Blogger sekalian alam .. hehe.. jom sertai dan sebarkan ...

by - Oktober 23, 2010

 

Aku baru menerima satu mesej di FACEBOOK berkenaan dengan satu kempen ni .. Setelah aku baca baca baca dan terus membaca .. erk .. sat... ok.. dan membacanya lagi ...maka aku buat kesimpulan bahawa kempen ini sangatlah bagus untuk mereka yang gemar berFACEBOOK ... Aku ?? Gemar ke ? Ok ok kot.. hehe..dulu gemar giler la.. skang ni , menurun sedikit sbb dok banyak melepak kat blog.. erk.. panjang lak.. soriii..

Ok... kempen apakah ini ?? Haaa.. ni bukan kempen pilihanraya mahupun kempen keselamatan di jalan raya tetapiiiiiiiiiiii.. dipanggil  

"Zero Negativity Day - The 15th"

Untuk apakah kempen ini ?? Menurut si dia ( Izawati Ahmad ) yang memberi mesej ini ;

" It is totally a non-profitable gesture towards a positive way of life. Mengajak kita semua spend 1 hari setiap bulan (setiap 15hb), 1 hari sahaja untuk tidak post negative status di facebook. Dengan harapan ianya boleh mengubah cara kita bersosial, insyaAllah harap-harap boleh menjadi trend yang baik satu hari nanti. "

Faham tak ni ?? Maknanya setiap 15hb di setiap bulan , mereka yang ada akaun FB ni , janganlah menulis status bersifat NEGATIVE ... Haaa.. bukan susah pon.. kan kan ? Kiranya pada hari tu nanti tulis yang baik baik je ( bukankah sepatutnya tiap tiap hari tulis gitu ? ) .. hehe..

Ok ... bagi yang berminat nak menyertai kempen ni , apa kata kita sertai dulu Group  Zero Negativity Day di FACEBOOK dulu dan kemudian kita sebarkan agar lebih ramai mengetahui tentang kempen ini .. Bagus kan ? Apa salahnya kan kita menyebarkan sesuatu yang baik ? Kan kan ?

Untuk menyertai group tersebut , search dalam FB > Zero Negativity Day - The 15th

Terima kasih buat mereka yang sudi menjayakan kempen ini ... waalaahh..

image

 

Jom menangi percutian di GENTING HIGHLANDS

You May Also Like

10 comments

  1. kalau takder fb mcm mana nak join en ben?boleh ke?

    BalasPadam
  2. oke gk tu..
    hehe nnt promote k =)

    BalasPadam
  3. Good suggestion .... tp alangkah bagusnya kalau setiap hari post kan yang baik2 je... bukan begitu Encik Ben?

    BalasPadam
  4. sangat menarik kempen. dalam sejarah berfb. hanya sekali ada status yg macam emo skit.. haha

    dpt la galakkan org jadi positif + xkongsi semua benda kat fb tue..


    Entri terbaru->Teknik Blogwalking Bijaksana Part 2

    BalasPadam
  5. saya jarang shout negative..sesekali jer bila trafik masalah...ni patut promote tu one of my member...everyday shout dia semua negative..thanks info..

    BalasPadam
  6. aku tiap hari tulis status baik punya. hik3

    BalasPadam
  7. kalau berkenaa FB huk huk.. sedih haku.. FB dh kna block huk huk.. klu still ade bleh gak join :(

    BalasPadam
  8. aku jarang tulis status kat fb.
    takde beza pun nak amik sehari dl sebulan ker.
    xpayh sehari,kalau ari2 lagi bagus tak ltk status yg buruk - buruk.
    abis cite.

    BalasPadam