bergayadan nampak smart...memang berbaloi

Azlinda Azman berkata... [Reply to comment]

Serius nmpk selesa n berkualiti

Qiya Saad berkata... [Reply to comment]

Smart la. color pun cantik suit ni.

Done follow blog Ben. Follow back blog Qiya ye. Ni link blog Qiya www.qiyasaad.com

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI