Dapur Tanpa Sempadan...

Ahad, 24 Mei 2015

Nak beli atau tidak ?

 

Pening.. Nak beli ke tak ? Aku dah ada 30mm tapi tu sesuai untuk buat food review. Untuk travel , tak sesuai sama sekali ! Aku perlukan lens yang lebih mantap memandangkan aku perlukan gambar gambar yang cantik dan menarik untuk diletakkan di blog dan media sosial.

Perlu ke letak gambar gambar menarik ? Berbaloikah ? Tahukah korang aku dibayar untuk post gambar di Instragram ?  Berapa harganya ? RM500 sekeping ! Percaya tak ? Tak kan ? Aku tahu dah.. Hahahah..

Aku minat fotografi ni cuma malas nak g kelas ! Hahahaa.. Aku suka amik gambar alam semulajadi yang memberikan aku ketenangan dan menghargai anugerah Allah yang tak ternilai ni.

Persoalan utama.. mana satu yg sesuai ! Arghhhhh… 

Inikah ??

Vario−Sonnar T* 24−70mm F2.8 ZA SSM

image

Hasil ? Contoh ?

imageimageimageimage

Atau …

Vario-Sonnar T* DT 16-80mm F3.5-4.5 ZA

image

image

image

image

Harga ? Gulp.. nak gi survey kat Sony KLCC.. Bajet dalam 2k gituu..huhu..

3 komen :

ahkak gojes berkata... [Reply to comment]

wow..harga tu buat mata terbeliak..tapi bagi mereka yang cintakan photografi...pasti mereka akan dapatkan juga ni

Cikk Mimin berkata... [Reply to comment]

beli jeee. nyesal x sudah nanti kalau x beli

umi's cup cake berkata... [Reply to comment]

kalau saya, suka bandingkan hasil gambar waktu malam sebab gambar watu malam yang paling susah..kerana kurang cahaya

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI