Khamis, 30 September 2010

Blogger tak perlu menyorok .. setuju !

 

Hurm.. tengok SOAL JAWAB TADI ? Mudah je isu tu.. rasanya kita sendiri pon dah seringkali bersoal jawab di dalam internet ni.. kira dah muak la kan ..

Panel jemputan ada mencadangkan agar setiap blogger tak perlu sembunyikan identiti .. Aku setuju jugak sbb setiap blogger perlu bertanggungjawab dengan setiap penulisannya .. Takde la kes kes baling batu sembunyi tangan kan ?

Bab ni pasti aku rasa ada yang tak menyokong sbb diorng lebih selesa dok gunakan avatar jer .. konon lebih low profile .. hurm... tah ler.. nak komen lebih lebih , sendiri mau hengat la kan ..

Bukan apa , bila diorng bagi kritikan .. kaw kaw punya .. padahal kita tak tau pon sapa yang dok kritik tu .. Mengkritik mmg sedap tapi bagaimana pula dengan dia ? Cakap mmg mudah kan ?

Apa pun .. tepuk dada..tanya pengunjung blog masng masing...

14 komen :

transformed housewife berkata... [Reply to comment]

SETUJU! Sy sendiri tak pernah menyorok walaupun guna nick name tapi url ada nama betul.

♥♥ eija ♥♥ berkata... [Reply to comment]

setuju jugak :)
saya pun tak penah nak menyorok dalam almari pun

Sis-Lin berkata... [Reply to comment]

setuju sangat2..
bt apa nk sorok dan menyamar..pandai nk berblog, pandai le tanggungjawab..
tak kira le cite apa pun..bila ada owang bc maknanya penulisan kita tu kira A+ le..hehehehe

nadey berkata... [Reply to comment]

songkong!!!!!!!!!!
pandai kutuk pandai tanggung....

NirzaShah a.k.a Shahazrin berkata... [Reply to comment]

betul-betul..
Buat apa nak sorok-sorok.. takut ker?? orang cakap takut kerana salah...
Tapi, kita kene la berhati-hati semasa mengeluarkan pendapat.. supaya kita tidak menyinggung mana-mana pihak..

*cilipadi=hafizah* berkata... [Reply to comment]

betul! jangan berselindung di sebalik name org len pulak..

g0m0k9enDek berkata... [Reply to comment]

blogging kene kutuk2 ker?? huhuhu...

Mat Gebu berkata... [Reply to comment]

Hahaha, tetap juga dgn tiffinbiru ku..tapi rasanya ramai juga blogger dah bertemu mat gebu in person.

honeyvsbee berkata... [Reply to comment]

Bukan nak menyorok tapi kalau semua detail kita org tau,takot kita pulak jadi mangsa penipuan. .skrg ni org nk tipu mcm2, tgk aje kes sosilawati ,tgk kes dlm paper. .kawan baik sdr pun sanggup menipu apatah lagi dalam dunia blog ni. .ramai orang kita tak kenal. .dlm 100, maybe ada 1 yg beniat jahat,mcm mana? Walau pun pakai nick n url dr nama lain,email still ada. .

kakrose@kakyon berkata... [Reply to comment]

walau pun guna avatar..kat dlm blog terpampang gmbr akak.Ramai juga blogger yang dah jumpa n melepak.

midonz berkata... [Reply to comment]

hai blogger ni, kenapa nak menyorok pula.. tak elok la begitu.. gentleman la,jangan jadi pengecut.. kritik mcm2 tapi sembunyikan diri.. baik dok dalam gua niah je...

Ummi berkata... [Reply to comment]

Waaaaa..kita mmg x reti nak sorok2 muka kita yg tembam nii...adeeiii..hehe, apapun terpulang kepada niat dan keikhlasan masing2 mcamana nak perkenalkan diri, kadang2 xda gambarpun dah boleh tau niat dan kemesraan yang ditunjukkan untuk berkawan di dunia cyber ni...Wallahu'alam..

MahaMahu berkata... [Reply to comment]

Terkena juga rasa bila panel tu ckp mcm tu and bro Ben buat statment mcm tu.. bukan niat nak sembunyi dari kesalahan tapi rasa cara ini lebih selamat dari terus digodam... maaf lah semua blogger...

Nur Fannun berkata... [Reply to comment]

tak sorok identiti, cma mhu low profile..biar org dtg sbb nak baca tulisn bkn sbb orgnye.apa2 pun tu hak msing2..biasnya yg kutuk ni akn guna anonymous

Metabolisme Rakan Baik Si Berat Badan

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI