Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 9 Januari 2012

SEGMEN 2012/2 : Pesan dia , ibuku ..

 

Yup .. satu segmen yang bakal mencuit perasaan kita sebelum tidur ..  Sekurang-kurangnya sebelum kita tidur , kita ingat jasa dan pengorbanan mereka seketika dan buat yg telah pergi meninggalkan kita , sedekahkan al-fatihah buat rohnya.

Ok .. Segmen ni lebih pada konsep baru yang aku buat yang mana kalau dulu blogger akan tinggalkan link di ruang komen dan tunggu aku listkan , baru nak blogwalking ( bagi mereka yang berminat untuk mendapatkan rakan baru ).

Kali ni , aku nak cuba cara baru . Mereka boleh terus blogwalking tanpa tunggu disenaraikan di blog.

PERINGATAN : INI BUKAN SEGMEN MENCARI TRAFIK ATAU I FOLLOW U , U FOLLOW ME ! MEREKA YANG JOIN SEGMEN INI ADALAH KERANA BERMINAT UTK MENYERTAI ATAS DASAR IKHLAS !

 

Ok , untuk join segmen ni , korang perlu buat satu entri khas ..

  1. Letak header BENASHAARI.COM
  2. Tajuk , BEN ASHAARI : PESAN DIA , IBUKU .. dan linkkan ke entri ini .
  3. Korang perlu ingat kembali apakah pesanan terakhir ibu korang samada tadi ( sebelum tidur ) atau sebelum korang balik ke kolej/asrama mahupun sebelum dia pergi selama-lamanya .. Ceritakan kembali dalam bentuk kreativiti korang dan kalau perlu letak gambar , letak .. Pesanan ini akan kita kongsi bersama rakan-rakan pembaca kita dan mengambil ikhtibar dengannya.
  4. Siap ? Korang perlu tinggalkan link lengkap ( url entri )  di SANTAI BEN ASHAARI

Mesti akan ada yang tertanya kat situ ? Disitu , rakan rakan yang berada di FB pon boleh masuk dan baca entri korang.. Kira 2 dalam 1 gak la kan ?

Dan tolong jangan spam berkali kali ! Cukup sekali je korang paste entri kat situ yer ..  Andai ada entri yang menarik , akan aku jadikan entri pilihan kelak.. Terima kasih .

Tutup , 6 pagi pada 10/1/2012.

32 komen :

EZAD AMIR berkata... [Reply to comment]

oh..xpernah join segmen..tp kali ni aq rasa tbuka pintu hati utk join...ekekekeke

mashitah ismail berkata... [Reply to comment]

dah join dah.. menarik .. di malam yang sunyi teringat emak di kampung... ^_^

nur berkata... [Reply to comment]

Join nak join..

auni shahira berkata... [Reply to comment]

ermm....en.ben buat segmen baru...
teringin nak join..tapi takpe laa...next time kot...T_T

auni shahira berkata... [Reply to comment]

ermm....en.ben buat segmen baru...
teringin nak join..tapi takpe laa...next time kot...T_T

Razifredz berkata... [Reply to comment]

Saya join BEN ... ini dia entrinya :
http://razifredz.blogspot.com/2012/01/pesan-dia-ibuku.html

Lyssa Faizureen berkata... [Reply to comment]

siap ada peringatan tuu =)

mimie_za berkata... [Reply to comment]

nur join
http://ceritaladiespurple.blogspot.com/2012/01/ben-ashaari-pesan-dia-ibuku.html

sufisyahira berkata... [Reply to comment]

segmen best ni..
nak join..
http://sufistrawtoberry.blogspot.com/2012/01/ben-ashaari-pesan-dia-ibuku.html
=)

CekbOlat-bOlat berkata... [Reply to comment]

pesan mama trakhir tdi,jgn lupe kunci motor.. sadis betul pesanan beliau =="

ssje je ni.. kehkehkeh

akmall berkata... [Reply to comment]

http://akmallrazlan.blogspot.com/2012/01/ben-ashaari-pesan-dia-ibuku-aminah.html
da join..thanks//

nur chahaya abadiey berkata... [Reply to comment]

tiap kali ingt dkt arwah mak msti sedeh je..xsggup nk ingt blik...huhuh..semoga arwah mak tenang disana.Amin... pesan mak.. : rajin2 bcer quran.jga solat...dan jga adik2 elok2.. :(

