SEGMEN 2012/2 : Pesan dia , ibuku ..

 

Yup .. satu segmen yang bakal mencuit perasaan kita sebelum tidur ..  Sekurang-kurangnya sebelum kita tidur , kita ingat jasa dan pengorbanan mereka seketika dan buat yg telah pergi meninggalkan kita , sedekahkan al-fatihah buat rohnya.

Ok .. Segmen ni lebih pada konsep baru yang aku buat yang mana kalau dulu blogger akan tinggalkan link di ruang komen dan tunggu aku listkan , baru nak blogwalking ( bagi mereka yang berminat untuk mendapatkan rakan baru ).

Kali ni , aku nak cuba cara baru . Mereka boleh terus blogwalking tanpa tunggu disenaraikan di blog.

PERINGATAN : INI BUKAN SEGMEN MENCARI TRAFIK ATAU I FOLLOW U , U FOLLOW ME ! MEREKA YANG JOIN SEGMEN INI ADALAH KERANA BERMINAT UTK MENYERTAI ATAS DASAR IKHLAS !

 

Ok , untuk join segmen ni , korang perlu buat satu entri khas ..

  1. Letak header BENASHAARI.COM
  2. Tajuk , BEN ASHAARI : PESAN DIA , IBUKU .. dan linkkan ke entri ini .
  3. Korang perlu ingat kembali apakah pesanan terakhir ibu korang samada tadi ( sebelum tidur ) atau sebelum korang balik ke kolej/asrama mahupun sebelum dia pergi selama-lamanya .. Ceritakan kembali dalam bentuk kreativiti korang dan kalau perlu letak gambar , letak .. Pesanan ini akan kita kongsi bersama rakan-rakan pembaca kita dan mengambil ikhtibar dengannya.
  4. Siap ? Korang perlu tinggalkan link lengkap ( url entri )  di SANTAI BEN ASHAARI

Mesti akan ada yang tertanya kat situ ? Disitu , rakan rakan yang berada di FB pon boleh masuk dan baca entri korang.. Kira 2 dalam 1 gak la kan ?

Dan tolong jangan spam berkali kali ! Cukup sekali je korang paste entri kat situ yer ..  Andai ada entri yang menarik , akan aku jadikan entri pilihan kelak.. Terima kasih .

Tutup , 6 pagi pada 10/1/2012.

32 ulasan:

  1. oh..xpernah join segmen..tp kali ni aq rasa tbuka pintu hati utk join...ekekekeke

    BalasPadam
  2. dah join dah.. menarik .. di malam yang sunyi teringat emak di kampung... ^_^

    BalasPadam
  3. ermm....en.ben buat segmen baru...
    teringin nak join..tapi takpe laa...next time kot...T_T

    BalasPadam
  4. ermm....en.ben buat segmen baru...
    teringin nak join..tapi takpe laa...next time kot...T_T

    BalasPadam
  5. Saya join BEN ... ini dia entrinya :
    http://razifredz.blogspot.com/2012/01/pesan-dia-ibuku.html

    BalasPadam
  6. nur join
    http://ceritaladiespurple.blogspot.com/2012/01/ben-ashaari-pesan-dia-ibuku.html

    BalasPadam
  7. segmen best ni..
    nak join..
    http://sufistrawtoberry.blogspot.com/2012/01/ben-ashaari-pesan-dia-ibuku.html
    =)

    BalasPadam
  8. pesan mama trakhir tdi,jgn lupe kunci motor.. sadis betul pesanan beliau =="

    ssje je ni.. kehkehkeh

    BalasPadam
  9. http://akmallrazlan.blogspot.com/2012/01/ben-ashaari-pesan-dia-ibuku-aminah.html
    da join..thanks//

    BalasPadam
  10. tiap kali ingt dkt arwah mak msti sedeh je..xsggup nk ingt blik...huhuh..semoga arwah mak tenang disana.Amin... pesan mak.. : rajin2 bcer quran.jga solat...dan jga adik2 elok2.. :(

    BalasPadam
  11. Nah Cikgu

    Saya Murid Baru Belajar..,kalau salah jgn maki

    http://azfar9897.blogspot.com/2012/01/pesan-dia-ibuku.html

    BalasPadam
  12. biar pendek...tetapi bermakna

    http://phoenix-hidupseoranghamba.blogspot.com/2012/01/ben-ashaari-pesan-dia-ibuku.html

    BalasPadam
  13. dah join

    http://maszamysya.blogspot.com/2012/01/ben-ashaari-pesan-dia-ibuku.html

    BalasPadam
  14. join jugak ~

    http://ain-syahtulsyahira.blogspot.com/2012/01/ben-ashaari-pesan-dia-ibuku.html

    BalasPadam
  15. http://ain-syahtulsyahira.blogspot.com/2012/01/ben-ashaari-pesan-dia-ibuku.html

    join jugak .. kalau ade salah, sori banget .. haha

    BalasPadam
  16. join segmen syahdu ni... huhu...

    http://www.mohdfaizulosman.blogspot.com/2012/01/ben-ashaari-pesan-dia-ibuku.html

    BalasPadam
  17. http://nusrahyahya.blogspot.com/2012/01/ben-ashaari-pesan-dia-ibuku.html

    Lepas ni boleh buat segemen BAPA:DIALAH HEROKU plak... =)

    BalasPadam
  18. Pius join sama.. ngindu nak balik rumah makan sambal sotong.. makkkkk...

    http://picturefinding.blogspot.com/2012/01/ben-ashaari-pesan-dia-ibuku.html

    BalasPadam
  19. done.. :') http://nurferl.blogspot.com/2012/01/ben-ashaari-pesan-dia-ibuku.html/

    BalasPadam
  20. sebak bila terbaca tajuk segmen kali ni...
    arwah mama tak pernah bagi pesanan terakhir..
    cuma mungkin ayat2 terakhir sebelum dia meninggal...


    http://teenagerhousemaid.blogspot.com/2012/01/segmen-20122-pesan-dia-ibuku.html

    BalasPadam
  21. hehehehehe.
    da lame tak join segmen a.ben.

    http://kisahhatiaku.blogspot.com/2012/01/ben-ashaari-pesan-dia-ibuku.html

    BalasPadam
  22. lalala~

    http://farhanzukri.blogspot.com/2012/01/ben-ashaari-pesan-dia-ibuku.html

    BalasPadam
  23. http://aunidenovella.blogspot.com/2012/01/ben-ashaari-pesan-dia-ibuku.html

    saje2 mau paste sini.. dah join :)

    BalasPadam
  24. kalo mak pesan mse kita nak kelaur rumah or nak g sekolah diterima tak???

    BalasPadam
  25. Salam..

    Alaaa... xsempat nak join segmen. Blogger baru cenggini laa.. Dok blur blur lagi.. Follow!!

    Follow balik x ni?.

    BalasPadam
  26. la..xsempat nak join la..terlambat keretapi...huhu

    BalasPadam
  27. alaaa..da xsmpt..huhu..tajuk best..

    BalasPadam
  28. x sempat nak join, tapi.. insyaAllah akan cuba tuk berblog walking...

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009


Dikuasakan oleh Blogger.