Nak beli atau tidak ? - BEN ASHAARI

Nak beli atau tidak ?

 

Pening.. Nak beli ke tak ? Aku dah ada 30mm tapi tu sesuai untuk buat food review. Untuk travel , tak sesuai sama sekali ! Aku perlukan lens yang lebih mantap memandangkan aku perlukan gambar gambar yang cantik dan menarik untuk diletakkan di blog dan media sosial.

Perlu ke letak gambar gambar menarik ? Berbaloikah ? Tahukah korang aku dibayar untuk post gambar di Instragram ?  Berapa harganya ? RM500 sekeping ! Percaya tak ? Tak kan ? Aku tahu dah.. Hahahah..

Aku minat fotografi ni cuma malas nak g kelas ! Hahahaa.. Aku suka amik gambar alam semulajadi yang memberikan aku ketenangan dan menghargai anugerah Allah yang tak ternilai ni.

Persoalan utama.. mana satu yg sesuai ! Arghhhhh… 

Inikah ??

Vario−Sonnar T* 24−70mm F2.8 ZA SSM

image

Hasil ? Contoh ?

imageimageimageimage

Atau …

Vario-Sonnar T* DT 16-80mm F3.5-4.5 ZA

image

image

image

image

Harga ? Gulp.. nak gi survey kat Sony KLCC.. Bajet dalam 2k gituu..huhu..

3 ulasan:

  1. wow..harga tu buat mata terbeliak..tapi bagi mereka yang cintakan photografi...pasti mereka akan dapatkan juga ni

    BalasPadam
  2. beli jeee. nyesal x sudah nanti kalau x beli

    BalasPadam
  3. kalau saya, suka bandingkan hasil gambar waktu malam sebab gambar watu malam yang paling susah..kerana kurang cahaya

    BalasPadam

Dikuasakan oleh Blogger.