Blogger tak perlu menyorok .. setuju !

 

Hurm.. tengok SOAL JAWAB TADI ? Mudah je isu tu.. rasanya kita sendiri pon dah seringkali bersoal jawab di dalam internet ni.. kira dah muak la kan ..

Panel jemputan ada mencadangkan agar setiap blogger tak perlu sembunyikan identiti .. Aku setuju jugak sbb setiap blogger perlu bertanggungjawab dengan setiap penulisannya .. Takde la kes kes baling batu sembunyi tangan kan ?

Bab ni pasti aku rasa ada yang tak menyokong sbb diorng lebih selesa dok gunakan avatar jer .. konon lebih low profile .. hurm... tah ler.. nak komen lebih lebih , sendiri mau hengat la kan ..

Bukan apa , bila diorng bagi kritikan .. kaw kaw punya .. padahal kita tak tau pon sapa yang dok kritik tu .. Mengkritik mmg sedap tapi bagaimana pula dengan dia ? Cakap mmg mudah kan ?

Apa pun .. tepuk dada..tanya pengunjung blog masng masing...

14 ulasan:

  1. SETUJU! Sy sendiri tak pernah menyorok walaupun guna nick name tapi url ada nama betul.

    BalasPadam
  2. setuju jugak :)
    saya pun tak penah nak menyorok dalam almari pun

    BalasPadam
  3. setuju sangat2..
    bt apa nk sorok dan menyamar..pandai nk berblog, pandai le tanggungjawab..
    tak kira le cite apa pun..bila ada owang bc maknanya penulisan kita tu kira A+ le..hehehehe

    BalasPadam
  4. songkong!!!!!!!!!!
    pandai kutuk pandai tanggung....

    BalasPadam
  5. betul-betul..
    Buat apa nak sorok-sorok.. takut ker?? orang cakap takut kerana salah...
    Tapi, kita kene la berhati-hati semasa mengeluarkan pendapat.. supaya kita tidak menyinggung mana-mana pihak..

    BalasPadam
  6. betul! jangan berselindung di sebalik name org len pulak..

    BalasPadam
  7. blogging kene kutuk2 ker?? huhuhu...

    BalasPadam
  8. Hahaha, tetap juga dgn tiffinbiru ku..tapi rasanya ramai juga blogger dah bertemu mat gebu in person.

    BalasPadam
  9. Bukan nak menyorok tapi kalau semua detail kita org tau,takot kita pulak jadi mangsa penipuan. .skrg ni org nk tipu mcm2, tgk aje kes sosilawati ,tgk kes dlm paper. .kawan baik sdr pun sanggup menipu apatah lagi dalam dunia blog ni. .ramai orang kita tak kenal. .dlm 100, maybe ada 1 yg beniat jahat,mcm mana? Walau pun pakai nick n url dr nama lain,email still ada. .

    BalasPadam
  10. walau pun guna avatar..kat dlm blog terpampang gmbr akak.Ramai juga blogger yang dah jumpa n melepak.

    BalasPadam
  11. hai blogger ni, kenapa nak menyorok pula.. tak elok la begitu.. gentleman la,jangan jadi pengecut.. kritik mcm2 tapi sembunyikan diri.. baik dok dalam gua niah je...

    BalasPadam
  12. Waaaaa..kita mmg x reti nak sorok2 muka kita yg tembam nii...adeeiii..hehe, apapun terpulang kepada niat dan keikhlasan masing2 mcamana nak perkenalkan diri, kadang2 xda gambarpun dah boleh tau niat dan kemesraan yang ditunjukkan untuk berkawan di dunia cyber ni...Wallahu'alam..

    BalasPadam
  13. Terkena juga rasa bila panel tu ckp mcm tu and bro Ben buat statment mcm tu.. bukan niat nak sembunyi dari kesalahan tapi rasa cara ini lebih selamat dari terus digodam... maaf lah semua blogger...

    BalasPadam
  14. tak sorok identiti, cma mhu low profile..biar org dtg sbb nak baca tulisn bkn sbb orgnye.apa2 pun tu hak msing2..biasnya yg kutuk ni akn guna anonymous

    Metabolisme Rakan Baik Si Berat Badan

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009


Dikuasakan oleh Blogger.