Gunakan remote untuk bergambar !

 

Tak sempat nak explore SONY ALPHA 5000 aku tu… Bila dah berpeluang ( sementara big boss cuti di Kelantan ) , maka aku gunakan sebaik baiknya semalam ..

Photo

Best sebenarnya guna SONY ALPHA 5000 ni .. mudah nak usung ke sana sini dan cepat dia fokus untuk amik gambar .. Kalau korang pandai main manual , gambar confirm berganda cantik dari guna auto . Aku malas nak guna manual .. err , ok ok.. tak berapa reti sangat .. Malas nak belajar .. Heee ..

Guna monopod ? Heee… Tak minat ! Kamera sekarang ni macam macam dah ada kelebihannya , tapi ramai je tak reti nak guna atau malas nak studi pasalnya .. Walhal kalau bukak manual atau google tips dan tricks , confirm ternganga punya.

4 ulasan:

  1. kalau orang lain yang snap.. sape lak ye.. hehehe...

    BalasPadam
  2. serius, gambar terang benderang cantik

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009


Dikuasakan oleh Blogger.