Aktiviti lasak membuatkan aku memilih sabun mandian yang berkualiti dan sesuai..

by - Februari 19, 2018

Aku kembali aktif bersukan... bersenam di gym , berbasikal dan jogging. Boleh dikatakan setiap hari aku bermandi peluh. Bukan sedikit tauu.. lencun ! Kadang kadang , peluh tu menghasilkan bau badan yang tidak menyenangkan lubang hidung aku ! Maklumlah , bercampur dengan baju yang mana kainnya tidak sesuai dengan aku sama sekali. 

Jika aku salah guna sabun , maka badan aku akan naik jerawat. Fuh , memang pedih la kalau jerawat naik ! Kalau belakang badan tu ok lagi la.. Jika naik kat bahagian bahu sehingga leher.. Nah , orang kata kita tak reti jaga kebersihan diri lak.. walhal bersungguh dah kita jaga.




Jujur cakap... dulu badan aku memang mudah la naik jerawat sehinggalah aku 'berkenalan' dengan  sabun mandian dari Cosmoderm ! Tak kira la Tea Tree Oil atau Perfume Shower Gel Vanity Favourite dari Cosmoderm... dua dua memang sesuai dengan kulit aku. 

Dan aku amalkan sehingga sekarang ! Ternyata ianya sangat ok untuk aku... dan keluarga aku. Yang kecik, Aariz pun aku guna sabun mandian Tea Tree Oil. Ditambah lagi dengan harganya yang mampu bayar , aku jadikannya wajib di setiap bilik air di rumah aku. Tetamu datang pon guna sabun ni jer. Heee..

Tea Tree Oil Shower Gel : RM 17.90 Termasuk GST

Puashati ! Bersaiz besar dan tahan hampir sebulan.. harga di bawah RM20 ! Dah lebih 3 tahun aku jadi pengguna setia Shower Gel Tea Tree Oil ni. Kalau travel , walaupun hotel sediakan sabun mandian di dalam tandas , tetap bawa juga bersama ! Heee... 

Shower Gel Tea Tree Oil ni , baunya khas untuk kita jer. Oragn lain tak bau.. hahaha.. Tapi kalau nak kasi orang lain pon bau , boleh cuba yang  VF Perfume Shower Gel ! Haaa... tu wangi. Yang ni sangat sesuai untuk bawa travel. Maklumlah , kat negara orang ni..kita banyak berjalan... confirm berpeluh.  Maka kita awal awal lagi dah ready.. kan ?

Vanity Favourite Perfume Shower Gel : RM15.90 termasuk GST !! 

Ok... Malas nak bebel.. aku nak workout jap. Mood tengah mengila nak cantikkan badan. Hahahaha...  Kalau nak beli produk Cosmoderm ni , sekarang tengah ada jualan murah kat web Cosmoderm. Kalau malas nak beli online , gi je Wellness , Watsons atau mana mana farmasi terpilih.  

Jangan tunggu badan berjerawat baru nak guna tau ! 

You May Also Like

17 comments

  1. I pun guna yg shower gel tea tree oil tu, best!

    BalasPadam
  2. Produk cosmoderm berbaloi utk dimiliki...harga cun !!

    BalasPadam
  3. mmg guna ni dan dah jatuh cinta dgn baunya.

    BalasPadam
  4. salam aben..

    wahhh..menarik! boleh try ni utk next sabun body shower.. ^,^

    BalasPadam
  5. Cosmoderm best produk2 dia 👍

    BalasPadam
  6. Belum pernah perasan lagi kat Watson. nak try lah

    BalasPadam
  7. Anak² pakai ni sebab badan depa tak tahan sabun biasa, nanti naik gatal².

    BalasPadam
  8. nak cuba la jugak ...menarik. nnti nak beli bulam depan. bulan ni dah beli lain

    BalasPadam
  9. Sabun dia best, banyak buih...
    Pastu memang betul jerawat kurang... Org ade problem same bile start outdoor sume....

    BalasPadam
  10. Aah orang lain xbau haha tp bestla hilang gatal2 badan terutama miang2 badan

    BalasPadam
  11. Woww... osem.. nak try lah nnti..

    BalasPadam
  12. wahhh awesome lah..boleh try..sebab badan mmg senang naik jerawat lagi² kalau lepas workout berpeluh² hari²

    BalasPadam
  13. Dah guna yang tea tree oil tu jugak.. memang best..

    BalasPadam
  14. Nak try gak... Nanti nak usha kat watsons.

    BalasPadam
  15. nak grab Tea Tree Oil Shower Gel .. memandangkan mimin alergi wangian mandi

    BalasPadam