Ujang9897 berkata... [Reply to comment]

Nah Cikgu

Saya Murid Baru Belajar..,kalau salah jgn maki

http://azfar9897.blogspot.com/2012/01/pesan-dia-ibuku.html

Phoenix (نعيم امين) berkata... [Reply to comment]

biar pendek...tetapi bermakna

http://phoenix-hidupseoranghamba.blogspot.com/2012/01/ben-ashaari-pesan-dia-ibuku.html

masz amysya berkata... [Reply to comment]

dah join

http://maszamysya.blogspot.com/2012/01/ben-ashaari-pesan-dia-ibuku.html

E C A H T U L ... berkata... [Reply to comment]

join jugak ~

http://ain-syahtulsyahira.blogspot.com/2012/01/ben-ashaari-pesan-dia-ibuku.html

E C A H T U L ... berkata... [Reply to comment]

http://ain-syahtulsyahira.blogspot.com/2012/01/ben-ashaari-pesan-dia-ibuku.html

join jugak .. kalau ade salah, sori banget .. haha

faizulosman berkata... [Reply to comment]

join segmen syahdu ni... huhu...

http://www.mohdfaizulosman.blogspot.com/2012/01/ben-ashaari-pesan-dia-ibuku.html

NY berkata... [Reply to comment]

http://nusrahyahya.blogspot.com/2012/01/ben-ashaari-pesan-dia-ibuku.html

Lepas ni boleh buat segemen BAPA:DIALAH HEROKU plak... =)

Pius berkata... [Reply to comment]

Pius join sama.. ngindu nak balik rumah makan sambal sotong.. makkkkk...

http://picturefinding.blogspot.com/2012/01/ben-ashaari-pesan-dia-ibuku.html

cikladybird berkata... [Reply to comment]

Yatt dah join!!

NURFERL berkata... [Reply to comment]

done.. :') http://nurferl.blogspot.com/2012/01/ben-ashaari-pesan-dia-ibuku.html/

Teenager Housemaid berkata... [Reply to comment]

sebak bila terbaca tajuk segmen kali ni...
arwah mama tak pernah bagi pesanan terakhir..
cuma mungkin ayat2 terakhir sebelum dia meninggal...


http://teenagerhousemaid.blogspot.com/2012/01/segmen-20122-pesan-dia-ibuku.html

i'm fateehaa berkata... [Reply to comment]

hehehehehe.
da lame tak join segmen a.ben.

http://kisahhatiaku.blogspot.com/2012/01/ben-ashaari-pesan-dia-ibuku.html

Farhan Zukri berkata... [Reply to comment]

lalala~

http://farhanzukri.blogspot.com/2012/01/ben-ashaari-pesan-dia-ibuku.html

♛☼ r A t U ● t U r Q u o i S e ☼♛ berkata... [Reply to comment]

http://aunidenovella.blogspot.com/2012/01/ben-ashaari-pesan-dia-ibuku.html

saje2 mau paste sini.. dah join :)

siti berkata... [Reply to comment]

kalo mak pesan mse kita nak kelaur rumah or nak g sekolah diterima tak???

Deru Ombak berkata... [Reply to comment]

Salam..

Alaaa... xsempat nak join segmen. Blogger baru cenggini laa.. Dok blur blur lagi.. Follow!!

Follow balik x ni?.

KuNanGKuNanG berkata... [Reply to comment]

la..xsempat nak join la..terlambat keretapi...huhu

Jemari MonteL berkata... [Reply to comment]

lambat dahhhh

Nurul Hidayah berkata... [Reply to comment]

alaaa..da xsmpt..huhu..tajuk best..

ridzuan sujari berkata... [Reply to comment]

x sempat nak join, tapi.. insyaAllah akan cuba tuk berblog walking...

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI