Selasa, 12 Jun 2012

Memang lega sangat dengan baby carrier BabyBjorn !

 

Percubaan kali ke-3 membawa Qhaliff ke Alamanda .. Memula dengan stroller .. Nehh , dia agak kurang berminat untuk duduk dlm tu walaupun sangatlah selesa , bagi aku laa .. Mungkin kecik lagi kot ? Tunggu besar skit laa ..

IMAG1197

Percubaan kali – 2 pon menemui kegagalan kerana seperti percubaan kali pertama , dia asik nak menyusu jer .. Nak tak nak , kena balik gak laa.. Bagi bagi susu botol pon dia tetap nangis nak menyusu .. Atau nak bagi diam , kena dukung .. Tu dia diam laa .. Masalahnya , sakit belakang tu kalau dah lama lama ..

Percubaan kali ke –3 ..

 

IMAG1187

Hurmm .. Aku ngan wife pakat nak guna baby carrier , BabyBjorn  yang aku dpt dari Mothercare .. Nilah masa yang sesuai untuk gunakannya .. heheh ..

IMAG1204

Bila sampai kat Alamanda , Qhaliff dah ‘lepak’ dalam tu .. Aku tengok dia .. Dia tak tgk aku pon sbbnya … Dia dah pakat tidurrrr !!! Mak aaiihh .. Baru je masuk dalam tu , dia dah lena ?? Takkan sedap betul kot dalam tu ? Ni yang aku jeles ni …

Dari jalan jalan kat Alamanda tu hinggalah g shopping kat Carrefour tu , Qhaliff masih lenaaa ..

IMAG1213

Dulu kan , bila aku tengok ada lelaki buat cam ni kan , aku fikir , ‘ Tak lemas ke baby duduk dalam tu ? ‘ .. Tapi bila aku sendiri dah alaminya dan tengok sendiri Qhaliff yang kuat ‘ komplen ‘ bila keadaan tak selesa, dia diam dan tenang .. Tidur lenaaaa tuuu ..

Dan paling menariknya , badan aku tak sakit langsung terutama bahagian belakang badan .. Aku rasa macam tak dukung baby pon .. Sbb tu la aku senantiasa pegang kepala dan bahagian punggung dia supaya aku senantiasa alert bahawa Qhaliff ada pada aku !! Hahaha .. Sampai gitu sekali aihh ..

Dan nak lagi menarik kan , si wife dh berbunyi , ‘ Camni punya gayaaa , ari ari laa g shopping complex !! ‘ …

Amboi amboiiii .. suka sukaaaa jeee… Setelah satu jam setengah dok mundar mandir kat Alamanda tu , baru Qhaliff sedar dan teriak nak susuuu .. nk susuuuu .. Dan cam biasa , kitorang confirm kalut sbb suara Qhaliff ala ala Amy Search dok bantai rock n roll !!

Tadi ada kawan tanya mengenai baby carrier ni .. Boleh dptkan di premis Mothercare yang berhampiran dengan anda … Cara gunanya , mudah sekali .. Ada pelan cara guna kat situ gak ..

Serius , legaaa sangat … Huhuh ..

11 komen :

Nur Afiqah Azhar berkata... [Reply to comment]

awat comeyy sgt niiii???
mau dicubit2 pipi......

waaaa bole la mummy qhaliff shopping sakan....tak gitu???

Cik Ummi berkata... [Reply to comment]

haha...tak boley blah bile abg ben kena pegang kepala ngn punggung qhaliff utk pastikan dia ade dgn bro :P

m.u.l.a.n berkata... [Reply to comment]

oh yes.. kami pakai yg sama.. mmg baby leka tidor je kena peluk camtu.. jalan mana2 pon senang..

nong berkata... [Reply to comment]

hehe..hari tu sy pun bawak baby naek flight pakai baby carrier..lena jerk dy..

keli menari berkata... [Reply to comment]

Haha. Adoii mau nanti Qhaliff pulak nak hari2 pegi shopping.

Si Matatajam berkata... [Reply to comment]

Sedap sgt la tu dok kat dalam bb carrier tu smp tertidoq dia...

Ummi HaniE Annisa berkata... [Reply to comment]

wahh ni yg teruja nk merasa baby varrier selesa mcm tu.. tp bby kami dah 7 bulan, hantapnye amatt... naik stroller je lah... :p

nik berkata... [Reply to comment]

Pasni blh oder yang handmade punye ssc.. Lagi stylo!!

aizamia3 berkata... [Reply to comment]

kalau keluar jenjalan memang en. suami yang pakai menda tu sebab badan ai tak seempuk badan en. suami.. hahaha..

Honey berkata... [Reply to comment]

Setahu saya, agak kurang sesuai utk baby yg belum boleh duduk.. Mungkin akan ada problem dgn tulang belakang dia., sbb bby diletakkan dlm keadaan duduk. Itu yg husband saya ckp. Apa2pun, dptkan professional advice dr doktor ke.. Just nk share apa yg saya tahu. Wallahu a'lam.

mushluv berkata... [Reply to comment]

Carrier yang digunakan adalah tidak sesuai kerana kaki bayi tergantung. poor your baby. kindly check this page out. bukan nak promote, but banyak info berguna boleh dapat dari page ini. instead, she made babywearing, and sungguh selesa for both baby n mum/dad. http://www.neezaneedles.com/2011/06/faq-about-neezaneedles-carriers.html

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI