Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 28 Mei 2015

Buffet Ramadhan 2015 : PICC , Putrajaya atau Grand Bluewave , Shah Alam ?

Ramadhan bakal menjelma tidak lama lagi. Pastinya peminat peminat buffet akan tercari cari restoran menarik untuk mereka berbuka beramai ramai atau berdua.. bersama si dia tercinta. Auww.. Hahaha.. Ok ok... aku bagi dua pilihan.. Kenapa dua ? Sebab dua dua ni aku sendiri gi test power makanan mereka..

Putrajaya International Convention Centre

Tahun lepas , menurut mereka.. ada 200 hidangan tapi tahun ni , 300 !! Perghhh.. tak tau nak makan mana satu kan ? Hehehe .. Dan baru baru ni , aku bersama rakan rakan blogger yang lain berpeluang untuk menikmati beberapa hidangan yang bakal disajikan nanti , di bulan Ramadhan.

Ok , ni beberapa keping gambar yang sempat aku amik..















Menarik ? Haaa.. ni gambar tak edit ni ! Terus amik dari kamera .. hehehe .. Harga camana ?




Ok.. Yang kedua.. Hehehehe.. Hotel ni pon selalu gak aku gi wat review. Lokasi strategik. Layanan pon ok..


Grand BlueWave Hotel Shah Alam

Sedap tak sini ? Hurmm... Kalau tanya aku secara jujur la kan , aku tak sempat makan pon makanan yang dihidangkan tadi. Aku dah mula diet. Tapi kalau tanya aku camana presentationnya ? Bagi aku , aku terliur melihatnya.. haaaaa.. Kira aku dah tertawan dan tertarik. Cuma aku dalam proses turunkan berat badan. Maka kena jaga la sikit pemakanan aku.. hehehe .. 

Ok.. jom tengok antara juadah yang bakal dihidangkan nanti.. untuk buffet Ramadhan 2015...

































Menarik ? Heeehehe .. Harga camana lak ?


Dua dua menarik ! Saja aku bagi korang pilihan.. Sebaiknya , kalau berminat tu kena buat tempahan awal sebab biasanya.... penuh !! Kang frust lak tak dapat berbuka beramai ramai dengan kengkawan.. hehehe..

Untuk tempahan , leh rujuk Facebook mereka  : Putrajaya International Convention Centre dan Grand BlueWave Hotel Shah Alam .

4 komen :

Nurzakiah Hanum berkata... [Reply to comment]

sedapnya

Nina Juliana berkata... [Reply to comment]

Perut yang tak lapar boleh jadi lapar tengok picture menu menu yang ada..

Carlos Santiago berkata... [Reply to comment]

Salam tuan/puan

nak mintak kerjasama tuan update bloglist. Blog saya telah bertukar dari bankami.net kepada bankami.blogspot.com

http://bankami.blogspot.com

saye niza berkata... [Reply to comment]

dah la cheq posa arini.menggoda sungguhhh

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI